Hur man kan stänga porer i huden naturligt

september 28, 2018
Det är viktigt att exfoliera huden för att rengöra den och bli av med döda hudceller. Detta hindrar smuts från att blockera porerna och skapa akne eller pormaskar.

Flera olika faktorer kan ge upphov till öppna och oattraktiva porer. Detta kan bero på att vi inte använder bra peelingbehandlingar, inte vårdar huden ordentligt, solskador, ärftlighet, pormaskar, obalanserad kost mm. Följande artikel kommer förklara hur du kan stänga porer naturligt för att få vackrare hy.

Även om TV-modeller, filmstjärnor och reklamfilmer visar upp människor med helt fläckfri porslinshy brukar de flesta ”vanliga dödliga” ha vidöppna porer som ibland är omöjliga att täcka eller minimera. Åtminstone är det vad vi brukade tro. Men det finns olika naturliga huskurer som kan hjälpa oss att stänga porer och göra huden vackrare.

Skönhetsbehandling för att stänga porer

Följ stegen i denna behandling för att gradvis eliminera uppkomsten av öppna och förstorade porer.

Exfoliera två gånger i veckan

Detta kommer hjälpa dig att bli av döda hudceller liksom all smuts som samlas i porerna, vilket orsakar akne och pormaskar. Använd en bomullstrasa fuktad med varmt vatten och gnugga huden mjukt.

Ansiktsvård med leraUng kvinna med en grön ansiktsmask.

Ta ett ångbad en gång i veckan

Detta kommer bidra till att öppna dina porer för att eliminera föroreningar och fett. Porerna kommer då att återgå till sin normala storlek. Koka vatten i en kastrull och när det börjar bubbla håller du ditt ansikte nära och täcker huvudet med en handduk på samma sätt som du skulle göra om du var sjuk. Skölj med varmt vatten och torka ansiktet försiktigt.

Applicera en ansiktsmask

När du är klar med ditt ångbad kommer porerna vara vidöppna, vilket kommer ge bättre resultat under följande steg. Ansiktsmasker av lera rekommenderas starkt eftersom de får bort finnar och absorberar överflödigt fett samtidigt som de även minskar storleken på och bidrar till att stänga porer.
Ansiktsmask

Tvätta ansiktet varje morgon

När du vaknar är det första du bör göra att tvätta ansiktet med varmt vatten och tillämpa en hemmagjord ansiktsmask. Du kan göra detta genom att blanda en 120 ml vatten, 60 ml mjölk, två matskedar bakpulver och en äggvita. Detta kommer rengöra dina porer på djupet och eliminera bakterier på hudytan som kan samlas i porerna. Gnugga försiktigt och skölj med varmt vatten.

Återfukta med aloe vera

Denna växt har många läkande egenskaper som vårdar din hud. Aloe vera kan hjälpa dig att tona ditt ansikte, bli av med fläckar och skydda huden från externa föroreningar. Du kan ha en aloe vera planta hemma. Skär upp ett blad och pressa ut gelen. Applicera det i ansiktet och låt det torka innan du sköljer.

Aloe vera kan enligt studier hjälpa huden att läka utan att bilda ärr.
Tvätta ansiktet

Huskurer mot öppna porer

Mandelmask

Krossa 80 ml mandlar till ett fint pulver. Blanda det med lite vatten för att bilda en smet. Applicera den på huden med start vid näsan och bred ut det över resten av ansiktet. Låt den verka i en halvtimme och tvätta sedan ansiktet med varmt vatten. Upprepa detta flera gånger i veckan.

Kärnmjölk

Detta är en gammal huskur för att rensa huden, men den fungerar också bra för att stänga porer naturligt. Under en hel vecka tvättar du ansiktet innan du går till sängs och applicerar sedan lite kärnmjölk genom att blöta en bomullstuss. Låt det verka i 20 minuter och skölj med kallt vatten.

Vegetabilisk mjölk

Papayaskal

Gnid insidan av ett papayaskal på ren hud. Låt det verka i 15 till 20 minuter innan du tar bort det med varmt vatten. Denna huskur kan också ta bort en del fräknar.

Majonnäs

Du kan göra den själv genom att blanda ägg, citronsaft och olja, alternativt köpa den i butik. Du behöver bara applicera en sked till ditt ansikte och låta den verka i 20 minuter (detta fungerar också bra om du vill få mer glans i håret). Din hud kommer att bli mycket lenare. Det är dock inte en bra idé att använda den här metoden om du har fet hy.

Lättmajonnäs

Apelsinjuice

Detta är ett prisvärt alternativ för att råda bot på det oattraktiva utseendet skapat av öppna porer. Salpetersyran från denna frukt fungerar som en exfoliant som rengör porerna. C-vitaminet gör huden fastare.

Pressa en apelsin, blöt en bomullstuss med saften och applicera på huden. Ett annat alternativ är att dela apelsinen mitt itu och gnugga den mot huden. Oavsett metod låter du det verka i fem minuter och sköljer sedan med kallt vatten. Gör inte detta under dagen eller innan du planerar att gå ut eftersom det kan skapa ett fläckigt utseende på huden. Det är bättre att göra detta på kvällen.

Havregrynsmask

Tillsätt en kopp havregryn till en matberedare eller mixer. Mixa tills du får ett pulver. Tillsätt en kopp varmt vatten och mixa tills du får en pasta. Applicera i ansiktet och låt den sitta kvar tills den torkat helt. Skölj sedan huden med varmt vatten.
Havregryn

Isbitar

Ta några isbitar och placera dem direkt på ditt ansikte i max 30 sekunder. Du kommer omedelbart att känna en åtstramande effekt. Detta är perfekt efter ett bad.

Bakpulver

Bakpulver

Gör en pasta genom att blanda samma mängd bakpulver och varmt vatten. Massera in det i ansiktet med cirkulära rörelser i 30 sekunder och skölj med kallt vatten. Upprepa under en hel vecka och därefter endast tre gånger i veckan.

Välj ut den behandling du gillar bäst och var konsekvent för att stänga porer och få vackrare hy.