Användningar av bikarbonat för huden och håret

november 14, 2015
Bikarbonat är jättebra som exfoliant. Du kan blanda den med vatten för att eliminera döda celler, eller med honung för att göra dina händer mjuka och återfukta dem.

Bikarbonat är en väldigt ekonomisk produkt som har blivit berömd p.g.a. dess användningar inom gastronomi och på medicinsk nivå. Det som många dock inte känner till att den är enkel att hitta i affären och att det är bra att använda bikarbonat för huden och håret, då den har egenskaper som rengör, reparera och förbättrar dess utseende.

Hemmagjorda skönhetsrutiner kan hjälpa dig att förbättra både huden och håret. Du behöver inte spendera stora summor på kostsamma behandlingar i skönhetssalongen. Du kan använda en ekonomisk produkt som bikarbonat. Om du inte vet hur du ska använda bikarbonat kommer vi att visa dig det i denna artikel.

Naturlig exfoliant

Bikarbonat har egenskaper som fungerar som naturliga exfolianter och kan eliminera döda celler som påverkar hudens hälsa. Det enda du behöver göra är att blanda tre delar bikarbonat med en del vatten och gnugga detta mot huden för att få bort döda celler. Som ett resultat får du en mjuk, frisk och klar hud.

Silkeshänder

bikarbonat för huden och håret

Huden på händerna kan fara illa av att hela tiden utsättas för olika typer av kemiska produkter och andra kontamineringar från vår omkringliggande miljön. För att göra huden på händerna mjuk och eliminera döda celler behöver du bara tillreda en massa med lite bikarbonat tillsammans med en matsked honung och mjukt gnugga händerna, inklusive naglarna.

Naturlig deodorant

Bikarbonat är bra för att neutralisera och motverka odörer vid transpiration. Du behöver bara lägga en 1 dl bikarbonat i ett badkar med varmt vatten och använda detta för att tvätta dig.

Motverka akne

bikarbonat för hud och hår

Akne är ett av de problem som mest påverkar vår skönhet och vårt självförtroende. För att motverka akne behöver du bara en massa med bikarbonat och ett par droppar citron som du applicerar på din akne. Denna behandling bör du göra på kvällen, eftersom den kan ge dig märken om huden utsätts för solen.

Eliminera pormaskar

Bikarbonat är en mycket effektiv produkt för att eliminera pormaskar som ofta uppkommer på ansiktet, eftersom dess textur är bra för att komma åt porerna. Du behöver bara blanda en matsked bikarbonat med en matsked mjölk och applicera på det drabbade området. Låt verka i 15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Eliminera överskottsfett från håret

Flottigt hår ser ut som att det är smutsigt. Det är också ganska svårt att hantera och resultatet blir ganska dåligt med tanke på all överskottsolja. För att eliminera överskottsfett från håret kan du använda bikarbonat. Det enda du behöva göra är att blanda en tesked bikarbonat med ditt vanliga schampo och använda det som vanligt, men låt det verka några extra minuter. Skölj av med kallt vatten och kom ihåg att applicera det regelbundet för att få bra resultat.

Skinande och rent hår

bikarbonat för huden och håret

Bikarbonat och vinäger är två bra ingredienser för att rengöra håret på ett naturligt sätt och hålla det friskt. Som vi sa ovan hjälper bikarbonat till att rengöra håret genom att eliminera överskottsfett och orenheter. Vinäger är å andra sidan idealisk för att återge håret sin glans och mjukhet.

Hur gör du?

För att applicera denna kur bör du späda ut en tesked bikarbonat med 5 matskedar vatten och applicera det i hela hårbottnen. Därefter späder du ut en matsked äppelcidervinäger med 1 dl vatten och applicerar denna blandning från rot till topp.

Applicera denna behandling under en vecka. Vänta därefter några dagar innan du gör det igen.