12 naturliga behandlingar mot halsont

Halsont är väldigt besvärligt och gör det svårt att tänka på något annat. Din allmänna hälsa förvärras när du känner en stickande smärta när du sväljer saliv eller mat, eller till och med när du andas. Denna smärta kan vara början på en förkylning. För att bota din halsont snabbt och effektivt, ha i åtanke följande naturliga behandlingar för halsont.

Vilka är de bästa huskurerna för halsont?

Ingredienserna är alla väldigt lätta att hitta och du har förmodligen flera av dem i ditt skafferi eller kylskåp. Om inte säljer de det mycket troligt på affären.

Kajennpeppar

Gurgla en blandning av 1/8 tesked av detta med en halv kopp varmt vatten några gånger om dagen. Var försiktig med mängden kajennpeppar du använder då det är väldigt starkt.

Salt

saltsvenska

Ha i en tesked bordssalt i en kopp varmt vatten och gurgla detta ungefär en gång i timmen.

Äppelcidervinäger

Blanda två teskedar av detta i en kopp varmt vatten. Låt det svalna en stund (bara så att du kan hantera det) och gurgla varje timme.

Ingefärste

ingefäraigen

Det måste vara färskt och malt för att ha någon effekt. Ha i 3 teskedar ingefära för varje kopp kokande vatten. Låt det svalna i 5 minuter, lägg i en tepåse och en tesked honung.

Timjante

Du kommer behandla halsont på bara några minuter med denna tillsats. Förbered det med en tesked torkad timjan per kopp kokande vatten. Sila det, låt det svalna en stund, och gurgla det.

Honung och citronte

honung

Detta är en av de mest populära alternativen som finns och det är väldigt lätt att göra. Det behöver bara två teskedar honung och en tesked citronjuice per kopp med varmt vatten, där du lägger i en vanlig tepåse. Låt det svalna en stund och drick det lite i taget. Det lindrar din hals på en gång.

Lakritsrotste

Gör denna tillsats på en eller två lakritsrötter per kopp med vatten och smutta på det. En annan idé är att göra tepåsar med lakrits eller till och med tugga på lite så att det blandas med din saliv. Detta kommer lindra din hals. Var väldigt försiktig när du använder det eftersom det ökar blodtrycket om du får i dig för mycket. Det rekommenderas inte för gravida kvinnor eller de som lider av högt blodtryck.

Kryddnejlika

klöver

Du kan tugga på några kryddnejlikoblad för att lindra smärtan när du sväljer. Du kan också gurgla det eftersom det bekämpar infektioner (nästan alla typer). De säljer det i små påsar och även som strimmor i hälsokostbutiker.

Bakpulver och salt

bakpulver

Blanda en halv tesked bakpulver med en halv tesked salt in en halv kopp med varmt vatten. Gurgla detta några gånger om dagen.

Kamomillte

Utöver andra egenskaper kan detta te lindra halsont. Det hjälper även att få dig avslappnad, lindrar magont, och hjälper dig att bli varm på kyliga dagar. Och dess smak är smarrigt.

Väteperoxid

För att bekämpa halsinfektioner, gurgla (3%) väteperoxid. Om du tycker att det smakar illa kan du späda ut det med lika mycket vatten.

Andra huskurer för halsont

  • Koka tre citronblad per kopp med vatten i 10 minuter. Sänk värmen och lägg i en tesked honung. Drick det väldigt sakta innan det blir kallt. Du kan gurgla citronjuice blandat med vatten eller honung fem gånger om dagen. Glöm inte att borsta dina tänder för att undvika skadorna som citron kan ha på dem.
  • Gör ett bandage med en tesked torkade kamomillblad och två koppar kokande vatten. Låt det koka i fem minuter och blöt en trasa eller tygbit med det. Vrid ur den väl och lägg den runt nacken tills den blir kall. Upprepa detta några gånger om dagen.
  • Gör en shake med en tesked ren honung, en kopp granatäpplen, en kopp med lågfetthalts-yoghurt, en halv kopp med blåbär och en och en halv kopp med skuren banan. Blanda alla ingredienser tills du får en välblandad shake och drick det två gånger om dagen.
  • Ha i en skvätt whisky i en kopp med varmt vatten och gurgla det när du behöver.
  • Skär en lök och lägg det i en halv liter vatten. Lägg till tre teskedar med socker och låt det stå i 12 timmar. Drick en kopp varannan timme tills din hals inte längre gör ont.
  • Gör en juice på 2 morötter, 4 selleri, en vitlöksklyfta, och 1/4 fänkål. Blanda väl och drick det två gånger om dagen.
  • Koka 25 gram med jordgubbar, 700 milliliter vatten, och 30 gram jordgubbsblad i 15 minuter. Lägg i en tesked med honung. Sila bort det och häll allt i en flaska med lock i kylskåpet. Gurgla det var 45 minut.
  • Skölj och skär en näve med persilja, en lök, och en vitlöksklyfta. Blanda tills det blir en massa och drick ett glas om dagen.
MER FÖR DIG