Avgiftning av levern för att ta bort ringar under ögonen

Olivolja bekämpar skada från oxidering och stimulerar kroppens naturliga avgiftning. Detta liknar citronsaft, som också bekämpar infektion och återställer din pH-balans.
Avgiftning av levern för att ta bort ringar under ögonen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Regelbunden avgiftning av levern är ett av de bästa sätten att stödja dess funktion och förebygga sjukdomar som orsakas av ansamlade gifter i kroppen. Organet är huvudsakligen ansvarigt för att ta bort avfall som finns kvar i blodomloppet, och för att göra det krävs specifika näringsämnen som även gagnar din hälsa rent generellt.

Utöver att vara viktig för avgiftning genomför levern även andra väldigt viktiga sysslor. Dessa inkluderar: syntetisering av proteiner, utsöndring av hormoner samt hälsosam ämnesomsättning.

Som tur är kan du anamma vissa goda vanor och fokusera på naturliga kurer för att stimulera avgiftningen av levern för att se till att den fungerar optimalt.

I dagens artikel ska vi dela med oss av en fantastisk kur med endast två ingredienser som främjar avgiftning samtidigt som den tillhandahåller andra fördelar, såsom att ta bort mörka ringar under ögonen.

Naturlig behandling för avgiftning av levern

Denna tonic för avgiftning av levern bereds genom att kombinera olivolja och citronsaft. Dessa två ingredienser är kända för sina positiva egenskaper på praktiskt taget alla av kroppens system. Tack vare att kuren är rik på antioxidanter och giftbekämpande beståndsdelar kan den rensa bort avfall och främja din hud för att ta bort mörka ringar under ögonen.

För att bättre förstå varför denna kombination är ett utmärkt val för din leverrensning ska vi i större detalj berätta om fördelarna med varje ingrediens.

Fördelar med olivolja för avgiftning av levern och ringar under ögonen

Olivolja för leverrensning

Denna hälsosamma olja hittas nästan alltid i den populära medelhavsdieten. Som sådan börjar den bli känd som det bästa alternativet för personer som vill leda en hälsosammare livsstil. De essentiella fettsyrorna och beståndsdelarna som bekämpar inflammation i olivolja hjälper till att förbättra din generella hälsa, och framförallt i hjärtat och levern.

Olivolja har mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler. Dessa bekämpar de skadliga effekterna av fria radikaler och stimulerar rensningen av avfall från din kropp för att förhindra att sjukdomar utvecklas.

Fördelar med citronsaft för avgiftning av levern och ringar under ögonen

Citroner är renande

De avgiftande egenskaperna hos citron har varit kända i åratal. Det är därför citrusfrukter länge har använts som ett näringstillskott för att förebygga en rad olika hälsoproblem.

Citroner är en naturlig källa till viktiga näringsämnen, inklusive:

 • Citronsyra
 • Kalcium
 • Kalium
 • Magnesium
 • Vitamin C
 • Bioflavonoider
 • Pektin
 • Limonen

All ovan nämnda ämnen gör citron till en mäktig vapendragare för ditt immunförsvar, som hjälper till att förebygga infektioner från virus och bakterier. Utöver det innehåller citroner viktiga antioxidanter som, precis som olivolja, neutraliserar effekterna av fria radikaler och minskar skadan på celler, samtidigt som de främjar deras regeneration i hela kroppen.

Avslutningsvis kan citroner tack vare sin höga surhet förbättra din matsmältning och främja borttagning av överflödiga vätskor samt avfallsprodukter.

Avgifta din lever med olivolja och citronsaft

Olivolja och citron

En av nyckelaspekterna hos denna rensande kur är att du förmodligen redan har de två ingredienserna i ditt kök!

Följ denna behandling i en månad, upp till tre gånger per år. När du genomför denna resning bör du fokusera på att tillaga dina vanliga måltider med gott om frukt, grönsaker och fullkorn.

Vill du veta mer? Läs: 15 skäl att ta magnesium varje dag

Ingredienser

 • Två matskedar olivolja
 • 1 matsked citronsaft

Hur bereder man den?

 • Blanda olivolja med citronsaft och drick sedan på tom mage.
 • Drick efteråt ett glas varmt vatten och vänta i minst 30 minuter innan du äter frukost.

Kom ihåg!

Det är även viktigt att du är medveten om de vanor som kan skada din lever. Det kanske kan anses vara sunt förnuft, men att dricka alkohol och använda tobaksprodukter kan vara mycket skadligt för din lever.

Utöver det kan en diet med mycket fett, utsättning för miljöföroreningar och bruk av droger allvarligt skada din lever.

För att avsluta utsätts vi alla på ett eller annat sätt för faktorer som gör att kroppen samlar på sig gifter, vilket gör denna kur för att rensa levern ännu viktigare. Försök att leva en så hälsosam livsstil som möjligt!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Alarcón de la Lastra, C., Barranco, M. D., Motilva, V., & Herrerías, J. M. (2001). Mediterranean diet and health: biological importance of olive oil. 1. https://doi.org/10.2174/1381612013397654.
 • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes: ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
 • Fundación Española de la Nutrición. Limón.
 • Mahmoud A. M, Hernández Bautista R. J, et al. Beneficial effects of citrus flavonoids on cardiovascular and metabolic health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2019: 5484138.
 • Shefalee K. Bhavsar, Paulomi Joshi, Mamta B. Shah & D.D. Santani (2007) Investigation into Hepatoprotective Activity of Citrus limon., Pharmaceutical Biology, 45:4, 303-311, DOI: 10.1080/13880200701214995.
 • Soto-Alarcon A, Valenzuela R, et al. Liver protective effects of extravirgin olive oil: interaction between it’s chemical composition and the cell-signaling pathways involved in protection. Endocrine, Metabolic & Inmune Disorders Drug Targets. 2018. 18 (1): 75-84.
 • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.