Minska midjan med dessa fettförbrännande övningar

Minska midjan med dessa fettförbrännande övningar
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Att visa upp ett par nya jeans, en topp som visar magen eller en minikjol kan ibland få oss att vilja minska midjan med ett par kilo. Detta är inte bara på grund av estetiska anledningar, utan även för vår hälsa och för att hålla en bra vikt. Ett av de bästa sätten att minska midjan är genom några enkla övningar.

Först och främst så måste vi säga att det inte finns någon trollstav som kan göra allting åt dig. Var och en av oss har vår egna sammansättning och förbränning. Detta innebär att vissa människor kan nå sina viktmål snabbt medan andra behöver lite mer tid. Vad alla behöver är vilja och förmågan att vara konsekvent samt vetskapen att det är värt det. Så vi kanske borde ge det ett försök!

Grundläggande tips för att tappa vikt från midja och höfter

Fett runt höfterna

1. Kostråd

Börja din dag med en rensande juice, saften från en citron, en ananas eller en papaya. Eller kanske en rödbeta med äpple.

En halvtimme senare ska du äta en duglig frukost: en bit fullkornsbröd eller lite havregryn, yoghurt och frukt. Kom ihåg att frukost alltid är nödvändigt. Under hela dagen bör du äta alla måltider, men aldrig i stora portioner.

Eliminera mjölkprodukter, magert kött och sötsaker, men öka mängden grönsaker, fibrer och omega 3. Avkok kan också hjälpa, så som ingefärste, grönt te, te på maskros och aloe vera.

2. Fysisk träning

Kör två omgångar med träning; en i huset och en i friska luften.

  • Du kan välja mellan att promenera en timme eller springa snabbt i 15 minuter.
  • Den andra omgången kan göras inomhus och bör pågå i minst en halvtimme. Detta är en enkel rutin som illustreras nedan.

3. Drick ordentligt

Det är bäst att dricka minst två liter vatten om dagen (inklusive naturliga juicer). Glöm inte att inkludera en flaska i din väska när du lämnar huset. Att dricka lite då och då fungerar utmärkt.

4. Undvik att sitta under långa perioder

Passivitet och att vara stillasittande är en av de huvudsakliga orsakerna till ansamling av fett vid midja och höfter. Kontrollera mängden tid som du till exempel spenderar framför TV:n eller datorn. Försök att röra dig lite varje timme.

5. Var konsekvent

Du bör vara konsekvent i ditt försök att tappa vikt. Att ändra din diet och motionera varje dag kan ibland vara svårt. Ett bra sätt för att slutföra är att samarbeta med en eller flera vänner. På så sätt kommer du känna dig mer bekväm när du går ut och promenerar eller talar om vilken mat du kan äta för att tappa vikt. Du kommer känna dig mer motiverad.

Övningar för att minska midjan och höfterna

Benlyft

Övningar för runda höfter
Gå ner på alla fyra med knäna och händerna i marken. Lyft ett ben och sträck ut det rakt bakåt så att det formar en rak linje med din överkropp. Håll sedan denna position i 20 sekunder. Gör sedan samma sak med ditt andra ben.

Höftlyft

Övningar för att reducera höft centimeter
Ligg med ansiktet uppåt och dina ben böjda. Sätt dina fotsulor mot marken och låt armarna vara nedsträckta på båda sidor av din kropp. När du gjort det så lyfter du upp höften så mycket du kan och håller positionen i 20 sekunder.

Bencirklar

Sidoträning
Lägg dig nu ned på sidan och höj ett ben precis så som det illustreras på bilden ovan. Gör sedan små mjuka cirklar i luften från en sida till den andra. Gör detta i 20 sekunder och byt sedan ben.

Bensträckningar

Träna höfter
Stå upp, separera dina ben och placera händerna bakom ryggen. Lyft sedan upp och sträck ut ett av dina ben (var försiktig med balansen) och håll positionen i 15 sekunder, precis som på bilden. Repetera med det andra benet.

Knäböj

Övningar
Denna övning är väldigt enkel att göra, men motståndet är väldigt effektivt. Stå upp, sträck ut dina armar och böj sedan på knäna. Försök att göra denna enkla övning tio gånger.

Som du ser så är dessa övningar för att minska midjan väldigt enkla att genomföra. Allt du behöver är en halvtimme om dagen för att genomföra och alternera mellan dem. Det kommer bli mycket mer njutbart om du sätter på lite musik. Kom dock ihåg det viktigaste: att vara konsekvent med ditt mål.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.