Vitlök, vinäger och honung mot sjukdomar

Vitlök, vinäger och honung mot sjukdomar

Senaste uppdateringen: 05 februari, 2019

Att följa en hälsosam diet bör vara en livsstilsförändring som alla borde vara redo att göra, eftersom det förbättrar både hälsa och den generella livskvalitén. Idag utvecklar vi en rad sjukdomar som orsakas av dålig diet och ohälsosam livsstil, även om det inte verkar så inledningsvis.

Om du tänker på de oändliga mängder tillstånd som du kan drabbas av med tiden på grund av dåliga vanor kommer du snart uppskatta hur viktig din kropp är och börja tillhandahålla den med de näringsämnen den behöver för att fungera som den ska.

Ett sätt att ge din kropp den extra “knuff” den behöver för att bli hälsosam är att konsumera vitlök, äppelcidervinäger och honung. Ja! Du läste rätt. Dessa tre vardagsingredienser som nästan garanterat finns i ditt kök i skrivande stund kan verkligen bidra till din hälsa och hjälpa dig att förebygga sjukdomar som cancer.

Vitlök

Ät-vitlök

Vitlök är känd över hela världen för att komma med väldigt fördelaktiga egenskaper för hälsan, framförallt rå. Det innehåller egenskaper som hjälper till att sänka blodtryck, minska kolesterolet och förbättra cirkulationen.

Den innehåller även selen – en komponent som kan förebygga och återställa cellskador. Forskare har funnit ett starkt samband mellan dessa egenskaper och förebyggande av cancer.

Vitlök har även antiseptiska egenskaper som kan hjälpa till att bekämpa svamp, virus och bakterier, och på så sätt hålla dig skyddad från infektioner och problem som förkylningar och influensa.

Äppelcidervinäger

Vinäger

Denna produkt har länge varit en grundläggande ingrediens i köket, men bortom dess kulinariska användningar är den även känd för sina medicinska egenskaper som kan lindra ett stort antal hälsoproblem, inklusive allergier, akne, bihåleinflammationer, influensa, högt kolesterol, svampinfektion, kronisk trötthet, kontaktdermatit, halsont, gikt, artrit och reflux.

För att dra nytta av egenskaperna hos denna produkt bör du definitivt leta efter ekologisk äppelcidervinäger istället för destillerade eller syntetiska varianter.

Honung

Honung-nerverna

Honung anses vara den bästa naturliga antibiotikan i världen. Honung är kapabel att stärka immunförsvaret, inklusive de vita blodcellerna, som är de som bekämpar infektioner, influensan och förkylningar. Detta livsmedel kan även användas för att behandla sår, lindra tandvärk och snabba upp läkningsprocessen.

Hur kombinerar jag dessa till en naturlig kur mot sjukdomar?

Kom ihåg att alla dessa ingredienser har mycket att erbjuda din hälsa och att de är kraftfulla medel för att bekämpa sjukdomar. Det bästa sättet att konsumera dem är att blanda dem och därigenom stärka deras effekt.

När du blandar vitlök, äppelcidervinäger och honung får du en naturlig superkur. Den är extremt effektiv för att minska högt blodtryck, förkylningar, infektioner och andra kroniska problem. Det kan även ha en positiv effekt på inklusive cancer, astma, artrit, infertilitet och impotens.

Diverse studier har avslöjat att kombinationen av dessa tre superlivsmedel skapar ett fantastiskt starkt botemedel som kan hjälpa till att bekämpa cancerceller. Patienter som behandlas med blandningen som ett komplement upplever en förbättring.

Du behöver inte göra något speciellt för att bereda detta recept. Utöver de billiga ingredienserna är stegen för beredning mycket enkla.

Ingredienser

  • 250 ml äppelcidervinäger
  • 400 g ekologisk, opastöriserad honung
  • 10 vitlöksklyftor

Och sedan?

I en glasburk blandar du alla ingredienser och skakar i runt 90 sekunder. Det bästa är att konsumera denna kur inom fem dagar. Efter denna tid börjar det förlora sin effekt. Du kan förvara den i kylen, men kom ihåg att alltid ha den täckt.

Börja med att ta två matskedar av blandningen så fort du stiger upp på morgonen. Om du inte gillar smaken kan du alltid lösa upp den i ett glas vatten. Du börjar se resultat från denna kur efter runt två veckor.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.