6 anledningar att gå ner i vikt

· januari 17, 2016

Även om människor tenderar att vilja gå ner i vikt enbart av estetiska skäl finns det många fler viktiga skäl att göra det. Det är anledningen till att vi kommer att nämna sex skäl att gå ner i vikt – varav samtliga, naturligtvis, syftar till att upprätthålla en hälsosam vikt och aldrig göra dig underviktig.

1. Det är bra för din hälsa

Ett av de viktigaste skälen att gå ner i vikt är att det är bra för din hälsa. Som vi alla vet kan fetma eller övervikt få mycket allvarliga effekter på kroppen och orsaka olika sjukdomar, som till exempel diabetes eller hjärt-kärlproblem. Det kan faktiskt leda till döden i allvarliga fall. Det är därför, om du är överviktig, du gör bäst i att försöka göra dig av med några kilon.

Naturligtvis bör du följa en seriös diet och skaffa dig ordentliga motionsrutiner. Vi rekommenderar att du pratar med en specialist som kan lägga upp en plan åt dig.

2. Det stärker din självkänsla

Katt

Om du är överviktig kan viktnedgång ha mycket positiva effekter på ditt humör. Det betyder naturligtvis inte att ditt utseende avgör ditt liv, men att närma dig en hälsosam vikt kommer sannolikt få dig att må bättre inifrån och ut.

3. För att bli aktiv

En annan anledning att gå ner i vikt är att det kan hjälpa dig att bli mer aktiv och ägna dig åt sysselsättningar som tidigare var svåra för dig. Detta beror främst på att du uppnår en bättre fysisk form, vilket gör att du kan ta del i många fler aktiviteter, från något så enkelt som att gå på en promenad till något mer krävande som att idrotta. På det sättet känner du dig lättare och bli mindre trött.

4. För att uppnå mål

Glad

Att gå ner i vikt är en ambition eller ett mål för många människor – något som de kan se fram emot och arbeta mot. Därför kan du genom att nå dina viktminskningsmål känna en känsla av prestation och positivitet, särskilt eftersom en hälsosam viktnedgång kräver mycket disciplin och ansträngning.

5. För att minska stress

Att gå ner i vikt kan också bidra till att minska stress och få dig att känna dig mer avslappnad. Detta sker främst på grund av att när du tränar frigör du kroppens endorfiner och producerar ämnen som gör att du mår bättre. Det är därför vi rekommenderar att du motionerar och går ner i vikt så att kroppen kan känna dessa positiva hälsoeffekter.

6. För att kunna bära de kläder du vill ha

När du gå ner i vikt får du fler klädalternativ. För vissa har det ingen betydelse medan det för andra verkligen är ett stort plus med deras bantning, särskilt eftersom vissa butiker inte tillhandahåller större storlekar. Även om det har att göra med estetik är möjligheten att kunna välja vilka kläder du vill utan problem mycket fördelaktigt för ditt humör.

Men när allt kommer till kritan bör den främsta anledningen att gå ner i vikt vara att bli så hälsosam som möjligt. Vi rekommenderar att alltid söka rådgivning från en specialist som kan hjälpa dig att utforma en hälsosam tränings- och dietplan som passar din livsstil och ditt schema.