Träna för att få fasta och deffade muskler

Med dessa enkla övningar kan du göra dina muskler fasta, forma den övre delen av dina ben och till och med säga adjö till de hatade celluliterna. Du kommer förlora några centimeter om du är konsekvent, dricker mycket vatten och följer en ordentlig diet. Du kommer se resultat inom kort.

Fastare och deffade muskler

Om vintersäsongen har gjort dig några kilon tyngre eller om du vill se riktigt bra ut inför sommarsemestern så ska du inte tveka att använda dessa fantastiska övningar. Du bör notera att alla rutiner måste ackompanjeras av en lågkaloridiet och mycket vatten (två eller fler liter om dagen). De goda nyheterna är att varmt väder är på väg, så det kommer inte bli svårt att njuta av sallader, fruktjuicer eller smoothies.

Du kommer aktivera din ämnesomsättning och få deffade muskler, speciellt i problemområden såsom benen och deras muskler. Fett ”älskar” att samlas där och kommer göra att du förlorar din definiering.

ben

Man har bevisat att en kropp med mycket muskler bränner mer energi än en som inte har det, till och med när man vilar. Detta eftersom muskelmassa (allt som är motsatsen till fett) är en aktiv vävnad ur energisynpunkt. Om du vill visa upp en snygg figur och dina drömkurvor i sommar så ska du arbeta på benmusklerna och börja bränna kalorier.

Du har säkerligen redan provat diverse övningar och dieter utan att bli nöjd med din kropp, speciellt den nedre delen. Detta är väldigt vanligt hos kvinnor, men du ska inte tappa modet eller ge upp. Det finns andra sätt att definiera dina ben och med hjälp av speciella rörelser. Du kanske bara inte har haft rätt rutin fram tills nu.

Övningar som deffar och slimmar dina muskler

Du bör genomföra denna plan 3-5 gånger per vecka för att se resultat inom några dagar. Du kommer snart se skillnad när dina ben börjar bli mer definierade, fastare och du får mindre celluliter. Det kommer bara ta 15 minuter att göra dem. Glöm inte att ta en bra promenad eller cykeltur (även om det är en träningscykel) i 30 minuter tillsammans med rutinen.

  • Knäböj: Detta är en av de bästa övningarna för att definiera dina muskler och dina ben. Börja med att stå vanligt med fötterna lite isär. Sträck fram dina armar och böj på knäna. Skjut ut rumpan som om du skulle sätta dig ner tills dina muskler är parallella med golvet, fortfarande med armarna utsträckta framför dig. Håll positionen i några sekunder och ställ dig sedan upp. Du bör göra tio repetitioner i taget och sedan vila i några minuter. Upprepa tio gånger och gå sedan på en promenad eller något annat som du inte blir uttråkad av. Du kan även ställa dig med benen lite mer isär (du kommer lägga större tryck på dina muskler, med ryggen mot en vägg, men en boll mellan din rygg och väggen, med en skivstång (sätt händerna bakom ditt huvud i axelhöjd och börja med lätta vikter), med vikter i vardera hand, etc.

övningar

  • Utfall: Denna övning kommer hjälpa dig att reducera och även definiera dina muskler samt göra dina rumpmuskler fastare. Det är sant att det krävs lite ansträngning, men det är det värt eftersom resultaten är enastående. Det huvudsakliga utfallet görs genom att stå med ryggen rak, bröstet utåt, med blicken framåt och axlarna i jämnhöjd. Dina armar kommer vila vid dina sidor. Ta ett steg framåt med ditt högra ben först och böj knäna tills det vänstra når golvet (eller kommer nära). Håll i några sekunder och gå sakta tillbaka till utgångspositionen. Upprepa nu samma steg framåt med ditt vänstra ben och sätt höger knä i golvet. Alternera mellan benen tills du gjort tio repetitioner. Vila i en minut och gör sedan ytterligare tio. Variationer av utfallet kan vara att hålla en vikt i vardera hand eller en skivstång i båda. Du kan även gå istället för att göra utfallet på samma ställe. Detta kommer kräva större ansträngning och du bör bara prova på det om du kan det första varianten. Börja på samma sätt men ta ett steg framåt med den andra foten istället för att gå tillbaka och sätta den första foten bredvid den.

Solskyddsfaktor-2

  • Benlyft: Ligg på din högra sida på en filt eller matta med din högra armbåge som stöd mot marken och din hand hållande ditt huvud vid örat ungefär. Lyft ditt vänstra ben så högt du kan mot taket. Ta sakta ned det till utgångspositionen utan att röra dina knän. Gör tio repetitioner utan att vila, och gör sedan ytterligare tio. Lägg dig på din vänstra sida och gör samma övning med höger ben. En variation av denna övning kan vara att lägga vikter på dina anklar eller att gå upp- och nedför ”trappor” med vila emellan.
  • Utsträckningar: Lägg dig med ansiktet nedåt på en matta eller filt med dina ben utsträckta bakåt. Vila dina armar mot sidan av kroppen eller sträck dem framåt. Med hjälp av dina rumpmuskler så sträcker du ut och höjer upp dina ben. Håll dem rakt i några sekunder och gå sedan sakta ned igen. Du kan göra två set med tio repetitioner i varje.

ben-2

Bilder från Mario Antonio Pena Zapateria, Anthony Seamarks och Kyriaki.

Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG