Nyttiga frukostar som minskar bukfett

För att förebygga överdriven viktökning, få all den energi du behöver och till och med gå ner i vikt måste du börja inkludera frukt, fibrer och protein i din frukost.
Nyttiga frukostar som minskar bukfett

Senaste uppdateringen: 25 december, 2018

Finns det nyttiga frukostar som faktiskt kan hjälpa dig att minska fettbildning? Ja! Som alltid är det viktigt att äta en balanserad kost samt ha en aktiv livsstil och sunda vanor i största allmänhet. Att minska fettansamling runt magen är fullt möjligt, och vi kommer hjälpa dig igång genom att presentera tre läckra och nyttiga frukostar som bidrar till att minska bukfett.

Regler för att undvika viktökning orsakad av frukostmat

Hoppas aldrig över frukosten

Magen är en av de viktigaste delarna av kroppen. När den växer sig större än du vill att den ska vara kan det resultera i att kläderna börjar sitta för tajt och att du trivs sämre med dig själv i största allmänhet. Finns det en lösning? Självklart. Motion hjälper alltid, men du måste också ändra din kost så att du får tillräckligt med näring genom vitaminer och mineralämnen. Vidare måste du undvika de ohälsosamma fetterna. För att lyckas med detta rekommenderar vi att du följer dessa steg:

 • Hoppa aldrig någonsin över frukosten. Många tror att det är bra att hoppa över frukosten om man vill gå ner i vikt och minska bukfett. Men detta funkar inte. Detta resonemang gör att du går i en farlig fälla som kan påverka din hälsa negativt. Om du lämnar hemmet utan näring kan du bli yr eller drabbas av huvudvärk. Du kommer helt enkelt inte ha den energi du behöver för att påbörja dagen. Dessutom saktar detta ner ämnesomsättningen, vilket leder till att kroppen lagrar fett istället för att bränna det. Det är ett stort misstag.
 • En fettförbrännande frukost bör innehålla naturlig juice, frukt, protein och fullkornsprodukter. Du kan öka din ämnesomsättning och få den att fungera optimalt genom att välja de rätta ingredienserna. Detta gör att du håller dig mätt och undviker att småäta hela dagen.
 • Dietister rekommenderar att du konsumerar cirka 350 kalorier under frukost, och det är ett bra råd. Men du bör också tänka på detta: Ät inte mer än du behöver för att komma igång. Drick först din juice och vänta sedan en halvtimme innan du äter frukost. Använd den tiden till att duscha eller göra dig i ordning. Och ja, vi vet att det innebär att du måste gå upp lite tidigare, men det är det värt!

3 nyttiga frukostar som hjälper dig att minska bukfett

Frukost 1

Minska bukfett med nyttiga frukostar
 • Ett glas vatten med citronsaft för att väcka dig
 • Ett grönt äpple efter 40 minuter
 • En portion havregrynsgröt med några druvor
 • En kopp grönt te

I den första av våra nyttiga frukostar ingår att börja dagen med ett glas varmt vatten med citronsaft. Det bidrar till att avgifta kroppen och ger dig ett bra tillskott av antioxidanter. Sedan kan du äta det där nyttiga gröna äpplet, vilket bidrar till att minska blodsockernivåerna och bränna fett. Det är bra för att minska volymen på buken. Avsluta med havregrynsgröt och grönt te, som är två perfekta komplement som bör ingå i varje viktminskningsdiet.

Frukost 2

Te är bra för magen
 • En kopp te gjort på cayennepeppar och honung
 • 40 minuter senare äter du en liten smörgås av fullkornsbröd, ett skivat hårdkokt ägg och skinka samt två skivor avokado
 • Grapefruktjuice

Det kanske överraskar dig att vi tar med cayennepeppar. Men att dricka ett te gjort på cayenne och honung är det bästa sättet att öka kroppens ämnesomsättning och få den att jobba hårdare för att bränna fett. Detta är välkänt och rekommenderas starkt. Att därefter äta en smörgås av fullkornsbröd hjälper dig också att gå ner i vikt. Med ägg som pålägg kan du inte misslyckas.

Denna frukost ger dig gott om protein, vilket gör den mycket mättande. Enligt en studie publicerad i Nutrition Research visades att människor som äter ägg till frukost är mindre benägna att småäta mellan måltiderna och har lättare att följa en diet. Avslutningen med grapefruktjuice är också till stor hjälp eftersom den ger dig vitaminer samtidigt som den bidrar till att bränna fett.

Frukost 3

Jordgubbar innehåller antioxidanter
 • Avgiftande juice gjord på jordgubbar
 • 40 minuter senare: Grekisk yoghurt med havregryn
 • Fullkornstoast med några droppar olivolja

Visste du att jordgubbsvatten är en utmärkt dryck när du vill gå ner i vikt? Denna naturliga källa till antioxidanter fungerar som ett effektivt avgiftningsmedel och är en medicinsk dryck som är perfekt för att hjälpa kroppen att ta bort allt överflödigt avfall. Ta fem jordgubbar och bearbeta dem i en matberedare. Tillsätt purén till ett glas vatten. Du kan också göra en jordgubbsinfusion med ett glas vatten. Tillsätt inte socker. Det är bäst att dricka den medan den är varm.

Därefter äter du din grekiska yoghurt. Detta kanske överraskar dig, men det är ett perfekt livsmedel för viktminskning. Den är rik på probiotika, vilket främjar mättnadskänslan. Den innehåller bara lite kalorier, och mindre laktos än vanlig yoghurt. Och om du avslutar med en fullkornstoast med några droppar olivolja har du fått dig en perfekt frukost. Den ger dig massor av näringsämnen, avgiftar din kropp samt accelererar din ämnesomsättning med fokus på buken.

Som du nu fått lära dig, så bör man inte underskatta betydelsen av att äta nyttiga frukostar. Börja med en renande dryck – även ett glas vatten blandat med saft från aloe vera är till stor nytta. Fortsätt sedan med frukt, fibrer och protein. Du kommer se resultat!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.