De fantastiska hälsofördelarna hos kyssar

maj 16, 2015

Visste du att kyssar stärker immunförsvaret? Eller att kyssar hjälper till med viktförlust eftersom de accelererar ämnesomsättningen samt hjälper till att lindra allergisymptom? I denna artikel ska vi förklara kyssars fantastiska hälsofördelar.

När du har upptäckt de överraskande fördelar med att kyssas som vi listar nedan så kommer du säkerligen vilja kyssas oftare; speciellt när du förstår att kyssar faktiskt förlänger livet.

Ökar försvaret

Visste du att regelbundet kyssande hjälper till att förhindra sjukdomar? Hur är det möjligt? Eftersom denna handling mobiliserar hormonsekret som naturligt bidrar till ökat försvar i kroppen. Det blandar även din saliv med det från en annan person, vilket fungerar som ett naturligt vaccin eftersom det tillåter dig att varsamt immunisera dig mot andra baciller.

Reducerar smärta

Endorfinerna som skapas genom kyssar har egenskaper som fungerar smärtlindrande. Detta är även för att dina blodkärl utvidgas, vilket är varför folk som ofta drabbas av smärtor från inflammationssjukdomar såsom artrit, fibromyalgi, kronisk trötthet och muskelproblem råds att kyssas ofta. Det är till och med bra mot migrän!

De fungerar antidepressivt

Kyssar får kroppen att utsöndra oxytocin – det berömda hormonet som får folk att må bra och fungerar som ett naturligt, antidepressivt medel. På grund av detta så är kyssar ett fantastiskt alternativ för att bekämpa stressiga situationer, ledsamhet, oro, depression, etc. utan att behöva använda läkemedel.

Kyssar hjälper även till att skapa en glad miljö i hem där par kysser varandra ofta.

Förebygger hjärt- och kärlproblem

Stress – vilket vi talade om i paragrafen ovan – är en av de huvudsakliga orsakerna för ett flertal sjukdomar, inklusive högt kolesterol och kranskärlssjukdomar. Det är därför man utöver en bra diet även ska delta i den härliga terapi som är kyssar då och då. De ökar även hjärtrytmen, vilket reglerar blodflödet.

Kyss-scatto-felino

Hjälper till att träna musklerna

Att kyssas tränar upp till 30 ansiktsmuskler och aktiverar blodflödet. Vad betyder detta? Jo, att det kommer hålla din hud spänstig, mjuk och ung. Man tror att det för med sig samma positiva resultat mot rynkor som ansiktsmassage. Vi rekommenderar att kyssa ofta som en behandling mot åldrande som till och med fungerar bättre än alla typer av fuktgivande krämer.

Förebygger tandproblem

Det kan komma som en överraskning, men enligt en studie så överför kyssar runt 40,000 harmlösa bakterier till den andra personen, vilka mottas av salivens naturliga försvarsmekanismer.

Att kyssas stimulerar salivsekret, vilket får saliven att regenerera och hjälper till att eliminera orala partiklar och smittor tack vare dess desinfekterande substans. Det reducerar därmed syror som över tid orsakar plack, hål och andra typer av tandproblem.

Accelererar ämnesomsättning och viktförlust

Att kyssas får kroppen att bränna kalorier – inte bara genom rörelserna som genomförs, utan på grund av känslorna som släpps lös. Detta kan öka din puls till upp till 70-140 slag per minut. Detta ökar ämnesomsättningen och bränner fler kalorier.

Förbättrar självkänslan

På en emotionell nivå så får kyssar oss att känna oss älskade och som en viktig del av personer som kysser oss liv. Det är en handling som kan skapa ett tillstånd av tillfredsställelse som genereras av kärlek, delande, givande och tagande.

Vissa ger till och med rådet att kissa din partner innan de går till jobbet för att öka deras självkänsla och därigenom förbättra deras prestation på jobbet.

Kyssar2

Lindrar effekterna av allergier

Kyssande stimulerar produktionen av histaminer, vilket lindrar och förebygger symptom som orsakas av allergier, såsom nysningar, ögonklåda och rinnande näsa.

Kyssar förlänger livet

Efter alla dessa anledningar så råder det inga tvivel om att kyssar förlänger livet. Det enda som krävs är att kyssarna ska vara uppriktiga och regelbundna.

Foton från Scatto felino, jonrawlinson och duckiemonster.
MER FÖR DIG