Speciell mask för att ta bort mörka fläckar

Speciell mask för att ta bort mörka fläckar
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 24 september, 2022

Mörka fläckar kan dyka upp på ditt ansikte av flera olika anledningar. Till exempel kan de orsakas av diverse leversjukdomar, i vilket fall sjukdomen bör behandlas först, varpå fläckarna tenderar att försvinna. Å andra sidan kan mörka fläckar utvecklas på grund av överflödig pigmentering, konsumtion av piller, solens strålar, mm. I dessa fall kan vi använda naturliga kurer för att hjälpa till att ta bort mörka fläckar.

Vi rekommenderar starkt att du träffar en hudläkare om du börjar lägga märke till mörka fläckar i ansiktet eller om de du redan har börjar mörkna eller byta färg. Genom vissa tester kan de upptäcka var dessa mörka fläckar kommer ifrån och ta fram en lämplig behandling mot dem.

Om de mörka fläckarna du har inte har med levern att göra kan det dock bara handla om ett pigmentproblem, och då kan dessa hemgjorda kurer vara till stor hjälpa för att lindra eller eliminera dem för alltid.

Mask baserad på aloe vera

Aloe vera är en av de mest använda växterna för hudbehandlingar. För mörka fläckar som redan finns i ansiktet eller på kroppen är aloe vera verkligen bra för att hjälpa till att eliminera dem, eftersom dess gel alltid gör din hud len, återfuktar den och ger den näring.

Aloe vera mot mörka fläckar

För att göra denna mask bör du helt enkelt blanda en matsked gel med en halv matsked citronsaft. Blanda väl. Applicera detta på det drabbade området och låt det sitta i 20-30 minuter. Skölj sedan väl med varmt vatten.

Mask på havregryn och citron

Ytterligare en väldigt effektiv produkt för denna typ av problem är malda havregryn. Du kan lägga till citron till detta för att få en mask som tar bort mörka fläckar från ditt ansikte.

Ta bara en matsked havregryn och tillsätt saften från en halv citron. Blanda ingredienserna väl och applicera på de mörka fläckarna. Låt sitta i 20 minuter och tvätta med varmt vatten. Du kan upprepa detta två gånger per vecka.

Gurkmask mot mörka fläckar

Gurka

Gurka har en rad fördelar för huden och är bland annat närande, fuktgivande och rengörande. För att göra denna mask river du en gurka med skalet på, tvättar och torkar ditt ansikte väl och applicerar sedan gurkan på det. Du kan även tillsätta en halv matsked honung.

Låt denna mask sitta på ditt ansikte i 20 minuter eller mer om du har tid. Efter denna period sköljer du med varmt vatten, torkar noggrant och applicerar en fuktkräm. Du kan upprepa denna mask några gånger per vecka för att se resultat på nolltid.

Andra effektiva kurer mot mörka fläckar

Yoghurt

Yoghurt och grädde har beståndsdelar som hjälper till att ta bort mörka fläckar. Applicera bara lite av dessa produkter och låt sitta i 30 min varje kväll i några veckor. Det är en väldigt simpel och effektiv huskur.

Morötter

Morötter mot mörka fläckar

Morötter är en av de naturliga produkter som har flest näringsämnen för din hud. Vidare är en av dess viktigaste fördelar att den hjälper till att ta bort mörka fläckar. För att göra denna naturliga kur ännu effektivare och mer fördelaktig kan du lägga till några produkter som är väldigt fördelaktiga för att ge din hud ett friskt utseende.

Rekommenderad mask

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1/2 matsked oliv- eller mandelolja
  • 1 eller 2 matskedar naturell yoghurt

Instruktioner

Det första du gör är att lägga moroten, oljan och yoghurten i mixern. Mixa sedan ingredienserna och applicera på ansiktet. Låt det sitta i 20-30 minuter och rensa med varmt vatten. Upprepa denna process några gånger per vecka.

Glöm inte!

Du måste tänka på att alla huskurer för att ta bort mörka fläckar och rensa din hud kräver att du är konsekvent. Tro inte att två eller tre applikationer kommer att få de mörka fläckarna att försvinna. Du måste ha tålamod och se om förändringar skett i slutet av minst fyra veckor.

En annan viktig sak att ha i åtanke är att hemgjorda kurer som har citron i sig endast bör appliceras på natten, eftersom citron kan förvärra de mörka fläckarna om du kommer i kontakt med solen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.