Tre rutiner för att tona armar som du kommer älska

Att bränna kroppsfett och hålla en balanserad kost kommer hjälpa dig att tona dina armar.
Tre rutiner för att tona armar som du kommer älska
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 29 december, 2022

Vill du lära dig några rutiner för att tona armar? Det är många som försöker få en tunnare figur med exempelvis dieter eller kirurgi. Problemet är att områden som magen, armarna och benen fortfarande ser lösa ut.

Löst fett, speciellt vid triceps, kan se oestetiskt ut. Om du vill få hjälp med att tona dina armar och träna dem kommer vi här berätta om tre rutiner du kan använda varje dag för att få den figur du vill ha.

Vad kan jag göra?

Innan du börjar arbeta med dina triceps och biceps är det väldigt viktigt att du arbetar med hela kroppen. Du måste ha en bra kost som bränner fett, och inte bara från vanliga områden som magen och benen, utan från hela kroppen.

Hälsosam kost

Bränna fett

Det är tyvärr inte möjligt att bränna fett från ett specifikt område, så du måste därför fokusera på allmän viktminskning. Det rekommenderas att du börjar med en kost med få kalorier som låter dig bränna fett utan att du svälter dig själv.

Det är väldigt viktigt att du inte fastar eller använder dig av mirakeldieter, eftersom det bara får dig att förlora vätska och muskelmassa, men inte fett. De är därför inte effektiva för att tona armarna. Börja med att minska portionerna och äta en balanserad kost. Ät 5 gånger per dag (3 huvudmåltider och 2 mellanmål).

Försök att förändra några vanor: drick skummjölk istället för vanlig mjölk och ät livsmedel med få kalorier som sänker dina kolesterolnivåer.

Gå på promenad

Bränn mer energi

Genom att använda mer energi kommer din kropp att bränna mer kalorier och därför bli av med fett snabbare och mer effektivt.

 • Det är bäst att gå på en promenad 20 till 30 minuter per dag. Det aktiverar din metabolism och tillsammans med en bra kost får du då mer effektiva resultat.

Innan du utsätter din kropp för någon form av träning ska du kontrollera att din hälsa är i gott skick hos en läkare.

Övningar för att tona armar

Det bästa för att tona armarna är att använda vikter eller hantlar som låter dig träna dina muskler. Med dessa får du musklerna att dras ihop och därmed tonas. Det är dock inte nödvändigt med vikter för alla övningar. Det finns många sätt att träna dina armar utan större ansträngning.

Du kan kombinera följande fyra viktminskningstekniker med din dagliga träningsrutin, eller så kan du göra dem på egen hand med en balanserad kost.

Biceps

Att stärka dina biceps är viktigt och du kan göra det med några enkla övningar.

 • Fyll två vattenflaskor, helst på 1/2 liter eller 1 liter.
 • Håll en i varje hand och sträck ut dina armar i en 90-graders vinkel.
 • Gör 4 set med 15 repetitioner.
Träning med musik

Triceps

Den här påminner om bicepsövningen, men skillnaden är att du i det här fallet lyfter uppåt.

 • Håll en av flaskorna i varje hand och höj dina armar ovanför huvudet.
 • Sänk dem bakåt tills du har en 90-graders vinkel med armbågen.
 • Sträck ut armen igen och upprepa rörelsen ca 15 gånger.

Kombination av mage och armar

Den här övningen låter dig träna dina axlar, samt ryggen och magen.

 • För ihop dina armbågar vid hakan och för sedan ihop dina händer, med dina handflator uppåt.
 • Sitt rakt upp.
 • Lyft armbågarna tills du når pannan utan att separera dem.
 • Upprepa runt 20 gånger.

Du kan nu några trick för att tona armar. Prova dem och visa upp din nya tonade och slanka figur!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.