Recept på utsökt äppelkaka för hela familjen

Utmärkt för frukosten eller som ett utsökt mellanmål närsomhelst på dagen – äppelkaka är säkerligen något som hela familjen kommer älska. Vi har receptet!
Recept på utsökt äppelkaka för hela familjen

Senaste uppdateringen: 18 maj, 2019

Utmärkt för frukosten eller som ett utsökt mellanmål närsomhelst på dagen – äppelkaka är säkerligen något som hela familjen kommer älska. Den är enkel att göra och har en speciell ingrediens som inte bara är hälsosam, utan även lätt att få tag i. Vem är inte galen i nyttiga äpplen? Tveka inte att läsa vidare, för du kommer älska detta recept på äppelkaka och överraska alla i köket

Recept på äppelkaka

Sockerkaka med äpple

Den huvudsakliga hemligheten för detta recept på äppelkaka är dess utsökta äppelsmak och härliga textur. Om du vill så kan du även lägga till valnötter, men det beror helt på din egen smak. Denna äppelkaka tenderar även att ha en mättande effekt och är dessutom inte hög i kalorier – speciellt inte jämfört med de kakor du kan köpa i matbutiken. Den är definitivt bäst att göra hemma så att du kan vara säker på att ingredienserna är helt naturliga. Ta anteckningar:

Vad du behöver för att göra äppelkaka

Receptet på äppelkaka som visas nedan räcker till runt sex personer. Dessa mängder kan alltså användas som riktlinjer:

Hur man tillagar äppelkakan

Mjöl och ägg

  • Det första du ska göra är att vispa äggen med sockret tills volymen har fördubblats. För att göra den mer fluffig så är det bäst att separera vitan och gulan, och vispa de förstnämnda tills de ser ut som snö. Lägg samtidigt till sockret till gulorna och blanda väl. Blanda dem sedan tillsammans lite i taget, såväl som yoghurten. Kom ihåg att röra så att smeten inte faller. Det är väldigt enkelt!
  • Blanda därefter jästen med mjölet och lägg det i samma skål som äggen och yoghurten. Sluta inte vispa. När det är välblandat låter du det stå i tio minuter.
  • Smält nu smöret lite och lägg till en nypa salt. Som ett resultat så kommer du få den söta smaken att sticka ut ännu mer. Vispa allt tillsammans med blandningen från tidigare tills du har fått bort alla klumpar.

Förbered äpplena och tillaga

  • Tvätta dem, skala dem och ta bort kärnhusen, varpå du skär dem i väldigt tunna skivor. Det är väldigt viktigt att du skalar och skär äpplena sist eftersom de kommer oxidera när de kommer i kontakt med luften. Detta är ett väldigt enkelt och praktiskt trick. När de är skurna så lägger du till hälften i blandningen från tidigare.
  • Nu ska du förbereda en speciell behållare som du kommer använda som form i ugnen. Det är här du ska hälla din blandningen av ägg, yoghurt och hälften av äpplena. Den andra hälften lägger du ovanpå blandningen och strör sedan lite kanel och en matsked vaniljsocker ovanpå dem.
  • Sätt in äppelkakan i ugnen på 180 grader i 45 minuter. När tiden är ute så petar du på äppelkakan med en gaffel för att kolla att den är klar.
  • När den är klar tar du ut den ur ugnen, eftersom den annars kan bli väldigt torr. Ta bort den från formen försiktig och lägg på ett fat. Låt den stå i 20 minuter innan du provsmakar. Den är utsökt och doftar underbart – som äpplen och kanel!

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.