Huskurer mot hemorrojder - 4 naturliga behandlingar

Huskurer mot hemorrojder - 4 naturliga behandlingar

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 12 december, 2022

Att lida av heorrojder kan vara både besvärligt och pinsamt. För att komplettera dina andra behandlingar, ska vi berätta om några huskurer mot hemorrojder som kan lindra dina besvär. Du slipper då också ett kanske jobbigt besök på apoteket.

Hemorrojder uppstår av en mängd olika orsaker och kan drabba vem som helst oavsett ålder. Den här krämpan drabbar ofta de som har lidit av förstoppning en längre tid, de som är överviktiga, eller de som har haft återkommande diarréer.

En av de vanligaste bakomliggande orsakerna är en kost som innehåller för lite fibrer. Är detta kombinerat med ett otillräckligt näringsintag och allt för mycket fet mat, kan detta vara en ännu större trigger som gör att interna och externa vener inflammeras. Det är detta som leder till smärtsamma och irriterande hemorrojder.

Det här är en väldigt vanlig krämpa och just därför ska vi nämna några huskurer som kan vara lika effektiva på att förebygga som på att bota hemorrojder.

Naturliga huskurer mot hemorrojder

Hemorrojder är åderbråcksvener som kan uppstå vid anus och kan orsaka stora blödningar och kan vara svåra att behandla hemma med huskurer. Både interna och externa hemorrojder kan orsaka en hel del smärta och irritation för de som lider av dem.

Torkade fikon

Läs våra naturliga huskurer mot hemorrojder

Fikon har länge använts i naturliga huskurer mot hemorrojder. Fikon är mycket viktiga för att hjälpa till att återställa tarmfloran. Samtidigt är kärnorna bra för att förebygga förstoppning (en av de vanligaste orsakerna till hemorrojder). För att göra den här behandlingen blötlägger man fikon i ett glas med kallt vatten och låter det stå över natten. Ät frukten nästa morgon och drick vattnet som de legat i. Gör denna procedur i åtminstone två eller tre veckor.

Mango

Ät mangokärnor

Mangokärnor är en mycket effektiv kur för att få slut på hemorrojder, speciellt de som skapar blödningar. Låt kärnorna torka i solen och mal dem sedan. Ät pulvret som du får genom att blanda det med honung till en pasta. Ät en matsked av pastan tre gånger per dag i åtminstone sex månader.

Rättika

Rättika är en mycket effektiv huskur för att behandla och bli av med hemorrojder, både de som är interna och externa. Rättikan är naturligt antiinflammatorisk och kan ätas i sallader, tillredas som juice, eller sötad med lite honung. Den kan utan problem ätas dagligen. För att använda den externt på huden, finfördelar du några rättikor i matberedare eller river dem fint till en pasta. Denna täcker du sedan hemorrojderna med.

Ingefära

Ingefära är bra mot mycket

Ingefära som en naturlig huskur mot hemorrojder är verkligt effektiv och även enkel att tillreda. Gör lite juice på färsk ingefära och lägg till lika stor mängd citronjuice och inta två till tre gånger per dag. Denna behandling bör följas så länge som det behövs tills du har fått bukt med hemorrojdproblemet.

 


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.