De 12 bästa naturliga laxermedlen

Många lider av förstoppning, ett problem som är både tröttsamt och smärtsamt. Men som tur är finns det många naturliga laxermedel som kan hjälpa saker på traven. Kolla in 12 av de bästa naturliga laxermedlen i den här artikeln.

Förstoppning är vanligt. Det kan bero på en dålig kost, bieffekter från medicinering eller problem med tarmarna. Det är ofta ett långvarigt problem, men lyckligtvis finns det många naturliga botemedel som fungerar snabbt och effektivt.

Bananer

Bananer är jättebra för att hjälpa mag-tarmkanalen att fungera som den ska och att lindra förstoppning, tack vare dess fiberinnehåll. Ät en banan om dagen för att få i dig viktiga elektrolyter som behövs för en frisk och välfungerande mag-tarmkanal.

Äppelcidervinäger

laxermedel

Runt om i världen använder vi aloe vera på grund av dess alla hälsofördelar för både insidan och utsidan av kroppen. Ett aloe vera-blad består till 99% av vatten och den sista procenten innehåller åtminstone 75 kända näringsämnen, som vitaminer, mineraler och aminosyror.

Drick kokosolja

Kokosolja är bra för magen och tarmarna. Den innehåller också smärtstillande ämnen som kan lindra irriterade hemorrojder. Den lindrar också svullnad och stimulerar matsmältningen.

Fullkorn

Fibrer rengör tarmarna och stimulerar dem till att fungera som de ska. Fullkorns spannmål är fiberrika och kan därmed gör en stor skillnad om du inkluderar dem i din kost. De hjälper matsmältningen och motverkar förstoppning naturligt och hälsosamt.

Baljväxter

Baljväxter innehåller också mycket fibrer och kan hjälpa till med matsmältningen. Du kan effektivt motverka förstoppning genom att inkluderar baljväxter i din kost. Men du bör konsultera din läkare innan du börjar äta baljväxter, ifall du sedan tidigare lider av kolit, eftersom de kan ha en negativ effekt på dina tarmar.

Kiwi

Kiwi

Kiwi stimulerar mag-tarmkanalen. Ät två till frukost varje dag i en vecka och du kommer att märka skillnaden.

Cayennepeppar

Cayennepeppar innehåller ämnen som stimulerar mag-tarmkanalen och främjar produktionen av enzymer och magsyra. Att äta cayennepeppar kommer hjälpa dig att motverka förstoppning och hålla tarmarna i form.