7 naturliga huskurer för att behandla sura uppstötningar

Vid en viss ålder förlorar övre magmunnen, som försluter öppningen mellan matstrupen och magsäcken, delar av sin fasthet. Detta är den mest sannolika orsaken till att vi drabbas av sura uppstötningar.
7 naturliga huskurer för att behandla sura uppstötningar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Sura uppstötningar är ett mycket vanligt hälsoproblem. Det kännetecknas av en brännande känsla i magen, bakom bröstbenet och ibland i halsen med smärta som ibland kan bli så allvarlig att den kan förväxlas med en hjärtattack. Den här artikeln ger dig huskurer för att behandla sura uppstötningar.

Många tror att detta problem orsakas av för mycket syra i magen, vilket oftast resulterar i att läkemedel som blockerar syra ordineras. Studier har dock visat att detta i vissa fall är en felaktig behandling eftersom problemet normalt är relaterat till brist på magsyra. På grund av detta tenderar protonpumpshämmare (PPI) att förvärra problemet. Det är därför som många som tar medicinen upplever att problemet förvärras. Studier har funnit att detta symtom är allmänt relaterat till diafragmabråck och/eller en Helicobacter pylori (H. pylori) bakteriell infektion.

Huskurer för att behandla sura uppstötningar

För att lindra sura uppstötningar utan att använda läkemedel finns det några naturliga alternativ som enligt studier har visat positiva resultat vid behandling av detta problem. Fortsätt läsa för att lära dig om några effektiva huskurer för att behandla sura uppstötningar.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger
Som tidigare nämnts skapas sura uppstötningar när det finns en mycket liten mängd syra i magen. För att råda bot på detta kan du ta en sked ren äppelcidervinäger utan att späda den. Äppelcidervinäger kommer öka mängden magsyra.

Bikarbonat

Bikarbonat
Bikarbonats egenskaper hjälper till att neutralisera magsyra, särskilt när den brännande känslan som orsakas av sura uppstötningar föreligger. Du kan helt enkelt lösa upp en tesked bikarbonat i ett glas vatten och dricka det. Det rekommenderas att inte dricka det regelbundet, men du kan göra det när smärtan är outhärdlig.

Aloe vera-juice

aloe-vera-skuret-på-mitten
Aloe vera-juice har egenskaper som kan bidra till att minska inflammation i magen. Det kan i sin tur kan bidra till att lindra symtom på sura uppstötningar. Det rekommenderas att dricka en halv kopp aloe vera-juice före varje måltid. Det är viktigt att nämna att det kan ha en laxerande effekt om du dricker det i överskott.

Ingefärsrot

Ingefära-malet-till-ett-pulver
Ingefära är en kraftfull rot som har gastroprotektiva egenskaper som blockerar syra och undertrycker bakterien Helicobacter pylori. Enligt studier som utförts under 2007 är denna ingrediens åtta gånger mer kraftfull än lansoprazol för att förhindra uppkomsten av sår. För att dra nytta av dessa egenskaper är det rekommenderat att bereda ett ingefärste genom att tillsätta 2 eller 3 skivor ingefära till två koppar vatten och koka det. Drick det företrädesvis 20 minuter före varje måltid.

Betain

Ett annat bra alternativ för att behandla detta problem är att ta ett tillskott av betain hydroklorid, som kan köpas i hälsokostbutiker utan recept. Du bör ta den rekommenderade mängden för att lindra den brännande känslan och sedan reducera den till en kapsel. Att ta detta regelbundet kommer hjälpa din kropp att smälta maten bättre och även bidra till att undanröja H. pylori.

D-vitamin

D-vitamin spelar en viktig roll vid bekämpning av smittämnen. När du lyckas uppnå högre nivåer av D-vitamin fungerar din kropp bättre och producerar minst 200 mikrobiella peptider som hjälper dig att utrota alla typer av smittämnen. För att öka nivåerna av D-vitamin kan du se till att få en hälsosam mängd solexponering. Du kan också köpa ett D-vitamintillskott, men kom ihåg att du också bör öka din konsumtion av vitamin K2.

Glutamin

Enligt en studie som publicerades 2009 kan gastrointestinala skador orsakade av H. pylori relateras till aminosyran glutamin, som finns i nötkött, kyckling, fisk, ägg, laktosprodukter samt vissa frukter och grönsaker. Du kan också köpa ett tillskott.

Andra råd:

  • För att behandla sura uppstötningar är det viktigt att återställa balansen och den naturliga funktionen hos matsmältningssystemet. Det är också viktigt att äta många grönsaker och andra livsmedel av hög kvalitet, helst ekologiska sådana.
  • Ät fermenterade livsmedel regelbundet för att erhålla nyttiga bakterier. Detta hjälper till att balansera tarmsystemet, vilket naturligtvis bekämpar H. pylori.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.