Hur du reglerar ditt blodsocker med bara 2 ingredienser

Kanel kan ordentligt sänka ditt blodsocker. Det är dock mycket viktigt att du konsulterar med en läkare innan du påbörjar denna behandling.
Hur du reglerar ditt blodsocker med bara 2 ingredienser
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Diabetes är en metabolisk sjukdom som drabbar personer med höga blodsockernivåer. Det beror på att insulinproduktionen inte räcker till eller för att cellerna i kroppen inte svarar ordentligt på dess stimulans. En stillasittande livsstil och dålig kost kan också orsaka detta hälsoproblem som idag har spritt sig över hela världen. Enligt en rad studier har det fram till år 2013 rapporterats om 382 miljoner fall av diabetes i hela världen, och siffran växer ständigt. Att veta hur du reglerar ditt blodsocker är en viktig kunskap att ha med detta som bakgrund.

För detta hälsoproblem kan kontrolleras, men patienten måste vara disciplinerad. Det är nämligen mycket viktigt att minska ner på alla typer av socker för att kunna reglera blodsockret. En person med diabetes måste vara hängiven och verkligen vilja förändra sin situation. Om du vill lära dig hur du reglerar ditt blodsocker, bör du veta att även om du kan använda apoteksprodukter, kan du faktiskt också använda dig av huskurer som kan vara väldigt effektiva.

Hur du reglerar ditt blodsocker med bara 2 ingredienser

Denna behandling för att förebygga och motverka diabetes genom att reglera ditt blodsocker innehåller bara två ingredienser som båda är mycket billiga och lätta att få tag på – kanel och kryddnejlika. Båda har varit föremål för vetenskapliga studier och det har visat sig att de har fördelar för personer med diabetes.

Kanel

En nyligen utgiven studie visade att kanel har egenskaper som kan hjälpa patienter med typ 2 diabetes. De som äter kanel under en längre period kan reducera sina blodsocker- och kolesterolnivåer. Det verkar som att kanel förbättrar kroppens förmåga att reglera socker samt insulinets effektivitet. Ifall du ofta konsumerar kanel aktiverar detta enzymer som är väldigt viktiga för kroppen, då de stimulerar cellernas mottagare som tar emot insulinet.

Kryddnejlika

Kryddnejlika har en väldigt speciell lukt och är mycket populär i hela världen eftersom den har en utsökt smak som kan användas i många maträtter. Utöver att vara en god krydda har den även flera medicinska egenskaper, som exempelvis att den kan reglera ditt blodsocker. Kryddnejlika har stora antioxidantiska fördelar och innehåller 80 g vitamin C per 100g, samt innehåller även karoten, vitamin E, selen och många viktiga mineraler, fibrer och fytosteroler.

Hur kan du reglera ditt blodsocker med kanel och kryddnejlika?

Kanel reglerar ditt blodsocker

Då vi nu har gjort klart att du kan använda kanel och kryddnejlika för att reglera ditt blodsocker kan vi börja med att tillreda en kur för att kontrollera diabetes.

Ingredienser

Hur tillreder du detta?

Blanda alla ingredienserna i en behållare och förvara detta i kylen i 4 till 5 dagar. Efter att denna tid passerat, kan du ta du fram blandningen och dricka en halv kopp (ca 1 dl) per dag.

Kontraindikationer

Kryddnejlika har många medicinska egenskaper

Tänk på att inte alla kan använda denna huskur. I vissa fall kan den ha bieffekter. Om du lider av diabetes och vill använda dig av denna kur bör du veta följande:

  • Kanel kan förvärra problem med hepatit.
  • Denna kur kan sänka ditt blodsocker ordentligt, och du bör tänka på detta ifall du även använder mediciner med samma mål.
  • Vissa typer av kanel i handeln innehåller komponenter som kan minska blodets förmåga att koagulera. Det är mycket viktigt att du väljer rätt typ av kanel.
  • Det är viktigt att du konsulterar din läkare innan du påbörjar denna behandling.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.