Avgiftningsdrink för att hjälpa dig tappa vikt

Äpplen kan vara din bästa vän eftersom de snabbar upp ämnesomsättningen, gör dig mätt och hjälper till att förebygga vätskeretention.
Avgiftningsdrink för att hjälpa dig tappa vikt

Senaste uppdateringen: 08 februari, 2020

När vi vill tappa vikt börjar vi vanligtvis leta efter diverse tillskott som kan hjälpa oss komplettera vår kost och få önskade resultat på så kort tid som möjligt. Men om man vill maximera sina chanser att lyckas kan man även inkludera en speciell avgiftningsdrink i sin rutin.

Vi vet att viktnedgång inte är enkelt och att det kräver stora ansträngningar; vi måste följa en nyttig kost, ha en träningsrutin och anamma hälsosamma vanor för att nå en balanserad vikt. Den avgiftningsdrink vi ska tala om idag har blivit populär tack vare sin effektivitet i att hjälpa till att bränna fett och uppnå en stabil vikt.

Den består av tre ingredienser som är mycket enkla att hitta och framförallt väldigt kraftfulla för när du vill tappa några extrakilon.

Vad gör denna avgiftningsdrink?

Denna slimmande avgiftningsdrink tillhandahåller utmärkt stöd för de som vill tappa vikt eftersom den kombinerar egenskaperna hos tre väldigt fördelaktiga ingredienser: cayennepeppar, citron och äpple.

Varför hjälper cayennepeppar till vid viktnedgång?

Cayennepeppar

Cayennepeppar har stora mängder av en aktiv ingrediens vid namn kapsaicin, som ansvarar för fördelarna med denna krydda. Vid viktnedgång kan cayennepeppar hjälpa på följande sätt:

 • Aktiverar ämnesomsättningen: att äta cayennepeppar kan ha stora fettbrännande fördelar för kroppen eftersom den aktiverar ämnesomsättningen. En aktiv ämnesomsättning är avgörande när du ska tappa vikt.
 • Förbättrar matsmältningen: att äta cayennepeppar är bra för tarmtömningarna och kan vara användbart vid behandling av förstoppning. Denna fördel är väldigt viktig eftersom dålig matsmältning kan orsaka viktuppgång.
 • Den har en termogen effekt: tack vare dess kryddighet och framförallt dess kapsaicin har cayennepeppar en termogen effekt på kroppen, vilket hjälper till att bränna fett och minska aptiten.

Varför hjälper citron till vid viktnedgång?

Citron är ett väldigt medicinskt livsmedel tack vare dess näringsinnehåll. Bland dess egenskaper som främjar viktnedgång hittar vi:

 • Förbättrar matsmältningen: citron är perfekt för att normalisera och förebygga problem som förstoppning. Citron hjälper till att bryta ned mat och är även bra för att minska matsmältningsproblem, gaser och surhet.
 • Avgiftande: citron har avgiftande egenskaper som förhöjer elimineringen av gifter från kroppen och alla gifter som kroppen inte behöver.
 • Naturligt vätskedrivande: citron har vätskedrivande egenskaper som förbättrar elimineringen av överflödiga vätskor från kroppen, såväl som att stimulera nedbrytningen av fetter.
 • Rik på antioxidanter: citrons höga halter av antioxidanter, framförallt vitamin C, gör den till en utmärkt frukt för att tappa vikt hälsosamt.

Varför hjälper äpple till vid viktnedgång?

Fördelar med äpplen

Äpplen är ett väldigt populärt livsmedel i dieter eftersom de bevisligen är utmärkta för viktnedgång.

 • Aktiverar ämnesomsättningen: äpplen är låga i natrium, kalorier och fett. De innehåller höga nivåer av vitaminer, mineraler och fibrer som hjälper till att reglera ämnesomsättningen i kroppen och stimulerar fettförbränning.
 • De gör dig mätt: tack vare deras höga innehåll av fibrer gör äpplen dig mätt och hindrar dig från att äta mer än du borde.
 • Förebygg vätskeretention: att äta äpplen hjälper till att förhindra vätskeretention, som vi alla vet orsakar viktuppgång. Äpplen innehåller faktiskt enzymer som effektiviserar absorptionen av näringsämnen som kroppen behöver.

Hur bereder du denna viktnedgångsdrink?

Nu när vi är på det klara med vilka fördelarna ingredienserna har är nästa steg att göra en kraftfull drink som kan stödja din diet på ett väldigt bra sätt när du vill tappa vikt.

Ingredienser

 • 1 matsked färskpressad äppeljuice
 • 1 matsked cayennepeppar
 • Saften från en citron och citronskal
 • 2 1/2 dl vatten

Beredning

 • Tvätta citronen väl och skala den. Värm upp vattnet tillsammans med citronskalet tills det kokar.
 • När tio minuter har passerat tillsätter du saften från citronen, äppeljuicen och en matsked cayennepeppar.
 • Lös upp alla ingredienserna och smutta på drinken efter varje måltid.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.