Träna för att få fasta och deffade muskler

Träna för att få fasta och deffade muskler

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Med dessa enkla övningar kan du få fasta och deffade muskler, forma den övre delen av dina ben och till och med säga adjö till de hatade celluliterna. Du kommer minska några centimeter om du är konsekvent, dricker mycket vatten och äter en ordentlig kost. Du kommer snabbt se resultat.

Fastare och deffade muskler

Om vintersäsongen har gjort dig några kilon tyngre eller om du vill se riktigt bra ut inför sommarsemestern så ska du inte tveka att använda dessa fantastiska övningar. Du bör notera att alla rutiner måste ackompanjeras av en lågkaloridiet och mycket vatten (två eller fler liter om dagen). Som tur är så är det varma vädret på väg, så det kommer inte bli svårt att njuta av sallader, fruktjuicer eller smoothies.

Du kommer aktivera din ämnesomsättning och få deffade muskler, speciellt i problemområden såsom benen och deras muskler. Fett “älskar” att samlas där och kommer göra att du förlorar din definiering.

En kropp med mycket muskler bränner mer energi

En kropp med mycket muskler bränner mer energi än en som inte har det, till och med när man vilar. Detta eftersom muskelmassa (allt som är motsatsen till fett) är en aktiv vävnad ur energisynpunkt. Om du vill visa upp en snygg figur och dina drömkurvor i sommar så ska du arbeta på benmusklerna och börja bränna kalorier.

Du har säkerligen redan provat diverse övningar och dieter utan att bli nöjd med din kropp, speciellt den nedre delen. Detta är väldigt vanligt hos kvinnor, men du ska inte tappa modet eller ge upp. Det finns andra sätt att definiera dina ben, som med hjälp av speciella övningar. Du kanske bara inte har haft rätt rutin fram tills nu.

Övningar som ger dig slimmade och deffade muskler

Du bör genomföra denna plan 3-5 gånger per vecka för att se snabbast resultat. Du kommer snart se skillnaden där dina ben börjar bli mer definierade, fastare och du får mindre celluliter. Det tar 15 minuter att göra dem. Glöm inte att ta en bra promenad eller cykeltur (även om det är en träningscykel) i 30 minuter tillsammans med rutinen.

Knäböj

Detta är en av de bästa övningarna för att få deffade muskler i lår, rumpa och vader. Börja med att stå vanligt med fötterna lite isär. Sträck fram dina armar och böj på knäna. Skjut ut rumpan som om du skulle sätta dig ner tills dina muskler är parallella med golvet, fortfarande med armarna utsträckta framför dig.

Håll positionen i några sekunder och ställ dig sedan upp. Du bör göra tio repetitioner i taget och sedan vila i några minuter.

Upprepa tio gånger och gå sedan på en promenad eller något annat som du inte blir alltför uttråkad av. Du kan även ställa dig med benen lite isär (du lägger då större tryck på dina muskler, med ryggen mot en vägg, eller med en boll mellan din rygg och väggen, eller med en skivstång (sätt händerna bakom ditt huvud i axelhöjd och börja med lätta vikter), eller med en vikt i vardera hand, till exempel.

Knäböj är en bra övning

Utfall

Denna övning kommer hjälpa dig att reducera låren och definiera dina muskler samt göra dina rumpmuskler fastare. Övningen kräver lite ansträngning, men det är det värt eftersom resultaten är enastående.

Det huvudsakliga utfallet görs genom att stå med ryggen rak, bröstet utåt, med blicken framåt och axlarna i jämnhöjd. Dina armar håller du vilande längs sidorna. Ta ett steg framåt med ditt högra ben först och böj knäna tills det vänstra når golvet (eller kommer nära). Håll i några sekunder och gå sakta tillbaka till utgångspositionen. Upprepa nu samma steg framåt med ditt vänstra ben och sätt höger knä i golvet.

Alternera mellan benen tills du gjort tio repetitioner.

Vila i en minut och gör sedan ytterligare tio. Variationer av utfallet kan vara att hålla en vikt i vardera hand eller en skivstång i båda. Du kan även gå istället för att göra utfallet på samma ställe. Detta kommer kräva större ansträngning och du bör bara prova på det om du kan den första varianten. Börja på samma sätt men ta ett steg framåt med den andra foten istället för att gå tillbaka till startpositionen.

Övningarna kräver lite ansträngning, men resultaten är värt det

Benlyft

Ligg på din högra sida på en filt eller matta med din högra armbåge som stöd mot marken och din hand hållande ditt huvud vid örat ungefär. Lyft ditt vänstra ben så högt du kan mot taket. För sedan sakta ned det till utgångspositionen utan att knäna vidrörs.

Gör tio repetitioner utan att vila, och gör sedan ytterligare tio.

Lägg dig på din vänstra sida och gör samma övning med höger ben. En variation av denna övning kan vara att sätta vikter runt fotlederna eller att gå sidledes upp- och nedför trappor med vila emellan.

Utsträckningar

Lägg dig med ansiktet nedåt på en matta eller filt med dina ben utsträckta bakåt. Vila dina armar längs sidan av kroppen eller sträck dem framåt. Med hjälp av dina rumpmuskler så sträcker du ut och höjer upp dina ben. Håll dem rakt i några sekunder och gå sedan sakta ned igen.

Du kan göra två set med tio repetitioner i varje.

Arbeta med benmusklerna för att bränna kalorier

Bilder från Mario Antonio Pena Zapateria, Anthony Seamarks och Kyriaki.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.