10 tips för att bränna fler kalorier utan att träna

Visste du ett exkludering av allt fett från kosten inte bränner fler kalorier? Lär dig vilka trick som faktiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt utan att gå till gymmet!
10 tips för att bränna fler kalorier utan att träna

Senaste uppdateringen: 07 januari, 2019

Det första tipset du alltid får höra om du vill bränna fler kalorier är att träna. Att träna är ett fantastiskt sätt att bränna fler kalorier på ett hälsosamt sätt, men det finns andra sätt att gå ner i vikt naturligt.

Här är de tio bästa tipsen för att bränna fler kalorier utan att träna och gå ner i vikt både snabbare och enklare.

bränn fler kalorier med rätt kost

1. Drick massor av vatten för att bränna fler kalorie

Att dricka vatten snabbar upp ämnesomsättningen, vilket i sin tur reglerar kaloriförbränningen. Samtidigt hjälper det dig att bli av med kvarhållande vätskor och gifter i kroppen. Det är därför vårt första tips för att bränna fler kalorier.

Drick åtta glas vatten om dagen och gör det alltid utan att äta något (inte vid måltider), så att de får önskad effekt.

2. Begränsa inte dina kalorier

Det bästa sättet att bränna fler kalorier är inte att begränsa intaget av dem. Dieter med för lite kalorier vänjer din kropp vid mindre energi, vilket betyder att det blir svårare att gå ner i vikt och att du dessutom riskerar skadligt frosseri efter dieten.

3. Välj dina fetter med omsorg

Välj dina fetter med omsorg

Tvärtemot vad du kanske hört finns det faktiskt nyttiga fetter som är rekommenderade för viktnedgång. Vissa sätter igång din ämnesomsättning och har viktiga jobb i kroppen, snarare än att ansamlas på diverse områden.

Några hälsosamma fetter är:

  • Fet fisk
  • Äggula
  • Avokado
  • Nötter
  • Frön
  • Extra jungfruolja (oliv, kokos, sesam, linfrö)
  • Ghee (skirat smör)

4. Cayennepeppar för matlagning

Cayennepeppar är ett utmärkt sätt att bränna fler kalorier och fett utan ansträngning. Se bara till att använda det i din kost progressivt, eftersom det annars kan ge magproblem. Du kan använda det i soppa, med kött, med fisk och i många andra rätter.

5. Ingefärste

Te gjort på ingefära

Likt cayenne är ingefära en utmärkt kickstartare av ämnesomsättningen. Vidare förbättrar det din matsmältning och uppmuntrar elimineringen av vätskeretention. Du kan brygga ett te tillsammans med citronsaft och stevia, och njuta av det under dagen – varmt eller kallt.

6. Kokosolja

Extra jungfrukokosolja är ett av de hälsosamma fetterna vi nämnde i #3. Oljan ökar din kropps förmåga att bränna fler kalorier och uppmuntrar till och med elimineringen av fett runt midjan.

7. En kost rik på grönsaker

Grönsaker är unika eftersom din kropp använder mer kalorier för att smälta dem än de faktiskt innehåller. Det är därför vi uppmuntrar dig att äta mer grönsaker, både råa och tillagade.

8. Ät flera små måltider under dagen

Att äta små måltider under dagen är att bra tips för de som vill öka sin kaloriförbränning, och även för de som blir hungriga när de följer en diet. De bör vara måltider som mättar men inte gör dig helt proppmätt.

9. Var försiktig med stimulantia

Is i ett glas med läsk

Stimulantia i läsk och kaffe snabbar också upp ämnesomsättningen. Men var medveten om deras stimulerande effekt, som även kan orsaka ångest, hjärtklappning eller sömnlöshet om du överdriver. Många tillskott för viktnedgång innehåller stora mängder koffein.

10. Sov bra: inte för mycket eller för lite

Att sova bra är viktigt för att nå ditt mål. Vad vi menar med att sova bra är att sova tillräckligt och ge din kropp vad den behöver. Om du inte sover tillräckligt ändrar du ditt nervsystem och ser en ökning av aptiten på grund av brist på energi. Om du å andra sidan sover för mycket saktar du ner din ämnesomsättning, bränner färre kalorier och känner dig lättare trött.

Hitta din balans och håll fast vid den!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Carbajal A. Manual de Nutrición y Dietética. Dep Nutr Fac Farm Univ Complut Madrid. 2013.
  • Centre W media. Obesidad y Sobrepeso. WHO web. 2015.
  • WHO. OMS | Sobrepeso y obesidad infantiles. World Health Organization. 2015.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.