7 naturliga huskurer för att behandla sura uppstötningar

Vid en viss ålder förlorar övre magmunnen, som försluter öppningen mellan matstrupen och magsäcken, delar av sin fasthet. Detta är den mest sannolika orsaken till att vi drabbas av sura uppstötningar.
7 naturliga huskurer för att behandla sura uppstötningar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Sura uppstötningar är ett mycket vanligt hälsoproblem. Det kännetecknas av en brännande känsla i magen, bakom bröstbenet och ibland i halsen med smärta som ibland kan bli så allvarlig att den kan förväxlas med en hjärtattack. Den här artikeln ger dig huskurer för att behandla sura uppstötningar.

Många tror att detta problem orsakas av för mycket syra i magen, vilket oftast resulterar i att läkemedel som blockerar syra ordineras. Studier har dock visat att detta i vissa fall är en felaktig behandling eftersom problemet normalt är relaterat till brist på magsyra. På grund av detta tenderar protonpumpshämmare (PPI) att förvärra problemet. Det är därför som många som tar medicinen upplever att problemet förvärras. Studier har funnit att detta symtom är allmänt relaterat till diafragmabråck och/eller en Helicobacter pylori (H. pylori) bakteriell infektion.

Huskurer för att behandla sura uppstötningar

För att lindra sura uppstötningar utan att använda läkemedel finns det några naturliga alternativ som enligt studier har visat positiva resultat vid behandling av detta problem. Fortsätt läsa för att lära dig om några effektiva huskurer för att behandla sura uppstötningar.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger
Äppelcidervinäger kommer öka mängden magsyra.

Bikarbonat

Bikarbonat
Bikarbonats egenskaper hjälper till att neutralisera magsyra

Aloe vera-juice

aloe-vera-skuret-på-mitten
Aloe vera-juice har egenskaper som kan bidra till att minska inflammation i magen. laxerande

Ingefärsrot

Ingefära-malet-till-ett-pulver
Ingefära har gastroprotektiva egenskaper som blockerar syra och undertrycker bakterien Helicobacter pylori.

Betain

Ett annat bra alternativ för att behandla detta problem är att ta ett tillskott av betain hydroklorid, som kan köpas i hälsokostbutiker utan recept. Du bör ta den rekommenderade mängden för att lindra den brännande känslan och sedan reducera den till en kapsel. Att ta detta regelbundet kommer hjälpa din kropp att smälta maten bättre och även bidra till att undanröja H. pylori.

D-vitamin

D-vitamin spelar en viktig roll vid bekämpning av smittämnen. När du lyckas uppnå högre nivåer av D-vitamin fungerar din kropp bättre och producerar minst 200 mikrobiella peptider som hjälper dig att utrota alla typer av smittämnen. För att öka nivåerna av D-vitamin kan du se till att få en hälsosam mängd solexponering. Du kan också köpa ett D-vitamintillskott, men kom ihåg att du också bör öka din konsumtion av vitamin K2.

Glutamin

Enligt en studie som publicerades 2009 kan gastrointestinala skador orsakade av H. pylori relateras till aminosyran glutamin, som finns i nötkött, kyckling, fisk, ägg, laktosprodukter samt vissa frukter och grönsaker. Du kan också köpa ett tillskott.

Andra råd:

  • För att behandla sura uppstötningar är det viktigt att återställa balansen och den naturliga funktionen hos matsmältningssystemet. Det är också viktigt att äta många grönsaker och andra livsmedel av hög kvalitet, helst ekologiska sådana.
  • Ät fermenterade livsmedel regelbundet för att erhålla nyttiga bakterier. Detta hjälper till att balansera tarmsystemet, vilket naturligtvis bekämpar H. pylori.
Detta kanske intresserar dig
Tips för att minska sura uppstötningar
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Tips för att minska sura uppstötningar

Sura uppstötningar är ett av de vanligaste problemen i människans matsmältningssystem. Här är orsaken samt några effektiva tips på hur du kan undvi...  • Bosch, A. (2004). Acidez y antiácidos. Offarm.
  • Wallace JL, S. K. (2011). Pharmacotherapy of Gastric Acidity, Peptic Ulcers, and Gastroesophageal Reflux Disease. Goodman & Gilman’s: The Pharmacological Basis of Therapeutics.
  • Gyawali, C. P., & Fass, R. (2018). Management of Gastroesophageal Reflux Disease. Gastroenterology. https://doi.org/10.1053/j.gastro.2017.07.049
  • Alecci U, Bonina F, Bonina A, Rizza L, Inferrera S, Mannucci C, et al. Efficacy and Safety of a Natural Remedy for the Treatment of Gastroesophageal Reflux: A Double-Blinded Randomized-Controlled Study. Evidence-based Complement Altern Med. 2016;

Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.