4 naturliga behandlingar för starkare hår

4 naturliga behandlingar för starkare hår
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Ditt hår är en av de viktigaste delarna av kroppen när det kommer till skönhet. Men det räcker inte med att det bara ser snyggt ut. Det är också väldigt viktigt att du tar hand om det, speciellt för att undvika några av de vanligaste hårproblemen, som håravfall, vilket är vanligt för både kvinnor och män. Här hittar du några naturliga behandlingar som hjälper dig att få starkare hår.

Följande kurer är väldigt lätta och praktiska att utföra hemma, så du kommer inte ha några problem med att använda dem. Oavsett är det viktigt att tänka på att ditt huvud är ett väldigt känsligt område av kroppen. Med andra ord, om du har allvarliga problem, eller om du inte ser någon förbättring, prata med en specialist. Dermatologer är de du bör vända dig till för att lösa större problem.

Grenetin stärker håret

Grenetin (en form av gelatin) är en väldigt populär produkt eftersom det är detta som används för att producera gelatin. Det är ett protein som finns i ben, hud och brosk i vissa djur. Som du nog insett hjälper grenetin att stärka ditt hår eftersom det innehåller stora mängder kollagen. Förutom att det är bra för håret, kan vi dessutom avslöja att det även stärker dina naglar. 

Stärk håret naturligt

Det bästa sättet att få starkare hår med grenetin är att lägga en liten påse av detta protein i schampoflaskan du använder när du tvättar håret. Skaka så att det blandas väl. Använd ditt schampo normalt och skölj ur. Om du vill ha ännu bättre resultat rekommenderar vi att du löser upp grenetin i en deciliter varmt vatten och applicerar det i håret efter ditt schampo. Skölj sedan väl.

Olivolja

Som du vet har olivolja väldigt många, goda egenskaper som hjälper till med att lösa många olika problem. I detta fall hjälper olivolja dessutom dig att få starkare hår. Det ser även till att ditt hår inte ser så risigt och trist ut genom att återfukta och ge det lyster. Det enda du behöver göra är att tillsätta två teskedar olivolja i torrt hår innan du duschar.

Det är viktigt att du tar på dig en duschmössa så att oljan kan verka i ditt hår. Ångan från duschen hjälper faktiskt oljan att lättare penetrera din hårbotten. Efter ca tio minuter tar du av dig duschmössan och tvättar håret som vanligt. Du kan använda schampo, och även balsam.

Honung

Honung gör underverk för skört hår

Honung är en annan naturlig produkt som gör underverk för skört hår, eller för hår som lätt faller av. Tack vare dess egenskaper stärker honung ditt hår och ger det volym. I detta fall kan du ha lite honung i håret och mjukt massera in det med fingrarna så att honungen når längre in.

Efter 15 eller 20 minuter, vilket är tiden det tar för honung att verka, sköljer du av det med varmt eller hett vatten. Det är bäst att använda ditt vanliga schampo. Att använda honung dagligen kan faktiskt ge ditt hår lyster. Denna produkt används i vissa schampon du hittar i affären och ger samma effekt.

Ägg ger starkare hår

Fastän det må låta otroligt är ägg ett alternativ du kan använda för att stärka och göra ditt hår vackrare. Det är för att ägg är rikt på vitamin E och D, vitaminer som är fundamentala för att stärka hår och naglar. Fastän du kan äta ägg och därmed få i dig det du behöver är sanningen att du får bättre resultat om du applicerar det direkt i håret.

Ägg ger starkare hår

Det är väldigt lätt. Du vispar bara äggen i en bunke och masserar in detta direkt i håret och hårbotten med dina fingrar så att det tar sig ner på djupet. Du bör låta det sitta i 15 minuter och sedan kan du skölja bort det. Det är väldigt viktigt att du gör detta med kallt eller varmt vatten, men aldrig med hett vatten. Du kan förstås också använda schampo och balsam så att du kan vara säker på att du får bort alla äggrester från håret.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.