Våra 12 Bästa Hemmagjorda Ansiktsmasker

För att en ansiktsbehandling ska bli effektiv är det viktigt att man känner till sin huds egenskaper och typ: ifall den är torr, fet eller något mittemellan. Din hud kan reagera olika på hemmagjorda ansiktsmasker beroende på vilken typ den är.

Det dagliga livet kan vara ganska hektiskt! Man får inte en sekunds vila innan man börjar jobbet, ska betala räkningarna, ta hand om barnen och alla problem som uppstår! All denna irritation visar sig i huden som rynkor, fläckar och livlöshet.

Du har säkert frågat dig vad som kan göras åt detta, du har inte tid till att ta dig till en skönhetssalong och de bästa krämerna är så dyra att du bestämmer dig för att det är bäst att låta bli att köpa dem. Oroa dig inte! Lösningen finns i dina händer och du kan använda ingredienser i ditt eget hem för att återuppliva din hud och förverkliga din skönhet.

Denna artikel kommer att ge dig det som du har letat efter så länge! Våra 12 bästa hemmagjorda ansiktsmasker!

Varför påverkas min hud?

Huden är kroppens största organ och dess främsta och bästa skydd mot patogener. Bland dess många funktioner finner vi reglering av kroppens temperatur, skydd av den inre strukturen och sensationer vid beröring och tryck. En slät och glänsande hud är ett tecken på god hälsa, men det finns dock många inre och yttre faktorer som kan ha en negativ påverkan på hudens nödvändiga funktioner.

De främsta faktorerna som påverkar huden

  • Att man utsätter sig för mycket för solens strålar.
  • Överdriven användning av kemiska substanser som smink, tvål etc.
  • Alkoholism.
  • Tobaksanvändning.
  • En obalanserad och ohälsosam kost.
  • Från ett estetiskt perspektiv har huden ansetts vara en symbol för skönhet inom många kulturer. En lång rad med kosmetikaföretag gör stora ansträngningar för att ta fram nya formler som gör så att huden skyddas och återupplivas. Den bästa behandlingsformen för skönhet är dock hemmagjorda ansiktsmasker.

Du behöver inte dessa dyra ansiktsmasker som är fulla av kemiska produkter. Du kan använda naturliga produkter i ditt eget hem för att göra hemmagjorda ansiktsmasker.

Hemmagjord Ansiktsmasker: Skönhet och hälsa

Det finns inget mer uppfriskande för huden än naturliga hemmagjorda ansiktsmasker: fuktgivande, som eliminerar döda hudceller, och förstärker ansiktets uttryckslinjer. Det finns olika typer av hemmagjorda ansiktsmasker beroende på vilken hudtyp du har, så du bör tänka på detta då du väljer den som är bäst för dig:

Typer av ansiktsmasker och dess funktioner

mask2

Mask med Åtstramande Effekt: Applicera på fuktig hud och då den torkar kommer huden att stramas åt, vilket förbättrar blodcirkulationen och cellspänningen.
Mask med Stärkande Effekt: Applicera på fuktig hud och då den torkar kommer hudens vävnad att stärkas.
Exfolierande Mask: Tar bort döda hudceller och utsöndringar från huden.
Fuktgivande Mask: Förhindrar avdunstning av vatten från hudytan, skapar en skyddsbarriär, tar bort rynkor och stärker ansiktets uttryckslinjer.
Stimulerande Mask: Stimulerar de yttre kapillärerna och vävnadens näringsupptagande.
Mask som gör Huden Klar: Absorberar överblivet melanin, och tar bort fläckar och fräknar.
Mask med Återuppbyggande Effekt: Eliminerar döda celler från hudens yttre lager och aktiverar och accelererar cellernas återuppbyggnad.
Du bör tänka på att varje persons hud har olika egenskaper, där reaktionen av var och en av våra hemmagjorda ansiktsmasker kan vara olika. En av de aspekter som mest påverkar effektiviteten av ansiktsbehandlingen är hudtypen: ifall den är torr, fet eller en blandning. Om du redan vet vilken typ av ansiktshud du har, så fortsätt läs för att lära dig mer om våra 12 bästa hemmagjorda ansiktsmasker.

Våra bästa hemmagjorda ansiktsmasker för din hud

Tillägna en timme av dagen eller natten till ditt ansikte, så att du får en konsekvent behandling. Innan du tar på dig en av våra hemmagjorda ansiktsmasker behöver du tvätta ditt ansikte för att ta bort damm och svett. Kom ihåg att du endast bör förbereda den mängd som du kommer att använda för tillfället, även om det ibland är möjligt att låta dina hemmagjorda ansiktsmasker vänta i kylen tills nästa dag. Du kan applicera våra hemmagjorda masker varje dag, men det är bra ifall du låter din hy vila någon dag ibland.

Exfolierande Masker

kanel

Ansiktsmask #1: Honung och mandlar

För att bereda denna fina hemmagjorda exfoliant behöver du en matsked honung och två mandlar. Krossa mandlarna med en mortel tills du har fått ett väldigt fint pulver och blanda detta med honungen, lägg därefter till en tesked citronjuice. Applicera nätt på ditt ansikte i små masserande cirklar och låt det torka under 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten. Du kommer att känna dig återupplivad.

Ansiktsmask #2: Honung

Vill du att din hud ska bli slät och mjuk? Applicera honung jämt på ditt ansikte. Låt det ligga på under 15 minuter och skölj därefter av med kallt vatten. Du kommer nu att se hur bra det ser ut.

