Avgifta kroppen med ingefära, gurkmeja & cayennepeppar

Om du inte är van vid kryddig smak kan du variera proportionerna av ingredienserna i detta recept, och gradvis öka dem för att dra maximal nytta av alla fördelar.
Avgifta kroppen med ingefära, gurkmeja & cayennepeppar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att avgifta kroppen med ingefära, gurkmeja & cayennepeppar är en process som eliminerar stora mängder gifter som finns i blodomloppet, levern eller andra utsöndringsorgan. Din kropp må vara helt kapabel att ta bort avfallsprodukter den inte behöver, men ibland blir den överväldigad av dessa substanser, vilket gör det svårt för den att utföra sina nödvändiga funktioner.

Som tur är finns det en rad olika naturliga ingredienser vars egenskaper stimulerar avgiftning för att optimera dina organ. Bland dem hittar vi som sagt ingefära, gurkmeja och cayennepeppar, varav alla är kända för sina kulinariska och medicinska användningar.

När du kombinerar dem i en enda behandling får du en kraftfull blandning med antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper som stödjer rensning och skydd av kroppens huvudsakliga system.

I dagens artikel vill vi dela med oss av dryckens egenskaper i detalj och ge dig ett recept du kan prova hemma. Är du redo att ge den ett försök?

Vilka är fördelarna med att avgifta kroppen med ingefära, gurkmeja & cayennepeppar?

Denna dryck på ingefära, gurkmeja och cayennepeppar har en väldigt behaglig smak samtidigt som den är laddad med kraftfulla substanser som har otroliga fördelar för hälsan. Den rekommenderas för när man måste avgifta kroppen, rensa lymfsystemet, förbättra de naturliga försvaren och öka din metabolism.

För att det inte ska råda några tvivel om dess egenskaper ska vi kort förklara vad varje ingrediens tillför.

Egenskaper hos ingefära

Avgifta kroppen med ingefära

Ingefära är en aromatisk rot med kryddig smak som använts i flera sekel för diverse kulinariska och medicinska användningar. Den är en del av den traditionella kinesiska medicinen, men har senare inkluderats i andra kulturer runtom i världen, som prisar den för sitt rika näringsvärde.

Ingefära innehåller stora mängder oljor, vitaminer, mineraler och essentiella aminosyror som förebygger sjukdom och stärker ditt immunförsvar.

Gingerol – den aktiva beståndsdelar som ger roten sin kryddiga smak – har antiinflammatoriska och antivirala egenskaper som minskar symptomen som associeras med ledsmärta och problem med andnings- och matsmältningssystemen.

Vi vill även notera dess goda innehåll av:

 • Vitaminer (B och C)
 • Mineraler (kalcium, fosfor, aluminium, krom)
 • Asparaginsyra
 • Tryptofan
 • Flavonoider
 • Karotener

Egenskaper hos gurkmeja

Gurkmeja är en krydda som kommer från växten Curcuma longa, som är en medlem i familjen Zingiberaceae. Den har antioxidativa, antiinflammatoriska och avgiftande egenskaper som kan användas för att rensa levern, blodomloppet och andra viktiga organ.

Kurkumin – den aktiva beståndsdelen i gurkmeja – skyddar dig mot inflammatoriska sjukdomar och kardiovaskulära åkommor som sänker din livskvalitet. Det är även starkt rekommenderat för hjärnhälsan, eftersom det förebygger bildandet av amyloidplack, som kan orsaka demens och Alzheimers sjukdom.

Konsumtionen av gurkmeja rekommenderas för att höja metabolismen, bekämpa artrit och förebygga tecken på tidigt åldrande.

Egenskaper hos cayennepeppar

cayennepeppar

Cayennepeppar är en krydda som är utbrett använd för att göra huskurer och tillföra smak till recept. Den karaktäriseras av sitt höga innehåll av capsaicin – en substans som utöver att tillföra smak även innehåller antioxidativa, antiinflammatoriska och antibiotiska egenskaper.

Det är en god källa till vitamin B, C, E och K, såväl som kalcium, kalium och fibrer. För tillfället används den som en ingrediens i beredningen av krämer och salvor eftersom den har smärtlindrande egenskaper som blockerar smärta och minskar svullnad. Cayennepeppars avgiftande egenskaper tillskrivs dess förmåga att förbättra cirkulationen och snabba på lymf- och matsmältningssystemen.

Hur kombinerar man dessa ingredienser för att avgifta kroppen?

dryck för avgiftning

Beredningen är väldigt lätt och kräver varken dyra eller svåråtkomliga ingredienser. Det är rekommenderat att man avgiftar kroppen i fem till sju dagar i taget varannan eller var tredje månad.

Ingredienser

 • 2 bitar färsk ingefära
 • 2 teskedar gurkmeja i pulverform
 • Två nypor cayennepeppar
 • 2 citroner
 • 2 liter vatten
 • Honung (valfritt)

Beredning

 • Extrahera saften från ingefäran och blanda med citronsaften.
 • Häll dessa ingredienser i vattnet tillsammans med gurkmeja, cayennepeppar och den resterande citronen.
 • Rör om med en träsked och söta med lite honung efter behov.
 • Låt stå i tio minuter innan du dricker.
 • Drick det varje dag på tom mage under den rekommenderade perioden.

Om du har några hälsotillstånd eller tvivel om denna dryck är rätt för dig rekommenderar vi att du talar med en läkare, eftersom vissa ingredienser kan ha negativa effekter för vissa individer. Undvik att dricka denna dryck i överflöd och följ våra rekommendationer för att dra nytta av alla dess egenskaper.

Så enkelt är det att avgifta kroppen med ingefära, gurkmeja och cayennepeppar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • ¿Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
 • Chopan M, Littenberg B. The association of red hot chili pepper consumption and mortality: a large population-based cohort study. PlosOne. Enero 2017. 12(1): e0169876.
 • Cos, P. S. de. (2014). Cúrcuma I (Curcuma longa L.). Reduca (Biología). Serie Botánica. https://doi.org/10.1080/23296151.2016.1239984
 • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes, ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
 • Nagpal M, Sood Sh. Role of curcumin in systemic and oral health: an overview. Journal of Natural Science, Biology and Medicine. Enero-Junio 2013. 4 (1): 3-7.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. Ginger. Diciembre 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. Turmeric. Mayo 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Singletary K. W. Ginger: a review of health benefits. Nutrition Today. Julio 2010. 45 (4): 171-183.
 • Soler, P. A., & Guasch, M. (2002). Tratamiento farmacológico: La desintoxicación. Adicciones.
 • Valdés-Stauber, J. (2003). Estrategias en el tratamiento de desintoxicación alcohólica. Adicciones. https://doi.org/10.20882/adicciones.424.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.