Effektiva och naturliga behandlingar för artrit

Effektiva och naturliga behandlingar för artrit
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Artrit är en väldigt vanlig åkomma för både män och kvinnor nu för tiden, vilket uppstår från överarbetade leder, trauma, eller till och med infektioner. I denna artikel kommer vi prata om några naturliga behandlingar för artrit. Så läs vidare!

Artrit kan vara obehagligt och smärtsamt av flera anledningar, och de som lider av artrit brukar undvika att söka medicinsk hjälp, så som ledgångssprutor och tabletter, till varje pris. Istället för dessa obehagliga behandlingar är ett bra alternativ att använda en av dessa naturliga behandlingar, vilket utöver att vara effektiva även är väldigt lätta och billiga att förbereda.

Behandlingar som hjälper till att lindra artrit

Som vi sa ovan brukar de som lider av artrit hellre vilja använda sig av naturliga huskurer över traditionell medicin för att lindra smärtan. Nedan kommer vi lista några huskurer för artrit.

Ingefära

Ingefära mot artrit

Ingefära är en av de bästa naturliga anti-inflammatoriska och smärtstillande medel som finns. Att äta ingefära lindrar inflammationen och smärtan orsakad av artrit, speciellt reumatisk artrit.

Hur använder jag det?

Ät några teskedar, ungefär 30 gram, pulveriserad ingefära två gånger om dagen eller som du blivit rekommenderad.

Lindblomma

Lindblommor har vätskedrivande egenskaper, vilket betyder att de kan avsevärt hjälpa oss att svettas, men… hur hjälper det oss? Det är faktiskt så att svett hjälper oss att få ut gifter från kroppen, vilket i sin tur mjukar upp lederna och lindrar obehaget från artrit.

Hur använder jag det?

Te gjort på en halv tesked torkade lindblommor i en kopp vatten rekommenderas. Drick ett par koppar varje dag i några veckor.

Kaprisbuske

Ännu en vätskedrivande växt, som hjälper dina leder att må bättre.

Hur använder det det?

Det är en utmärkt idé att lägga till kaprisbuske i sallader, och det finns även flera dieter som hjälper dig att mjuka upp lederna och speciellt hjälper knäna.

Hampafrön

Hampafrön är perfekta för att lindra värkande leder, tack vare att de innehåller bra fetter som Omega-3 och Omega-6.

Hur använder jag det?

Du kan lägga till hampafrön i alla slags maträtter.

Svart vinbärsolja

Svart vinbärsolja har anti-inflammatoriska egenskaper som hjälper dig att lindra ledproblem. Det är supereffektivt mot sjukdomar som reumatisk artrit.

Hur använder jag det?

Den rekommenderade dosen är 500 mg per dag.

Jättenattljusolja

Jättenattljus

Jättenattljusolja (Efamol) är ett kosttillskott som inte kommer helt bota artrit, men kommer avsevärt lindra smärtan i lederna och göra dem smidigare.

Hur använder jag det?

Ha två till tre doser av jättenattljusolja i din mat, sammanlagt ungefär 350 mg dagligen.

Malört

Malört är en annan växt som har anti-inflammatoriska egenskaper tack vare dess halter askorbin-, klor-, och salicylsyror.

Hur använder jag den?

Gör en kopp te genom att använda en halv tesked av den torkade växten i en kopp vatten, och låt det sitta i 10 till 15 minuter. Ha i lite sötningsmedel, och drick tre koppar om dagen.

Lagerbladskompresser

Gör en stark te på lagerblad, och blöt sedan en handduk med vätskan och linda den runt områden där du har ont i ungefär 15 minuter.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger rekommenderas starkt för artrit tack vare dess anti-inflammatoriska påverkan på leder.

Hur använder jag det?

Blanda två teskedar äppelcidervinäger i ett glas varmt vatten, och söta det med en tesked honung.

Kom ihåg

De flesta växter, te, och livsmedel vi listat ovan hjälper till att stärka immunförsvaret på ett hälsosamt sätt, och med ett starkare immunförsvar kan vår kropp bättre få ur sig de gifter som samlas i lederna. Sådana gifter är kända för att orsaka artrit och dess smärtsamma symtom.

Effektiva aktiviteter för artrit

Utöver dessa hälsosamma, naturliga behandlingar för artrit är det en bra idé att också hålla dig själv igång med hjälp av andra aktiviteter, som:

Simning

Många doktorer rekommenderar att du simmar, inte tävlingsinriktat förstås, utan på fritiden som ett sätt att slappna av på. Simning är en lugnare aktivitet som är lättsam för lederna.

Kropp- och sinnesaktiviteter

Studier har bevisat att det är en bra idé att försöka hålla kropp och sinne balanserade genom att ta del av avslappningsterapi (yoga, tai chi, mm), som kommer både sänka stressnivån samt lindra smärta i lederna.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Simon, L. S. (2004). The treatment of rheumatoid arthritis. Best Practice and Research: Clinical Rheumatology. https://doi.org/10.1063/1.3636795
  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • Lachenmeier, D. W. (2010). Wormwood (Artemisia absinthium L.)-A curious plant with both neurotoxic and neuroprotective properties? Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2010.05.062

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.