9 sorters mat som bränner bukfett naturligt

Ingefära är bland det bästa du kan hitta för att bränna bukfett. Ät det rått eller njut av det i form av ett te.
9 sorters mat som bränner bukfett naturligt
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Letar du efter mat som bränner bukfett? De flesta ser det som omöjligt, men det går med rätt kost.

Vi rekommenderar alltid att välja hälsosamma alternativ, även om det finns piller och oändligt många andra produkter där ute som lovar samma resultat. Det är vår övertygelse att dessa måste hanteras med försiktighet.

Vi tror att det bästa du kan göra för din hälsa är att alltid välja naturliga alternativ, så vi skulle vilja dela med oss av denna lista med mat som bränner bukfett naturligt.

Börja inkludera maten i din diet redan idag och säg farväl till bilringarna!

Mat som bränner bukfett naturligt – välj dina favoriter

1. Romansallad

Sallad innehåller knappt några kalorier. Det gör dessutom att du känner dig mätt och den krispiga konsistensen gör det ännu godare.

När det kommer till mat som bränner bukfett är sallad förstahandsvalet då det är en utmärkt källa till:

  • Vitamin C
  • Betakaroten
  • Vitamin K
  • Folsyra
  • Mangan
  • Krom

Flera studier visar att krom hjälper till att bränna bukfett när det kombineras med träning. Dessutom kan diabetiker se en bättring i sin naturliga insulinproduktion.

2. Grapefrukt

Grapefrukt

Det är ingen hemlighet att grapefrukt är något av det bästa du kan äta för att bränna bukfett. En studie från 2006 visade att om man åt en halv grapefrukt innan maten, bidrog det till viktminskning.

Kom ihåg att det alltid är bättre att äta frukten hel istället för att bara dricka juicen. Genom att äta den på det sättet utnyttjar du det naturliga fiberinnehållet och förbättrar din matsmältning.

3. Ingefära

Ingefära är en av mest använda kryddorna i världen. Det sägs att ingefära först användes i Kina år 400 f.Kr, och nu återfinns det i hela världen.

Det bästa med ingefära är att det är något av det bästa som finns för att bränna fett. Ät ingefäran rå för maximal nytta. Utnyttja hela roten. Den kan hittas på de flesta stormarknader.

Du kan använda den hel eller riven för att krydda din mat.

4. Vita bönor

Vita bönor är väldigt mångsidiga, både mustiga och näringsrika. Om du äter dem kontinuerligt kommer du märka att ditt bukfett försvinner på nolltid.

Eftersom de har lågt fett- och kaloriinnehåll samt högt protein- och fiberinnehåll behöver du bara äta lite grann för att bli mätt.

De förbättrar också kroppens förmåga att absorbera kolhydrater och motverkar förstoppning.

5. Pinjenötter

Pinjenötter

Pinjenötter fattas alltför ofta i kosten. Eftersom de ligger på den lite dyrare sidan är de inte ett vardagligt alternativ, men du borde överväga att börja äta dem lite oftare om du vill bränna bukfett.

Du behöver bara en näve av dessa för att dämpa din aptit, men ät inte för mycket då de är rika på kalorier.

6. Kycklingbröst

Om du oroar dig över bukfett ska du alltid se till att kycklingbröst finns på inköpslistan. Det är rikt på protein och innehåller knappt något fett eller några kolhydrater.

Det är en utmärkt källa till B3- och B6-vitaminer. Vitamin B3 är direkt kopplat till insulinresistens. Vitamin B6 är viktig för korrekt absorption av zink.

7. Kanel

Kanel har extraordinära egenskaper när det kommer till viktminskning. Ibland beror bukfett på insulinresistens, vilket betyder att din bukspottkörtel inte fungerar som den ska och att restprodukter inte tas om hand på rätt sätt.

Bara en halv tesked kanel om dagen räcker för att förbättra blocksockerhalten. Det hjälper kroppen att bättre bearbeta insulin och bränna bukfett.

Om du måste hålla koll på dina glukosnivåer för att du har diabetes eller prediabetes, kan kanel hjälpa dig att kontrollera ditt blodsocker.

8. Äggvitor

Äggvita

Äggvitor är en huvudbeståndsdel i alla välbalanserade kostrutiner. De är en utmärkt källa till protein samt innehåller få kalorier och fetter.

Äggulan är å andra sidan rik på kalorier, fett och kolesterol. Trots det ska du inte slänga bort hela ägget då äggulan också innehåller mycket järn, zink och vitamin A, D, E och B12.

Vi rekommenderar att äta ett helt ägg till frukost med grönsaker i en tortilla.

Vill du veta mer? Läs: 8 bra anledningar att äta mer ägg

9. Avokado

Avokado är ett annat livsmedel som är bra för att bränna bukfett. Många människor väljer att sluta äta avokado när de försöker gå ner i vikt eftersom de innehåller mycket fett, men det behöver de egentligen inte.

Fettet i avokadon gör inte att du går upp i vikt. Faktum är att det hjälper dig att gå ner i vikt. Eftersom avokadon är rik på oljesyror gör den att du känner dig mättare med mindre mat. Utöver oljesyrorna är avokadon rik på vitamin C, E och B.

En balanserad kost på helt naturliga produkter för dig närmare till din drömkropp. Med mat som bränner bukfett och lite träning kommer du att se resultat på nolltid.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Hita, M. G., Rodríguez, A. S. S., Maldonado, S. M. R., & Cerda, A. P. (2001). Obesidad y diabetes mellitus tipo 2. Investigación En Salud.
  • Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
  • Silver, H. J., Dietrich, M. S., & Niswender, K. D. (2011). Effects of grapefruit, grapefruit juice and water preloads on energy balance, weight loss, body composition, and cardiometabolic risk in free-living obese adults. Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1186/1743-7075-8-8

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.