Tips för att naturligt reglera blodsockret

Tack vare kanel kan vi förbättra vår kropps känslighet mot insulin och göra den mindre beroende av detta hormon för att reglera blodsockret.
Tips för att naturligt reglera blodsockret

Senaste uppdateringen: 02 december, 2018

De som lider av högt blodsocker behöver leta efter sätt att sänka det, eftersom det annars kan ha allvarliga konsekvenser och även resultera i dödsfall. När en person är vid god hälsa ligger blodsockret på mellan 80 och 100 mg per dl, och om det ligger högre än så måste man reglera blodsockret.

Glukos regleras med hjälp av ett hormon som heter insulin, som har i uppgift att administrera blodsockret. Det finns dock personer som lider av diabetes, vars kroppar inte producerar detta hormon, och det kan därför vara mycket svårt att reglera blodsockret.

Även om en person med diabetes bör uppsöka en läkare för att reglera blodsockret finns det även andra naturliga kurer som motverka detta problem och komplettera behandlingen som ordinerats av läkare.

Träna regelbundet för att reglera blodsockret

Blodsockret fungerar som ett bränsle för kroppen, och ju mer vi anstränger oss desto mer behöver kroppen använda. En bra träningsrutin är därför nödvändig för att reglera blodsockret och även reducera behovet av insulin hos patienter som behöver det. Försök att träna ca 20 till 30 minuter per dag.

Reducera intaget av kolhydrater

Alla typer av livsmedel som ger kroppen kolhydrater ökar i det långa loppet glukosnivåerna i blodet. För att motverka och reducera blodsockret rekommenderas det att du reducerar intaget av kolhydrater så mycket som möjligt.

Öka intaget av protein

reglera blodsockret via kosten

Om du konsumerar magert protein, som exempelvis från fisk, kyckling och liknande, hjälper det till att reducera mängden av kolhydrater som omvandlas till glukos i blodet, vilket gör det enklare att reglera blodsockret.

Ät flera gånger under dagen

De som har ett förhöjt blodsocker bör äta en hälsosam rätt varannan eller var tredje timme. Detta är nödvändigt eftersom hälsoproblemet annars kan orsaka ett blodsockerfall, vilket gör att de drabbade personerna får en större längtan efter sötsaker.

Utöva avslappningstekniker

reglera blodsockret med hjälp av avslappning

När en person ofta är stressad är risken högre att levern utsöndrar glykogen till blodet. Glykogen är en sekundär lagring av glukos som snabbt kan höja blodsockret. Om möjligt bör du utöva avslappningstekniker och ta dig tid att motverka stress så mycket du kan.

Kanel

Olika studier har visat att kanel effektivt kan behandla diabetes och reglera blodsockret. Denna krydda kan du enkelt hitta i affären och kan hjälpa dig att förbättra kroppens känslighet mot insulin. Tack vare det blir kroppen mindre beroende av hormonet för att reglera blodsockret.

Nopal

Nyttiga smoothies

Olika studier har visat att nopal kan vara mycket effektivt för att reducera blodsockret. Grönsaken innehåller mycket fibrer och andra substanser som kontrollerar och normaliserar sockermetabolismen, och därför är det idealiskt för de som lider av diabetes.

Vitlök

Ett annat livsmedel som inte bör exkluderas av personer som vill reducera blodsockret är vitlök. Det har visat sig att om du regelbundet äter detta livsmedel kan du reducera blodsockret om du har diabetes. Denna fördel beror på att vitlök kan normalisera glukosmetabolismen, och innehåller även substanser som har en verkan som påminner om insulin.

Lök

Lök kan hjälpa dig med blodsockret

En undersökning som gjordes vid University of Gezira i Sudan visade att 100 gram rödlök kan reducera blodsockret hos patienter med diabetes. Denna fördel beror på att lök är rik på flavonoider och svavel.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.