6 romantiska filmer som kommer röra dig till tårar

Filmer är ett av de många sätten att komma i kontakt med våra känslor. Idag ska vi berätta om sex filmer som kommer få dig att gråta.
6 romantiska filmer som kommer röra dig till tårar
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Vita duken har alltid väckt känslor hos dess besökare. Och när det kommer till romantiska filmer så verkar människor ibland till och med vara lite masochistiska.

Vi sätter oss trots allt bekvämt i fåtöljen, upprymda och redo att lida – ibland genom hela filmen – och njuter av det. Gillar du filmer som väcker dina känslor?

Idag ska vi berätta om sex romantiska filmer som kommer röra dig till tårar.

Vare sig du är i en relation, trött på att vara singel eller njuter av singellivet, är det alltid ett bra tillfälle att se på filmer om kärlek och omöjliga romanser. Välskrivna kärleksdraman håller vår uppmärksamhet ända till slutet.

Oavsett om filmen baseras på verkliga livet, handlar om något som aldrig skulle kunna hända eller är helt påhittad, kan vissa romantiska filmer få nästan vemsomhelst att gråta… av glädje eller sorg.

Par på bio

Sex romantiska filmer som kan röra dig till tårar

När det kommer till kärlekshistorier så älskar vi att sätta fingrarna i öppna sår, vrida runt och sedan pressa lite citronsaft över det. Här kommer sex filmer som får dig att gråta, men som du kommer vilja se om och om igen.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Skulle du kunna radera alla minnen från ditt sinne för att sluta lida?

Denna berättelse frågar just detta och har en av de vackraste handlingar som skrivits. Men den är även en av de mest komplicerade och tragiska.

2. The Notebook

I The Notebook ser vi en berättelse om två unga personer som förälskar sig på 40-talet. Vi hör deras historia från en gammal man som läser en anteckningsbok för sin fru med Alzheimers.

Sedan inser vi att han försöker hjälpa henne att komma ihåg alla de saker de övervann så att deras kärlek kunde överleva under så många år.

Det är en väldigt bitterljuv berättelse.

3. Titanic

Romantiska filmer: Titanic

Under många år var detta filmen med högst intäkter någonsin. Ingen kunde motstå berättelse om detta mytiska skepp, där en överklassflicka och en underklassdrömmare lärde sig om sann kärlek.

Dessvärre lämnar det oundvikliga slutet oss i sorg.

4. Before Sunset

Denna film visar oss att kärlek kan växa ur en enda konversationDet är berättelsen om två unga personer som förälskar sig på ett tåg genom Europa.

Det är en vacker film som kommer få dig att tro på sann kärlek.

5. Sweet November

Protagonisten i denna film lever som om det inte fanns någon morgondag och beslutar sig för att hitta en ny partner varje månad fram till november.

Detta är en film som leker med tanken att leva våra liv till fullo, samtidigt som den påminner oss om att lycka även kan ha ett utgångsdatum.

6. Ghost

Popcorn och film

Ghost visar hur kärleken är större än livet och döden. En av karaktärerna, Sam, har nyligen dött och blivit en ande som driver runt i världen. Samtidigt sörjer hans älskade Molly förlusten av honom.

Men tack vare ett medium kan de äntligen få det farväl som de förtjänar.

Fraser från romantiska filmer att komma ihåg

Ibland kan vi inte finna orden för att uttrycka våra känslor. Men det är fantastiskt hur vissa filmer verkar ha just rätt ord att säga. Leta efter en fras som beskriver hur du känner och säg den till någon speciell:

  • “Jag tror att vår kärlek kan göra allt vi vill att den ska göra.” – The Notebook
  • “Jag lever för en sak, att älska dig, att göra dig lycklig, att leva stabilt och lyckligt i stunden.” – Sweet November
  • “Du kan radera någon från ditt sinne. Att få ut denne från ditt hjärta är en annan historia.” – Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  • “Om du hoppar, hoppar jag, kommer du ihåg?” – Titanic

Varför gillar vi att se romantiska filmer som får oss att gråta?

Många av oss har gråtit vid den sista scenen i Titanic, men varför gillar vi att se den om och om igen?

Oroa dig inte: vi är inte masochister. Det är för att filmer som rör oss till tårar släpper ut endorfiner och tränar vårt smärtresistens. Det är nästans om ett “känslomässigt gym”.

Vare sig vi har en partner eller inte och vare sig vi är förälskade eller inte, känner vi alla ett visst sätt när vi ser på romantiska filmer. Så ta fram näsdukarna och njut av dessa sex alternativ.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.