Tomatjuice på morgonen: Vet du varför det är bra?

Från huden till hjärtat till immunförsvaret, hela kroppen drar fördel av tomatjuice! Det är för att det är rikt på vitaminer och mineraler.

Vi pratar ofta om de stora fördelarna med att dricka ett glas varmt vatten med citron på morgonen, eller att blanda olivolja med citron. Men visste du att även tomatjuice är otroligt hälsosamt?

Med tomatjuice får du en bra dos vitaminer och mineraler under den första timmen på dagen, vilket stärker kroppen och ger dig maximal energi. Ta gärna ett glas på morgonen för att ta bättre hand om din hälsa!

Varför är det bra att ta ett glas tomatjuice på morgonen?

juice

Tomatjuice – antioxidantisk och renande

Tomat ingår ofta i många dieter för viktminskning och har en renande effekt för att man ska kunna få bort de gifter som får en att känna sig uppsvälld och trött.

Tomater har ett väldigt lågt kalorivärde, är vätskedrivande och får igång ämnesomsättningen för att hjälpa dig bränna fett.

Om tomatjuice tas tidigt på dagen och regelbundet börjar du därför dagen på bästa sätt, men kombinera det förstås också med en bra frukost. Med andra ord ska du också kombinera juicen med fibrer och protein från exempelvis ägg och ett grönt äpple.

Tomatjuice mot förstoppning

juice

Förstoppning kan få allvarliga konsekvenser för hälsan och det är därför lämpligt att börja dagen med en ordentlig måltid som gynnar magen, i det här fallet tomatjuice.

Tomater är rika på fibrer och är milt laxerande, samt fungerar speciellt bra för många hälsoproblem för just kvinnor.

Tomatjuice tar hand om ditt hjärta

Tomater är också perfekta för att ta hand om hjärtat. Tack vare deras enzymer och mineraler kan du sänka det dåliga kolesterolet, samtidigt som du främjar blodcirkulationen.

Det är även mycket lämpligt för de med diabetes för att kontrollera blodsockret.

Tomatjuice stärker immunförsvaret

juice

Varje morgon har du alltid möjligheten att ta ett glas varmt vatten med citron, men om du vill ta en paus från det kan du ersätta det med ett glas tomatjuice.

Det hjälper dig att stärka immunförsvaret för att motverka infektioner, influensa och förkylningar. Tomater är rika på vitamin C, A, B, D samt antioxidanter, kalium, kalcium, fosfor, järn och natrium.

Det är en naturlig cocktail för att förbättra ditt försvar!

Tomatjuice är bra för huden

Om du tar juicen varje morgon får du en riktig skönhetsbehandling för huden. Det beror främst på ämnet lykopen, som är rikt på antioxidanter och motverkar fria radikaler som främjar cellernas åldrande och ger dig rynkor.

Juicen ger dig med andra ord en yngre och slätare hy fri från föroreningar. Så ta hand om dig själv med detta naturläkemedel!

Tomatjuice lindrar smärta vid artrit

juice

Om du lider av artrit i händerna kan du använda tomatjuice, då den är rik på vitaminer och mineraler samt stärker immunförsvaret för att motverka de problem som uppkommer vid artrit. Det är viktigt att vara konsekvent och dricka den varje dag.

Kom även ihåg att du bör göra den själv, eftersom de färdiga produkterna man köper i affären innehåller för mycket konserveringsmedel.

Spara

Spara

MER FÖR DIG