Ansiktsmask #3: Havre och mjukhet

Det är fantastiskt hur mjuk huden blir efter att man har använt denna hemmagjorda ansiktsmask. Du behöver bara smälta eller krossa en halv kopp havre och lägga till en halv tesked honung, två matskedar mjölk, två droppar geraniumolja och två droppar kamomillolja. Blanda ordentligt och applicera denna massa med två fingrar genom att massera i cirklar. Låt det ligga på under 15 minuter och skölj därefter av med ljummet vatten. Din hud kommer att bli väldigt mjuk, likt ett barns. Du kan även lägga till 5 droppar citronjuice i denna blandning ifall du har en fet hud.

Fuktgivande Hemmagjorda Ansiktsmasker

gurka

Ansiktsmask #4: Frukt

Vissa frukter är idealiska för att återfukta din hud med tanke på dess höga innehåll av vatten. Använd exempelvis en mogen banan och gör en massa, som sedan appliceras mjukt på hela ditt ansikte och din hals. Vänta 15 minuter och skölj sedan av ansiktsmasken med kallt vatten för att aktivera blodcirkulationen.

Ansiktsmask #5: Gurka

Vi känner redan till de fantastiska egenskaperna som gurka har – utsökt, färsk och idealisk för en balanserad kost. Visste du att den kan göra mirakel för din hud, speciellt om huden har varit utsatt för solen under en hel dag på stranden. Skala en gurka och mal den tills du får en massa (glöm inte bort att ta med ett par skivor för dina ögon), sprid det på hela ditt ansikte och låt det ligga på under 15 minuter. Skölj av med kallt vatten och du kommer nu att se hur din hy blir frisk och återfuktad.

Uppfriskande hemmagjorda ansiktsmasker mot rynkor och ringar under ögonen

yoghurt

Ansiktsmask #6: Slät hy

Vi skall återigen använda oss av honung och ägg, en oslagbar blandning för din skönhet. Blanda två matskedar honung med en vispad äggvita. Blanda därefter i en matsked citronjuice och applicera detta på ditt ansikte genom att du masserar nätt. Du kommer att känna hur huden sträcks. Låt det ligga på under 20 minuter och tvätta sedan ansiktet med ljummen lättmjölk. En fantastisk behandling.

Ansiktsmask #7: Rosor och ungdom

Det ligger mycket i det som kvinnor under antiken brukade diskutera, att man kan bevara skönheten med rosor. Vill du prova detta? Mosa kronbladen från fem färska rosor och gör en massa som du applicerar på ditt ansikte under 15 minuter. Skölj av med kallt vatten och du kommer att se de fantastiska resultaten!

Ansiktsmask #8: Yoghurt

Rynkor vittnar om erfarenhet och mognad, men ingen tycker om dem och du kommer därför att kunna motverka dem med hemmagjorda ansiktsmasker med yoghurt. Blanda ett glas naturell yoghurt med en tesked fänkålsfrön tillsammans med löven från denna växt. Massan du tillreder måste vara homogen för att du ska kunna applicera den på ditt ansikte. Låt den ligga på under 20 minuter och skölj därefter av med ljummet vatten. Upprepa detta varje dag och din hud kommer att tacka dig.

Hemmagjorda Ansiktsmasker mot akne, finnar och fläckar

tomat

Ansiktsmask #9: Tomat

Tomat påverkar huden på olika sätt: återfuktar huden och gör den tajtare och exfolierar den. Om du vill få bort smuts och pormaskar från huden, skiva en tomat på mitten och applicera den på ditt ansikte. Låt detta verka under 15 minuter och skölj av med ljummet vatten. Du kommer att se resultaten!

Ansiktsmask #10: Citron

Citron är en frukt med tusentals användningar. Vem hade kunnat tänka sig att den även funkar bra mot hudfläckar! Blanda en matsked honung med en matsked citronjuice. Applicera med en bomullsboll och mineralvatten på din hy. Se till att skölja av ordentligt eftersom huden kan få mer fläckar ifall den utsätts för sol tillsammans med citron.

Stimulerande Hemmagjorda ansiktsmasker

jordgubb

Ansiktsmask #11: Jordgubbar

Om du känner att huden har blivit väldigt torr så bör du använda denna fantastiska naturliga kräm för att återfukta den och ge den näring. Skiva några jordgubbar och blanda med honung. Applicera denna kräm på din hy och låt det verka under 20 minuter. Skölj av med kallt vatten och du kommer att känner hur din hy blir som ny.

Ansiktsmask #12: Näringsgivande kräm

Efter att ha gjort en exfoliering är det bäst att man applicerar en näringsgivande kräm som stimulerar cellerna. Blanda 1 matsked honung med en matsked mineralvatten,  en tesked rosenvatten och en matsked yoghurt eller mjölk. Applicera denna blandning på ditt ansikte med en bomullsboll och låter det ligga på under 15 minuter. Skölj av med kallt vatten och kolla dig själv i spegeln. Du kommer att kunna se skillnaden.

Hjälp din hud

Du kan nu välja vilken mask som du föredrar, men kom ihåg att din hud är en reflexion av din hälsa. För att bibehålla den mjuk och ung måste du även ha en balanserad kost, dricka minst två liter vatten per dag och undvika alkohol och tobak.

MER FÖR DIG