Avkok som förbättrar nervsystemet

Om du inte kan kontrollera en nervositetsattack eller om stress drabbar kropp och sinne så kan du prova ett av dessa avkok som förbättrar nervsystemet.
Avkok som förbättrar nervsystemet

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Om du känner att en situation är bortom din kontroll, om du är orolig över något som ska hända, om du inte kan kontrollera en nervositetsattack eller om stress drabbar kropp och sinne så kan du prova ett av dessa fantastiska avkok som förbättrar nervsystemet naturligt utan att du behöver använda farmaceutiska läkemedel.

Nervositet – Dagens sjukdom

I samhället som vi lever i så är det väldigt vanligt att folk är nervösa, jäktade, oroliga, nervösa, deprimerade eller att de inte får tillräckligt med sömn. Spänningar och tryck som du känner dig tvingad att leva under varje dag sätter spår i nervsystemet. Trots att läkare säger att lite spänningar är bra för hälsan så uppstår problem när mängden överskrider normala standarder.

Det kommer en tid när det verkar som att ingen du gör (sova hela helgen, spendera helgen inomhus, utöva yoga, meditera, etc.) är tillräckligt. Du måste “ta kommando” för att få tillbaka din hälsa och även energin för att ta dig an dagliga utmaningar och förpliktelser utan att de försätter dig i ett stadie av stress eller oro som gör dig allvarligt sjuk.

te-7

Målet med naturliga örter som hjälper till att lugna ner och förbättra ditt nervsystem är att lindra symptomen, göra kropp och sinne avslappnat, sova bättre, kontrollera blodtrycket, lindra oro och lämna personen i ett behagligt stadie utan muskel- eller huvudvärk, kramper, hjärtklappning eller takykardi, depression, etc.

Vilka är de bästa örterna för nerverna? 

De huvudsakliga växter som används för att göra avkok som bekämpar attacker eller problem som relaterar till nerverna är:

 • Ginseng: Det kan vara den “vanliga” typen eller siberisk ginseng. Båda används för att bekämpa depression från roten och reducera stressen som är så vanlig i dagens värld. Det är naturligt stärkande för ditt nervsystem. Det tenderar att konsumeras som ett te, och ginsengte är mycket effektivt.
 • Äkta johannesört: Om du äter den under fyra till sex månader så fungerar den som ett tonikum som reparerar nervsystemet. Den är väldigt användbar för att behandla patienter med depression. Du bör dricka en tesked äkta johannesört som malts ner i kokande vatten två gånger dagligen.

te-8

 • Gurkört: Den används för att balansera överflödiga adrenala hormoner som produceras i kroppen på grund av intensivt stressiga situationer. Drick ett avkok med en matsked torkade blad per 25 centiliter vatten. Du kan dricka flera glas om dagen.
 • Valeriana: Detta är en av de mest välkända örterna mot oro och nerver. Den används för att bekämpa alla typer av sjukdomar i nervsystemet och för att minska psykosomatiska manifestationer, såsom spasmer, hjärtklappning, kräkningar, sömnlöshet, etc. Gör ett avkok med 15 gram av denna växts rot. Låt det stå hela natten och drick det på morgonen.
 • Älggräs: Denna växts esoteriska olja avger en utsökt arom, men har även lugnande egenskaper som till och med kan lugna ner “knutar i magen” från oro. Ett avkok av älggräs behandlar surhet och sår. Gör det med två teskedar blommor per 25 centiliter vatten och drick det tre gånger dagligen efter måltider.

te-9

 • Pitaya: Denna har en substans vid namn captin som har varsamt stimulerande effekter på nervsystemet. Istället för att vara skadlig som andra stimulantia (till exempel kaffe) så behandlar pitaya nervositet, högt blodtryck och hjärtarytmi.

Ytterligare avkok som förbättrar nervsystemet

 • Peumus boldus: Ytterligare en väldigt populär ört som även hjälper matsmältningen och mot magsmärtor. Dess eteriska oljor har en lugnande effekt för hela ditt nervsystem. Gör avkoket med 2,5 gram boldus per 100 ml vatten och drick innan du går och lägger dig. Du bör inte använda denna behandling i fler än fyra veckor i sträck.
 • Basilika: Denna aromatiska växt används ofta inom gastronomi, men är även ett utmärkt alternativ för att stärka ditt nervsystem och lindra negativa manifestationer i magen. Drick ett avkok gjort med en tesked torkade basilikablad per 25 centiliter vatten. Vi föreslår att du konsumerar detta efter dina huvudsakliga måltider.

te-10

 • Sallad: Den fungerar lugnande och hjälper till att göra nerverna avslappnade, vilket leder till bättre sömn på natten och mindre hjärtklappning. Ett mormorsrecept är att lägga ett salladsblad i vattnet som bebisar badar i för att de ska sova mer avslappnat. Drick ett te med salladsblad eller ät sallad innan du går och lägger dig. Vissa personer säger även att ett bra alternativ är att göra en smoothie eller juice.
 • Vildros: Lugnar nerverna och relaterade magsmärtor. Gör ett avkok av vildros med en tesked torkade blommor per 25 centiliter vatten. Drick upp till två koppar om dagen.
 • Kamomill: Ytterligare en “populär” ört med lugnande effekter för nervsystemet. Den minskar spänningar, lindrar muskelspasmer i magen och fungerar även som smärtstillande. Du bör göra ett te med 25 centiliter vatten och 4 gram blommor. Låt det stå i tio minuter. Drick upp till tre koppar om dagen.

Bilder från iweatherman, Tiago Ribeiro, Jessica Louis, Vibha Raj, Naam ym och dragonflysky.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Calvo-Colindrez, J. E., Duarte-Mote, J., Eng-Castro, V. E. L., Espinosa-López, R. F., Romero-Figueroa, S., & Sánchez-Rojas, G. (2013). Hiperglucemia por estrés. Medicina Interna de México29(2), 164-170.
 • Jackson, M. (2003). Manual De Remedios Naturales (Vol. 145). Edaf.
 • Ortega, T., García, D., & Carretero, E. (2008). Plantas medicinales.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.