8 tecken på att din kropp behöver avgiftas

Lider du av huvudvärk då och då? Har du problem att sova? Det kan vara tecken på att din kropp behöver en naturlig avgiftning.
8 tecken på att din kropp behöver avgiftas

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Varje dag utsätts din kropp för olika gifter och behöver avgiftas. De kan komma från din mat, din omgivning eller andra metaboliska processer.

Ditt utsöndringssystem är designat för att filtrera bort dessa ur blodomloppet. Vidare hindrar det dem från att störa cellaktiviteten och dina vävnader.

Problemet är att det är väldigt lätt att överbelasta systemet. Det kan försöka bli av med alla dessa gifter, men det är möjligt att man ändå får problem som hindrar allt från att fungera som det ska.

Som ett resultat kan du uppleva en serie negativa svar. Dessa sker på en fysisk och till och med mental nivå, som ibland kan orsaka allvarliga hälsokomplikationer om du inte kontrollerar dem.

Även om dessa symptom lätt kan blandas ihop med andra vanliga tillstånd är det viktigt att uppmärksamma dem, för de kan signalera att du är i behov av en avgiftning.

Idag har vi sammanställt de åtta huvudsakliga tecknen på att din kropp behöver avgiftas.

1. Huvudvärk

Huvudvärk kan vara resultatet av flera olika hälsotillstånd. Om du har återkommande huvudvärk ska du prata med din läkare.

När de dyker upp sporadiskt eller utan påtaglig anledning kan din huvudvärk å andra sidan bero på för mycket gifter i kroppen.

Miljömässiga partiklar, kemiska tillsatser i viss mat och till och med flyktiga substanser i vissa parfymer är typiska orsaker.

2. Gaser

Gas är ett vanligt symptom när din kropp har problem att smälta viss mat. Det kan till och med inträffa när bakteriefloran i dina tarmar förändras.

Gas kan vara ett tecken på en sänkning i din produktion av matsmältningsenzym och levande kulturer. Det behöver inte vara allvarligt, men det kan påverka hur bra du smälter din mat.

Det må vara vanligt att uppleva det när du blir äldre, men om du regelbundet har gaser kan det vara ett tecken på ansamlade gifter som behöver tas bort.

3. Sömnlöshet

Även om det finns många faktorer till sömnstörningar kan för mycket gifter ha stor påverkan.

När gifter finns i ditt blodomlopp påverkar de processerna som släpper ut sömninducerande kemikalier.

Vidare ökar gifter dina stress- och ångestnivåer. Dessa är direkt kopplade till att inte kunna sova bra.

4. Tarmtömningsproblem

Det inträffar när du äter för mycket livsmedel som är rika på fibrer, fett och raffinerat socker.

Det huvudsakliga symptomet är förstoppning, även om det ofta även resulterar i inflammation, buksmärta och gaser.

Behandling inkluderar att äta naturliga fibrer och dricka massor av vatten, men det är också en bra idé att göra en komplett avgiftning för att få bort kvarvarande avfall.

5. Koncentrationssvårigheter

Även om det också kan vara på grund av andra fysiska och mentala problem har koncentrationssvårigheter kopplats till gifter som hittas i alkohol, cigaretter och miljön.

Dessa substanser påverkar hälsan i hjärnan. De gör det svårare för hjärnan att fungera och påverkar din förmåga att fokusera och koncentrera dig.

Om du plötsligt drabbas när du arbetar eller pluggar kan det vara en indikation på att din kropp behöver avgiftas.

6. Dålig andedräkt

Dålig andedräkt, eller halitos, kan vara ett symptom på flera olika problem, inklusive diabetes och leverproblem.

Det betyder att ditt utsöndringsorgan har problem med att ta bort gifterna. Som du vet räcker inte munvatten för att bli av med det.

Om inget tycks bli kvitt detta irriterande problem är det bäst att anamma en rensande kost med mycket frukt och grönsaker.

7. Gulsot för att din kropp behöver avgiftas

Gulsot lämnar en gul färg på huden och slemhinnor.

Det inträffar när mängden bilirubin i blodomloppet höjs. Det kan vara på grund av leversjukdom eller för att din kropp inte helt kan ta bort gifterna.

Det kan även vara till följd av för stort bruk av vissa läkemedel som ändrar din levers normala funktion.

8. Övervikt

Om du är överviktig och inte tycks kunna bekämpa det kan ansamlingen av fett vara ett resultat av för mycket gifter i kroppen.

Rester som stannar kvar i blodomloppet och vävnader kan påverka din förmåga att absorbera näringsämnen. Det förändringar de metaboliska funktioner som hjälper till att omvandla fett till energi.

När din kropp avgiftas kommer den att kunna fungera ordentligt igen; det tar bort gifterna och kontrollerar inflammationen.

Har du märkt av några av dessa åtta tecken? Om du känner igen dig i flera av dem ska du börja förbättra din kost och prova en naturlig avgiftningsplan.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Cáceres M, La O Y, González L, Olivera I. Estudio oftalmológico de la migraña con aura visual. Rev Cubana Oftalmol. 2005;18(1).
  • Moreno Leguizamón C. Salud-enfermedad y cuerpo-mente en la medicina ayurvédica de la India y en la biomedicina contemporánea. Antípoda Revista de Antropología y Arqueología. 2006;(3):91-121.
  • Carrillo SC. Amalgama y mercurio. Visión y evolución en la odontología restauradora actual. Rev ADM. 2019;76(6):322-327.
  • Tiller JW. Depression and anxiety. Med J Aust. 2013 Sep 16;199(S6):S28-31.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.