En kärlek som kom tillbaka efter 60 år

Även om båda hade sina respektive liv och familjer kunde de inte glömma den kärlek de hade haft i ungdomen och som kom tillbaka efter 60 år.
En kärlek som kom tillbaka efter 60 år

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2019

Det finns ärlig, autentisk kärlek som inte känner till begreppet “tid” och som finns kvar i hjärtat för evigt. Det är vad Anna Kozlov och Boris kände för varandra, två ungdomar som tvingades skiljas åt tre dagar efter sitt bröllop. De var strax över 20 år och fulla av lycka och förhoppningar inför framtiden. Dock satte de sociala omständigheterna under Stalins tid stopp för deras planer.

De sågs inte mer. Tiden gick och det emotionella tomrummet växte sig större, men de hade alltid varandra i sina hjärtan. De sågs inte på 60 år, tills de i 80-årsåldern möttes igen av en slump. I den här artikeln berättar vi idag deras historia.

Mörkrets tid och verklig kärlek

Anna och Boris lärde känna varandra på ett litet torg i Ryssland. Han var medlem i kommunistpartiet och höll ett tal när han plötsligt fastnade för en ung tjej. Ingen kunde förklara vad som hände, men det finns ögonblick i livet där något säger en att man har hittat sitt livs kärlek, och det är vad som hände dem.

De hade redan från början klart för sig att de ville vara tillsammans för alltid och därför gifte de sig snabbt även om Boris snart skulle bli inkallad till den ryska militären. Anna Kozlovs familj stod dock inte speciellt bra till i kommunistpartiets ögon. Fadern hade blivit bannlyst till Sibirien som desertör från Stalins parti, något som var mycket farligt under denna tid.

Inget av detta spelade dock någon roll för Boris, och därför drog de inte ut på tiden med att gifta sig med löftet om en ring och ett hem där de kunde leva ett liv i harmoni och lycka Det var dock mörkrets tid. År av problem i ett Ryssland som var fullt av förföljelse och straff för människor som bara ville leva i frid, älska och vara lyckliga…

60 års tristess

Par som hittar tillbaka till varandra

Tre dagar efter giftermålet fick våra huvudpersoner skilja på sig utan att veta att det skulle ta 60 år innan de sågs på nytt. Varför? För att Stalins regering fortfarande var mycket misstänksam gällande Annas familj. Efter att de hade valt att bannlysa fadern gjorde de likadant med modern och barnen.

Anna kunde inte göra något för att komma i kontakt med sin make, och inte heller veta var han var. Hon fick därför acceptera möjligheten att hon inte skulle få se Boris igen. Det gick månader, år… och Anna kände alltmer tristess över att hon hade varit tvungen att fly från sin make. Hon upptäckte även senare att hennes mor hade bränt fotografierna av Boris, även de från deras bröllop.

Modern sa till henne att det var dags att förstå att hon inte längre hade en make och att hon var tvungen att börja tänka på ett nytt giftermål. Hennes mor hade även hittat en ny make åt henne. Anna kunde inte tro vad hon hörde; hon sprang till en av ladorna i byn dit de hade förvisats för att försöka hänga sig. Men hennes mor upptäckte detta och hindrade henne. Modern sa att hon måste ge sig själv en ny möjlighet att leva sitt liv.

Därefter gick 60 år av tristess blandat med leenden, nya familjer, barn, barnbarn… En ungdomlig kärlek som de aldrig kunde glömma.

Återföreningen

Återförenat par på gamla dagar

Boris blev en författare. I de flesta av hans böcker återkom en kvinnlig protagonist som alltid försvann. Dessa var flykter från hans eget hjärta, ett minne från ungdomen som hade skapat ett står som han säkerligen skulle bära med sig tills han dog.

Även om ödet ibland kan vara grymt kan det även ge stora överraskningar. Anna och Boris var i 80-årsåldern när de beslöt sig för att återvända till sin hemby. Båda var änklingar och ansåg att det var en bra idé att återvända till den plats där de hade haft sin barndom och ungdom. Det helt otroliga var att de hade tagit samma beslut vid samma tid, och denna slump förde dem samman igen.

En morgon såg Anna en man på väg in i sin bil. Hon kände igen hans gång, hans blick, hans gester… Kunde det verkligen vara han, Boris, hennes riktiga make? Det visade sig att kärleken inte vet varken ålder eller tid, och efter att de möttes av en slump har de aldrig varit ifrån varandra igen. Det går hela nätter när de pratar om sina liv. De är tillsammans igen och det är det viktigaste.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.