Smoothie med banan och gurkmeja som rensar din lever

Kombinationen av banan och gurkmeja utgör en kraftfull blandning. Den förbättrar inte bara din leverhälsa, utan kan även vara användbar för att lugna ångest. Prova den!
Smoothie med banan och gurkmeja som rensar din lever

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Din lever är ett av de största interna organen i kroppen. Det är också ett av de viktigaste organen för din hälsa, och därför är det viktigt att du rensar din lever regelbundet. Den är involverad i fler än 500 av kroppens processer. Dessa inkluderar rensning av blodet, syntetisering av enzymer och proteiner samt förbättring av ämnesomsättningen och hormonutsöndringen. Dess konstanta arbete gör att vi kan bli av med överflödiga gifter och fetter, så den är nyckeln till att förebygga en rad olika sjukdomar.

Men vissa faktorer kan leda till svårigheter och hälsoproblem. Det är viktigt att du förstår vikten av att rensa din lever regelbundet. Du kan göra det genom att komplettera din kost med livsmedel som stimulerar den rensande processenFör detta vill vi i den här artikeln dela med oss av ett recept på en smoothie med banan och gurkmeja som främjar leverhälsan och rensar din lever när du dricker den regelbundet. Hoppas du gillar den!

Smoothie med banan och gurkmeja

Den här smoothien med banan och gurkmeja är en god dryck som du kan dricka som ett komplement för att främja avgiftning av levern.

Fördelarna med banan

Skivad banan

Bananer har högt näringsvärde. De må vara en av de mest kaloririka frukterna, men är också en av de bästa för hälsan. De innehåller 90 kalorier per 100 gram, vilket visar att de är en av de mest energirika frukterna. De innehåller även naturliga sockerarter, mineraler och antioxidanter såsom betakaroten. De har stått ut från mängden i flera sekel som en av de bästa källorna till kalium, och de tillhandahåller även magnesium och järn.

De har en varsamt laxerande och vätskedrivande effekt som stödjer din kropps avgiftningsprocesser eftersom de främjar eliminering av överflödiga vätskor och gifter. De är även perfekta för alla typer av dieter eftersom de minskar matsuget.

Fördelarna med gurkmeja

Gurkmeja i pulverform

Gurkmeja, även känd som “indiskt saffran”, är ett av de bästa livsmedlen för att rensa din lever. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens, kurkumin, ger den kraftfulla antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper som gör den väldigt fördelaktig för eliminering av gifter. Detta neutraliserar de negativa effekterna från fria radikaler, förebygger cellskada och minskar även risken från flera olika typer av tumörer.

Den agerar även som en stimulant för kroppens naturliga enzymer. Det gör den perfekt för att förbättra ämnesomsättningen av fetter och proteiner. Dess effekter har faktiskt kopplats till förebyggande av kognitiva sjukdomar eftersom den gagnar hjärnan och nervsystemet, bland annat.

Hur du gör smoothien som rensar din lever

Smoothie med gurkmeja

Smoothien har en exotisk smak som du kan njuta av när du känner dig ängslig eller som en del av din avgiftningsplan för levern. Utöver banan och gurkmeja använder vi kokosmjölk, ananas och andra hälsosamma ingredienser som stärker de rensande effekterna. Med det sagt är det värt att klargöra att du ska dricka den med måtta, endast en gång om dagen, eftersom den innehåller många kalorier.

Ingredienser

 • 250 ml kokosmjölk
 • 2 skivor ananas
 • 3 frusna bananer
 • 2 matskedar kokosolja
 • 1 tesked gurkmeja
 • 1/2 tesked ingefära
 • 1 tesked chiafrön

Beredning

 • Tärna ananasen och bananen.
 • Lägg dem i mixern och mixa med kokosmjölken.
 • Tillsätt sedan kokosolja, gurkmeja och ingefära.
 • Mixa i några ögonblick tills du fått en krämig, jämn dryck.
 • Drick direkt för att få ut så mycket som möjligt av de koncentrerade egenskaperna.

Gillade du vårt recept? Vi rekommenderar att du bereder det på morgonen för att ge din kropp energi. Gör smoothien flera gånger i månaden och njut av fördelarna för kroppen samtidigt som du rensar din lever.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.