Varför din rygg gör ont

Dessvärre är det rätt vanligt att lida av ryggsmärta, ibland i ländryggen och ibland i det dorsala området – framförallt vid skulderbladen eller ryggraden – eller till och med i nacken och trapeziusmuskeln. Det är den typ av obehag som blir värre eller bättre beroende på din rutin och är generellt svårt att bota.

I denna artikel ska vi ge dig några svar så att du kan hitta orsaken till din ryggsmärta såväl som tips så att du kan behandla den naturligt och därigenom förbättra din livskvalitet.

Uteslut skador

Det första du måste göra när du känner smärta i flera dagar eller veckor är att träffa en specialist så att de kan utesluta alla typer av skador, framförallt om du upplevt en kontusion. Det är den huvudsakliga orsaken du bör ha i åtanke.

Om det inte finns en uppenbar skada eller om det till och med är ett kroniskt problem som du haft att göra med under en längre tid bör du ha i åtanke andra problem, som de vi listar nedan, för att kunna förklara din situation.

Ryggen och känslor

En av de huvudsakliga orsakerna som relaterar till dina ryggproblem, trots att många inte tror det, är att du utsatts för någon typ av negativ känsla under en längre tid, vilket har orsakat kontinuerliga spänningar i ryggområdet som till slut har blivit kroniskt.

I så fall får du mer ont i området ju mer stress och känslomässig spänning du upplever. Nervösa personer är inte de enda som drabbas av det, utan även personer som lider av det inombords utan att visa det – och det är precis vad som får dem att skadas.

Dessa är känslorna som relaterar till olika delar av din rygg:

 • Rhomboideus major och minor: Vrede
 • Trapeziusmuskeln: För mycket ansvar
 • Dorsala regionen: Rädsla
 • Ländryggen: Frustration

Om du vill behandla problem med din rygg och de relaterade känslorna bör du komma ihåg att du måste ändra saker och ting själv; du kan alltid träffa en terapeut eller ta naturliga tillskott för att hjälpa dig.

Rygg och organ

En annan förklaring till varför du har ont i din rygg är att det rör sig om en reflektion eller inflammation i ett organ som ligger nära muskeln ifråga, vilket orsakar onormalt tryck i det inflammerade området.

De här är kopplingarna mellan områden och organ:

 • Höger trapeziusmuskel och höger dorsal: Lever och gallblåsa
 • Vänster trapeziusmuskel och vänster dorsal: Lungor och mage
 • Nacke: Hjärta
 • Ländrygg: Njurar (övre delen), tarmar (mitten) och luftrören (sakrala området)

Om andra hälsoproblem bekräftar att ett av dessa organ kanske är försvagat (du måste inte nödvändigtvis vara sjuk) bör du genomföra en behandling med detta organ i åtanke.

Ryggmassage

Naturliga kurer

Utöver att leta efter orsaken kan du även direkt behandla smärtan med dessa naturliga kurer:

 • Smärtstillande och antiinflammatoriska avkok med gurkmeja, pil eller harpagophytum.
 • Lokal applicering av hetta med hjälp av varmvattenflaska eller elektrisk dyna.
 • Applicering av omslag med lera eller ingefära.
 • Applicering av arsenikbaserad, antiinflammatorisk kräm.
 • Skräddarsytt tillskott med Bachblommor eller homeopatiska blommor.
Tusensköna

Fördelaktiga behandlingar

Avslutningsvis bör en fundamental del av behandlingen vara extern och manuell behandling av området, vilket ska genomföras kontinuerligt av ett proffs tills du blir bättre eller då du känner smärta.

Vi rekommenderar framförallt en avslappnande massage på området, men det är ännu bättre att gå till en osteopat eller sjukgymnast, vilket kommer hjälpa dig att förstå de fysiska obalanserna du upplever och kanske till och med förbättra dem genom att ändra på vanor som du inte tänker på.

Vi rekommenderar även sugkoppsterapi, så kallad ”koppning”, eftersom det verkar med de närliggande, inflammerade organen i åtanke.

Sist men inte minst har kinesiotejp eller neuromuskulära bandage på senare år blivit populära. De använder självhäftande, elastiska bandage i väldigt glada färger och du märker av en stor, naturlig förbättring. Många atleter använder dessa bandage eftersom de visat sig vara effektiva för alla typer av smärta och skador.

Sugkoppsmassage

Bilder från marketing deluxe, giorgio och winnie3.

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG