Drycker som bekämpar dålig andedräkt

maj 21, 2015

Dålig andedräkt är något som kan drabba vem som helst och kan ha flera orsaker. Det kan vara extremt obekvämt för personer i deras närhet, speciellt i arbetssituationer där det kan vara svårare att berätta för en person att han eller hon har dålig andedräkt.

Dålig andedräkt orsakas primärt av dålig munhygien, hål i tänderna, löständer, tandköttssjukdomar, sinuit, hals- eller lunginfektioner, rökning, levertillstånd, magtillstånd, etc. Andra saker kan också orsaka det, men i denna artikel ska vi fokusera på mindre orsaker, såsom brist på munhygien och att äta kryddstark mat.

Kom ihåg att om din dåliga andedräkt kvarstår så är det väldigt viktigt att ta reda på orsaken. Det kan vara ett tecken på att något stor är fel rent hälsomässigt, och om du har god hygien och rena tänder så kan du enkelt avfärda renlighet som orsaken till ditt problem.

Du kan ta till specifika åtgärder för att bekämpa dålig andedräkt utan att lämna ditt hem. Dessa kommer hjälpa dig att få en frisk andedräkt och undvik obekväma situationer.

Huskurer mot dålig andedräkt

  • Mynta kan vara till fantastisk hjälp för att friska upp andedräkten. Vi rekommenderar att tugga några färska myntablad, men du kan även göra ett avkok.
  • Persilja är också väldigt effektivt för att förbättra andedräkten. Tugga ett par färska knippen persilja så kommer du märka skillnaden.
  • Ett annat botemedel är att borsta dina tänder eller skölja munnen med natriumbikarbonat, eftersom detta kommer eliminera bakterier och göra din mun ren och fräsch. Kom ihåg att bakterier är vad som är ansvarigt för den ofräscha odören.
  • Bered munsköljen genom att blanda en matsked bikarbonat i ett glas vatten.
  • Att tugga sockerfritt tuggummi är också fördelaktigt. Det ökar mängden saliv i munnen, vilket hjälper till att rengöra tänder och munhåla genom att rensa bort matrester.

Nedan kommer vi ge dig några drycker som precis som tipsen ovan kommer hjälpa till att förbättra halitos och bekämpa dålig andedräkt.

Juice nummer 1

Äpple

Ingredienser

Ett halvt äpple

1 apelsin

1 handfull spenatblad

Instruktioner

Först av allt så ska du tvätta, skala och skära äpplet i bitar, pressa saften från apelsinen och tärna spenaten. Mixa alla ingredienser tills de är väl blandade. Drick juicen tre gånger per vecka.

Juice nummer 2

Ingredienser

En halv rödbeta

1 gurka

1 glas vatten

Instruktioner

Tvätta, skala och skär grönsakerna. Lägg dem i en mixer och mixa i några minuter. Sila och drick denna juice en gång per vecka.

Juice nummer 3

Morot

Ingredienser

250 gram morötter

125 gram spenat

Instruktioner

Mixa alla ingredienser och drick ett halv glas efter måltider.

Andra rekommendationer

För att förebygga halitos så är det viktigt att du har bra munhygien. Ha i åtanke att borstning av tänderna inte är tillräckligt, utan att du även måste tänka på din tunga. Matrester kan samlas på tungan, och om de inte elimineras så kommer detta orsaka dålig andedräkt.

Du kan varsamt rengöra din tunga med en tandborste eller använda en tungskrapa som är specifikt designad för att rengöra detta område.

Vänj dig vid att borsta tänderna efter varje måltid och att sedan använda tandtråd. Många gånger så kan borsten på din tandborste inte nå skymda platser mellan tänderna, vilket möjliggör för bakterier och plack att ansamlas.

Om du fortsätter att ha dålig andedräkt efter att ha använt dessa tips så ska du uppsöka din läkare. Han eller hon kanske kan hitta orsaken för problemet och behandla den korrekt.

MER FÖR DIG