4 effektiva tekniker för att stimulera klitoris

Utöver stimuleringstekniker så är det även viktigt att man har bra kommunikation med sin partner för att nå klimax och njuta av ett bättre sexliv.
4 effektiva tekniker för att stimulera klitoris
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Att försöka uppfylla en kvinnas sexuella behov och ge henne njutning är inte enkelt. Faktum är att det inte är tillräckligt att ha “bra intentioner” för att uppnå detta mål. Det finns tekniker för att stimulera klitoris som du inte bör gå miste om.Vi vet att det inte är en enkel uppgift att uppnå en kvinnlig orgasm, och det tar mycket kommunikation för att nå den. Vi vet dock även att man genom att stimulera sin partners erogena zoner kan hjälpa till med processen.

Det är viktigt att känna till den kvinnliga anatomin för att man ska kunna känna till de känsliga områdena för att uppnå en större njutning hos sin partner. Det skiljer sig såklart från kvinna till kvinna. Det finns heller inte någon manual med alla dessa hemligheter. Man kan säga att det är ett experiment där man testar olika rörelser runt klitoris.

En idealisk stimulans vid detta område kan få din partner att uppnå orgasm och därför vill vi dela med oss av 4 bra tekniker för att stimulera klitoris.

Upptäck vilken teknik som orsakar mest njutning

Försiktigt: lite i taget

Kvinna med trosor

Det viktiga är att komma ihåg lite grundläggande råd. Gå sakta framåt och ta dig tid att stimulera klitoris.  Kom ihåg att klitoris är väldigt känslig, och det rekommenderas därför att man bibehåller en progressiv rytm under stimulansen.

 • Det rekommenderas att man ökar rörelsernas frekvens och ger långa, våta kyssar på klitoris med ett totalt lugnt, för att uppnå större njutning.

Det är inte som porr

Vuxenfilmer, bättre kända som porrfilmer, kan kanske vara stimulerande för vissa par och vara till hjälp för att bryta isen. Det är dock viktigt att tänka på att de är överdrivna och orealistiska.

Ifall du vill ha en oförglömlig cocktail av passion och orgasmer så bör det vara fantasi och mer smekningar som man använder. Du bör aldrig överstimulera eller vara brysk med klitoris då det är ett känsligt område. Ibland är det bättre att göra mindre.

Ibland är det bäst att:

 • Separera benen och ge små kyssar vid det intima kvinnliga området.
 • Undvika starka eller hårda rörelser som hade varit obekväma och göra det svårt att stimulera.
 • Fortsätt med de våta kyssarna under en lång tid och ge din fantasi utrymme och använd fingrarna.
 • Titta på din partner medan du stimulerar klitoris.

Att suga och stimulera med tungan

Par som kysser

Ifall du har uppfyllt de föregående stegen så är det dags att implementera lite rytm och kreativitet, tveka inte att suga. Du kommer märka att din partner då börjar stöna mer.

Denna teknik för att stimulera klitoris består av att man suger vid klitorisområdet med lågt tryck och håller den i munnen under korta intervaller. Rör den sedan flera gånger med tungspetsen för att märka hur området svullnar upp något.

Att tänka på:

 • Du behöver känna till hur känslig din partner är.
 • Använd denna teknik när du har förlängt upphetsningen under de första stegen.
 • Överapplicera inte trycket med tungan på klitoris.
 • Du kan även använda en eller flera fingrar samtidigt.
 • Eftersom dina händer är fria så kan du använda dem på andra områden av den kvinnliga kroppen.

Fingrar och tunga för att stimulera klitoris

Kvinna och man i underkläder

Ifall du verkligen är uppvärmd och passionen ligger i luften så kommer den enda begränsningen att vara brist på kunskap. När du använder denna teknik ska du även nyttja dina fingrar samtidigt som du suger på klitoris.

Om du ger små slickningar på klitoris och det verkar som att detta inte är tillräckligt, kan fingrarna och din saliv vara de perfekta ingredienserna för att accelerera en orgasm laddad med en dos av njutning och maximal stimulans.

Hur bör du göra detta?

 • Om du redan har ökat hastigheten och frekvensen på tungrörelserna så kan du även börja använda fingrarna.
 • Du kan sakta men säkert börja penetrera henne med fingrarna på ena handen och använda den andra handen för att utföra små och försiktiga rörelser på hennes klitoris.
 • Det är väldigt stimulerande att göra små stön (även ifall du är upptagen med din mun) så att hon känner sig mer bekväm.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Prause, N., Kuang, L., Lee, P., & Miller, G. (2016). Clitorally Stimulated Orgasms Are Associated With Better Control of Sexual Desire, and Not Associated With Depression or Anxiety, Compared With Vaginally Stimulated Orgasms. Journal of Sexual Medicine13(11), 1676–1685. https://doi.org/10.1016/j.jsxm.2016.08.014
 • Wallen K, Lloyd EA. Female sexual arousal: genital anatomy and orgasm in intercourse. Horm Behav. 2011;59(5):780–792. doi:10.1016/j.yhbeh.2010.12.004
 • Herbenick, D., Fu, T. C. (Jane), Arter, J., Sanders, S. A., & Dodge, B. (2018). Women’s Experiences With Genital Touching, Sexual Pleasure, and Orgasm: Results From a U.S. Probability Sample of Women Ages 18 to 94. Journal of Sex and Marital Therapy44(2), 201–212. https://doi.org/10.1080/0092623X.2017.1346530

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.