Vem är den rätta partnern för mig?

Vår rätta partner måste vara någon vars brister passar ihop med våra brister, någon som kompletterar våra behov och vars luckor fylls av våra egna styrkor.
Vem är den rätta partnern för mig?

Senaste uppdateringen: 23 april, 2019

När det kommer till kärlek finns det inga magiska trick. Ingen av oss kan styra vem vi förälskar oss i – det bara händer. Men vi måste alltid upprätthålla en viss balans och ett visst mått av sunt förnuft. Att lära känna oss själva väl hjälper oss att förstå vilken typ av person som kan göra oss lyckliga. Låt oss förklara hur du kan hitta den rätta partnern för dig!

Vilken typ är den rätta partner för mig?

Par på tak

Tja, först måste vi upprätthålla logik och objektivitet. Vi kan inte gå hela livet och vänta på den rätta partnern, det vill säga den typen av person vi drömmer om och finner perfekt. Världen är full av ofullkomliga människor som tillsammans med sina livskamrater växer som människor och finner vägen till verklig lycka.

Med andra ord handlar det inte om att söka efter den perfekta personen, utan att hitta någon vars brister passar med dina brister. Någon som uppfyller dina behov och vars luckor fylls av dina styrkor. Detta är lätt att förstå och ett äventyr som vi alla förtjänar att uppleva: att bygga något tillsammans, att växa och mogna för att skapa ett unikt och speciellt band. Så vilken typ av person är den rätta partnern för dig? En viktig aspekt är din egen personlighetstyp.

1. Är du en introvert person?

Det sägs att introverta behöver partners med utåtriktade personligheter. Vi brukar tänka i “krona eller klave”. Men vi måste vara försiktiga med dessa idéer. Om du är en aning introvert och blyg är risken att du känner dig obekväm med en alltför utåtriktad, social och vågad person. Det bästa är en kompromiss – någon som inte är överdrivet utåtriktad men som samtidigt kompenserar för din blyghet och öppnar upp dig, med respekt och utan återhållsamhet.

2. Är du en väldigt rastlös, dynamisk och utåtriktad person?

I dessa fall, även om det kan tyckas märkligt, är det lämpligast att hitta någon som med glädje deltar i samma dynamiska aktiviteter som du själv gillar. Om du är typen som gillar att gå ut på vandringsturer, äta middag ute, umgås med en stor grupp av vänner eller göra tusen saker samtidigt kommer problem alltid att uppstå, liksom en del diskussioner, om du har en partner som är passiv och föredrar att stanna hemma.

Din vardag kommer alltid att vara enklare och mer tillfredsställande om du är med någon som har samma prioriteringar som du själv, någon som gillar att göra upp planer och som delar din lust att hitta på saker.

3. Är du lite osäker?

Om du ser dig själv som en person som har svårt att fatta beslut, som ofta har fler frågor än svar och som finner det lite svårt att starta projekt eller göra förändringar bör du helst hitta någon som är säker och nonchalant – en mogen, självsäker person som aldrig uppvisar någon överdriven stolthet eller arrogans och som inte försöker dominera andra.

Den rätta partnern för dig kan vara en lugn och ganska faderlig personlighet, en person som gillar att erbjuda skydd och stöd. Någon som kan hjälpa dig att bli av med dina rädslor och känna dig säker på dig själv, stärka ditt självförtroende en mogen och seriös person.

4. Är du impulsiv och en aning kontrollerande, och värdesätter du din självständighet mer än något annat?

Det finns många kvinnor som, över allt annat, värdesätter sin “självständighet” i en relation. Detta kan tyckas nästan oförenligt med tanke på att en livskamrat innebär en hel del åtaganden, men detta är en allt mer framträdande verklighet: kvinnor som, mer än något annat, sätter värde på att kunna klättra på karriärstegen, ha kontroll över sina liv och sina beslut – kvinnor som är säkra i sig själva.

Om detta är du går du sannolikt inte så bra ihop med en partner som har samma personlighet som du. Det skulle kunna leda till en intensiv men flyktig och icke-varaktig relation. Två personligheter som båda gillar att styra och upprätthålla sin självständighet brukar inte fungera i en parrelation.

Därmed skulle det ideala vara att hitta en livskamrat som är anspråkslös och tystlåten, någon som backar upp dig och ger dig stöd i vart och ett av dina beslut. Någon som respekterar din dynamik och dina ambitioner. Någon som på det stora hela är enkel att ha med att göra.

Viktigast av allt: den rätta partnern är en person som gör dig glad

Kvinna på cykel

Vi är medvetna om att de aspekter som vi diskuterat ovan inte alltid är avgörande för våra val. Ibland händer det att vi faller för någon som är helt annorlunda än oss, någon som inte passar in i “mallen”. Men oroa dig inte – oavsett hur olika två personer är finns det tre aspekter som är viktigare än alla andra när man letar efter den rätta partnern:

  • Hitta en person som, även om han eller hon har en annan personlighet än din, kan respektera dig, lyssna på dig och uppskatta både dina svagheter och dina styrkor.
  • Leta efter en partner som ger dig en anledning att le varje dag. Någon som, när du vaknar på morgonen, får dig att tänka: ​​”Jag behöver inget mer. Jag är lycklig.”
  • Stanna med denna partner för att han eller hon gör dig till en bättre människa. Personen borde vara någon som du kan leva med och som får problemen att kännas “lätta”. En optimistisk person som, oavsett vilken hans eller hennes personlighetstyp är, kompletterar dig.

För det är du värd.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.