8 smaksatta vatten du måste prova

oktober 24, 2018

Det råder ingen tvekan om att vatten är den hälsosammaste drycken du kan välja. Att dricka vatten varje dag är viktigt för bibehålla vätskebalansen, men ibland tröttnar vi på vanligt kranvatten och vill njuta av något med mer smak. Så kolla in dessa härliga smaksatta vatten!

De innehåller massor av vitaminer och har en god smak som du kan njuta av varje dag. De är utmärkta alternativ när du vill variera smaken på ditt vatten samtidigt som du får del av en lång rad extra fördelar för din kropp.

De är superlätta att göra, för att inte tala om att du undviker färgämnen och smakämnen och istället får fördelarna med frukter och örter.

Hur man gör smaksatta vatten

Det är väldigt lätt och du kan variera smakerna från dag till dag. Tänk på att vatten är en förutsättning för att hålla dig återfuktad, och du bör dricka en god mängd varje dag i förhållande till din vikt.

  • Välj de frukter och örter du vill använda till ditt vatten och skölj dem noggrant.
  • Tärna eller skiva frukterna och lägg dem i en kanna med en liter vatten och örter.
  • Låt vattnet stå i fem till sex timmar i kylskåp så att det tar till sig färg, smak och doft.
  • Nu kan du dricka det och njuta av alla fördelarna.

Mängden frukter och örter varierar beroende på vilken intensitet på smak, färg och doft du vill ha. Till att börja med kan du använda en eller två portioner och söta med honung.

Här följer några goda och hälsosamma kombinationer:

Grönt te, mynta och lime

Detta smaksatta vatten är bra för att stimulera fettförbränningen, förbättra matsmältningen, lindra huvudvärk, öppna upp igensatta luftvägar samt få en frisk andedräkt. Du kan dricka det kallt för att fräscha upp dig, och för bästa resultat rekommenderar vi att du dricker ett glas på tom mage och några fler glas under dagen.

Jordgubb och kiwi

Jordgubbsjuice i vatten

Det här vattnet kommer säkert att bli en favorit för det har en riktigt uppfriskande smak. Det ger din kropp en hel del vitaminer som stärker immunförsvaret, förbättrar matsmältningen och din kardiovaskulära hälsa samt minskar blodsockernivåerna.

Gurka, lime och citron

Den här kombinationen är utmärkt när du vill fräscha upp dig själv under varma dagar samtidigt som du drar nytta av fördelarna hos citrusfrukter och gurka. Egenskaperna bidrar till att stärka immunförsvaret, lindra spänd buk, stilla aptiten och främja matsmältningen. Den är särskilt rekommenderad för de som vill gå ned i vikt.

Citron, lime och apelsin

Gör ett apelsinvatten

Det här citrusvattnet har egenskaper som stärker immunsvaret i kampen mot en hel del virus, bakterier och svampar. Det förebygger förkylningar och influensa, stimulerar matsmältningen och bidrar till att bekämpa magsyra. Vi rekommenderar att dricka det vid rumstemperatur.

Ananas och salvia

Den här aptitretande drycken bidrar till att rena kroppen och främja eliminering av gifter. Den är mycket uppfriskande och du kommer att älska hur god den är under varma dagar.

Citron, grapefrukt och mynta

Citronvatten med mynta

Kombinationen av citrusfrukter och mynta ger det här vitaminvattnet en mycket god smak. Du kan dricka mer än en liter per dag, och som ett resultat får ett starkare immunförsvar, rengör din kropp och mår bättre i största allmänhet.

Vattenmelon

Vattenmelon är känd för sin höga vattenhalt, goda smak och stora mängd vitaminer. Det här vitaminvattnet är bra för att bekämpa vätskeretention, stimulera fettförbränningen, rena kroppen och hålla din hud väldigt återfuktad.

Vi rekommenderar det för de som vill gå ner i vikt eller lider av torr hud.

Björnbär, citron och mynta

Björnbär

Det här vitaminvattnet har en starkt antioxidativ effekt som förebygger kroniska sjukdomar och stimulerar cellförnyelsen. Att dricka det regelbundet bidrar till att hålla dig hydrerad, stimulera avgiftning och förebygga för tidigt åldrande.

Se till att alltid ha smaksatta vatten i kylskåpet, och var inte rädd för att experimentera med smaker!

Spara