Huskurer mot hemorrojder

maj 10, 2015

Hemorrojder uppstår av en mängd olika orsaker och kan drabba vem som helst oavsett ålder. Den här krämpan drabbar ofta de som har lidit av förstoppning en längre tid, de som är överviktiga, eller de som har haft återkommande diarréer.

En av de vanligaste bakomliggande orsakerna att man drabbas av hemorrojder är en kost som innehåller för lite fibrer. Samt ett otillräckligt näringsintag med allt för mycket fet mat som triggar interna och externa vener att inflammeras och leder till smärtsamma och irriterande hemorrojder.

Det här är en väldigt vanlig krämpa och just därför ska vi nämna några huskurer som kan vara lika effektiva på att förebygga som på att bota hemorrojder.

Naturliga behandlingar mot hemorrojder

Hemorrojder är åderbråcksvener som kan uppstå vid anus och kan orsaka stora blödningar och kan vara svåra att behandla hemma med huskurer. Både interna och externa hemorrojder kan orsaka en hel del smärta och irritation för de människor som lider av dem.

Torkade fikon

hemorrojder2-figs

Fikon har länge använts som en naturlig huskur mot hemorrojder. Fikon är mycket viktiga för att hjälpa till att återställa tarmfloran, samtidigt som kärnorna hjälper till att förebygga förstoppning (en av de vanligaste orsakerna till hemorrojder). För att göra den här naturliga kuren ordentligt blötlägger man fikon i ett glas med kallt vatten och låter de stå över natten. Ät frukten nästa morgon och drick vattnet som de legat i. Gör denna procedur i åtminstone två eller tre veckor.

Mango

hemorrojder3-mango

Mangokärnor är en mycket effektiv kur för att få slut på hemorrojder, speciellt de som skapar blödningar. Låt kärnorna torka i solen och mal dem sedan. Ät pulvret som du får genom att blanda det med honung till en pasta. Ät en matsked av pastan tre gånger per dag i åtminstone sex månader.

Rättika

Rättika är en mycket effektiv huskur för att behandla och bli av med hemorrojder, oavsett om de är interna eller externa. Rättikan är naturligt antiinflammatorisk och kan ätas i sallader, tillredas som juice, eller sötad med lite honung och den kan utan problem ätas dagligen. För att använda den externt på huden, finfördelar du några rättikor i matberedare eller genom att riva dem fint till en pasta som du sedan täcker anus med. Det är ett sätt att bli av med hemorrojder genom att använda en naturlig metod.

Ingefära

hemorrojder5-ingefära

Ingefära som en naturlig huskur mot hemorrojder är verkligt effektiv och även enkel att tillreda. Gör lite juice på färsk ingefära och lägg till lika stor mängd citronjuice och inta två till tre gånger per dag. Denna behandling bör följas så länge som det behövs för att få kontroll över hemorrojd problemet.

 

MER FÖR DIG