Nio utmärkta naturliga smärtlindrare

Målet för smärtlindrare är att eliminera smärtor i alla delar av kroppen – speciellt i huvudet så väl som muskler och leder. Det finns olika typer av smärtlindrare som du kan köpa på apotek, men de som föredrar alternativ som man har hemma ska inte tveka att läsa denna artikel. Du kommer här få reda på vilka några utmärkta naturliga smärtlindrare.

1. Olivolja

Olivolja är ett av de botemedel som naturen gett oss för olika typer av smärtor och tillstånd, utöver att vara utsökt. Du bör välja extra jungfruolja, som är nyttigare än de sorter som säljs i butiker, eller gå direkt till hälsokostbutik eller en ekologisk marknad.

Fiskolja

Att konsumera fiskolja kan avsevärt minska allvarligheten hos Crohns sjukdom. Den kan även hjälpa folk att sluta förlita sig på steroider och farmaceutiska produkter, vilka kan bli beroendeframkallande och kräva högre och högre doser för att lindra smärtan.

4. Blåbär

Det finns många egenskaper hos denna lilla, blå och utsökta frukt. Antiinflammatoriskt fungerar de utmärkt tack vare att de har mycket antioxidanter som eliminerar fria radikaler, som är ansvariga för inflammationen av tarmslem. Detta kan orsaka sår, urininfektioner, dålig matsmältning och andra sjukdomar.

Havre2

Den är även ett perfekt och komplett livsmedel för att höja halterna av zink i kroppen, vilket kan ge stor lindring för personer som lider av endometrios. Du kan även konsumera den med kött, kyckling, grönsaker, sallad eller soppa.

7. Vitlök

Inte helt överraskande så är ett av vitlökens hundratals användningsområden smärtstillande medel. Den hjälper dig att förbättra smärtnivåerna i leder på grund av artrit. För att dra nytta av dess fördelar så ska du skala en vitlöksklyfta och hetta upp den i en matsked olja. Applicera den på områden som gör ont och låt den verka. Du kommer direkt märka att obehaget och smärtan börjar försvinna.

Kamomillte

Drick upp till tre koppar kamomillte under dag eller natt. Du kommer känna hur dina muskler och leder slutar göra ont.

Bilder från delfina basterrica, Smabs Sputzer, Steven Jackson, Alpha, Daniella Segura, Anders Ljungberg, Wiennat Mongkulmann, David Pursehouse, veganbaking.net, Valter Wei.