Livsmedel som skyddar mot Alzheimers

Alzheimers

Vi vet idag fortfarande inte vad som orsakar Alzheimers. Studier säger att det associeras med uppkomsten av senila plack och förlusten av den kemiska substans som möjliggör kommunikation mellan nervcellerna.

Så hur kan vi förhindra denna försämring av hjärnan? Bra vanor, mental stimulering och en bra diet kan förebygga tillståndet.

Det finns särskilda livsmedel som minskar den kardiovaskulära risken. Med andra ord kan deras naturliga komponenter förebygga att den skrämmande amyloidplacken dyker upp och ge ett naturligt skydd mot Alzheimers.

Det betyder dock inte att du med säkerhet kommer slippa Alzheimers. Det handlar helt enkelt om att ha goda näringsvanor samt en hälsosam och bra diet som du kan komplettera med några vanor för ditt beteende och tänkande, där du tränar din hjärna och nyfikenhet så mycket som möjligt.

Livsmedel som förebygger Alzheimers

1. Citrusfrukter

curry

Om du inte redan gör det borde du börja använda kryddan i köket – speciellt gul curry. Den är ju för det första jättegod, men den innehåller dessutom stora mängder gurkmeja.

Den har även intressanta, medicinska egenskaper som förebygger Alzheimers. Detta tack vare sina anti-inflammatoriska aspekter som påverkar uppkomsten av plack, som kan blanda sig med blodet och höja de cerebrala riskerna.

3. Vin

vitamin-d-2

Det är en utmärkt vitamin som du kan få från solljus och ett visst antal livsmedel. Den stimulerar ditt immunsystem att göra sig av med betaamyloidproteiner, som orsakar den hjärnskada som i sin tur leder till Alzheimers.

Du kan hitta vitamin D på apotek eller naturbutiker, såväl som i fet fisk, soja, ägg och till och med vitamin D-berikat spannmål.

5. Kaffe

Frukter- 21Vitamin B – utmärkt för att förebygga Alzheimers

Att ha goda mängder vitamin B är viktigt för din hälsa så att du kan ta hand om dina ben, ditt hår och dina tänder. Det är även bra för att förhindra PMS.

Att konsumera vitamin B möjliggör för dig att sänka nivån av homocystein i ditt blod, som är ett ämne som är skadligt för din hjärna och gör att dina nervceller förlorar sin funktionalitet.

Du kan hitta denna vitamin i livsmedlen du ser i bilden ovan: valnötter, fullkorn, bananer, broccoli, ananas, pepparfrukter, äpplen, ägg, soja, mm… Tveka inte att inkludera dem i din diet!