Kanel och honung; 7 fantastiska fördelar

Kanel och honung; 7 fantastiska fördelar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Kanel och honung utgör en av de bästa blandningarna för att bekämpa olika sjukdomar och kan även hjälpa dig att bekämpa förkylningar. Det är en av de mest intressanta infusionerna då det har många naturliga hälsofördelar. Dessutom har alternativ medicin använt denna blandning i många år.

Blandningen kan beredas på olika sätt. Vissa drar den största nyttan av blandningen genom infusioner, andra kombinerar honungsenzymer med eteriska oljor från kanel och får på det viset en fantastisk behandling för hälsan! Läs mer nedan.

Fördelarna med kanel och honung

Andedräkt

dålig-andedräkt

Du kanske har märkt att både tuggummi och halstabletter på sistone lanserats med kanelsmak. Detta beror på att tillverkarna mycket väl känner till kanelens egenskaper. Men vi kommer visa dig hur du gör ditt eget naturliga munvatten med kanel och honung.

Hur du gör munvatten

Blanda en matsked vardera av kanel och honung i ett glas varmt vatten. Blanda väl, och sedan är det klart att använda som munvatten. Detta kommer definitivt hjälpa dig att kontrollera dålig andedräkt.

Viktminskning

viktminskning-2

Ett annat viktigt tips är att du kan gå ner i vikt med kanel och honung. Drick en blandning av ett glas vatten, en matsked honung och en matsked kanel varje morgon, 30 minuter före frukost. Drick samma blandning på kvällen, innan du går till sängs, tills du börjar märka hur du avsevärt går ner i vikt. Fortsatt konsumtion av denna blandning gör att du hindrar fett från att ansamlas i kroppen. Kom ihåg att det är oerhört viktigt att kombinera detta med en balanserad kost och regelbunden motion (minst 30 minuter om dagen).

Akne

akne

Som om inte det vore nog kan honung och kanel tillsammans bekämpa uppkomsten av finnar och pormaskar. Som ni vet är honung en av de bästa naturliga hudmaskerna som finns, och kanel är välkänd för sina antioxiderande egenskaper.

Blanda tre matskedar honung med en matsked kanel. Applicera en sked av detta på dina finnar eller pormaskar, helst innan du går till sängs. Skölj av med varmt vatten nästa dag. Du kan upprepa detta tills du blivit av med alla orenheter i huden.

Hudens åldrande

Få bort fläckar från huden

Detta kommer intressera dig om du gillar tanken på evig ungdom. Blandningen av kanel och honung minskar den skada som åldrandet gör på vävnader. Blanda tre koppar nykokat vatten, en matsked kanel, och fyra matskedar honung. Drick en fjärdedels kopp tre till fyra gånger om dagen.

Sänk kolesterolet

kolesterol

Denna blandning innehåller antioxidanter och är därför bra för att sänka kolesterol. Häll 2 matskedar honung och 3 matskedar kanel i ett glas. Tillsätt vatten och rör om. För bästa effekt dricker du det minst tre gånger om dagen, gärna innan varje måltid.

Lindra förkylningar

förkylning

Honung består av näringsämnen som hjälper till att döda de bakterier/virus som orsakar förkylningar och influensa. Vi rekommenderar att du äter honung då du är förkyld och för att förhindra dem.

Förbättra matsmältningen

matsmältning

Slutligen kan den fantastiska blandningen bidra till att förbättra din matsmältning. Ta en matsked honung blandad med kanel innan varje måltid och du kommer märka hur det minskar syran i ditt matsmältningssystem.

Vi hoppas att alla dessa tips kommer vara till nytta. Kom ihåg att om du utåt sett ser bra ut så mår du också bra – försök att dra så mycket nytta som möjligt av de oändliga fördelarna hos kanel och honung.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
  • Singh, M. P., Chourasia, H. R., Agarwal, M., Malhotra, A., Sharma, M., Sharma, D., & Khan, S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.
  • Julianti, E., Rajah, K. K., & Fidrianny, I. (2017). Antibacterial activity of ethanolic extract of Cinnamon bark, honey, and their combination effects against acne-causing bacteria. Scientia Pharmaceutica. https://doi.org/10.3390/scipharm85020019
  • M.P., S., H.R., C., M., A., A., M., M., S., & D., S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.