Vad du inte ska göra efter en sömnlös natt

Vad du inte ska göra efter en sömnlös natt

Senaste uppdateringen: 18 december, 2018

Om du har sömnproblem, tänk på att det finns vissa saker du inte bör göra efter en sömnlös natt: om du undviker dem kommer du att känna dig friskare och må bättre under dagen.

Idag ska vi ge dig tips på hur du undviker de vanligaste misstagen många gör när de vakat hela natten.

Efter en sömnlös natt ska inte…

Dricka någon av de omtalade energidryckerna

Du kan ta trevlig het kopp med kaffe, unna dig en tupplur eller ta en läsk, men aldrig någonsin en energidryck. De är inte bra för dig eftersom de är fyllda med ingredienser som är dåliga för din kropp.

Undvika att motionera

När du haft en sömnlös natt kan ditt blodsocker, kolesterol och hjärtrytm påverkas eller störas. Det gör dig trött hela dagen och tröttheten kan komma över dig på fel ställe eller vid fel tidpunkt.

Träna inte efter en sömnlös natt

Det bästa man kan göra är att försöka få lite motion eftersom fysisk aktivitet – särskilt sådan som gynnar den kardiovaskulära hälsan – frigör adrenalin som kommer att hålla dig vaken.

Här är ett annat populärt och effektivt trick för att bli piggare. När du går utanför dörren, titta upp mot himlen. Om det inte finns några moln, stirra några minuter upp i det stora blå. Detta sätter igång en biokemisk reaktion som hjälper till att blockera produktionen av melatonin – ett hormon som gör att du känner dig sömnig.

Ta en tupplur som är mer än 15 minuter lång

Experter rekommenderar att ta en kopp kaffe och sedan en femton minuters tupplur. Studier tyder på att det tar tjugo minuter för koffein att verka så om du lägger dig att vila i femton minuter kommer du att må bra (fem minuter efter uppvaknandet). Om du sover mer än femton minuter kommer det att få motsatt effekt.

Använda massor av smink

Efter en sömnlös natt är inte ditt utseende på topp. Du är blekare och ögonen är röda. De flesta människor som vaknar upp efter en natt med för lite sömn ser lite ut som den fula ankungen. Du förvandlas eftersom dina svettkörtlar frigör en stor mängd toxiner under natten. När du inte får en hel natts sömn kan cellerna inte göra vad de brukar göra och är tänkta att göra medan du sover.

Sminka dig inte för mycket efter en sömnlös natt
Det mest naturliga sättet att lösa detta problem är att exfoliera med en naturlig produkt för att få blodet att cirkulera. För att hantera ringar under ögonen kan du använda en speciell kräm eller lägga på varma kamomilltepåsar. Försök att inte sätta på dig för mycket smink.

En god natts sömn är viktigt för vårt välbefinnande och vår hälsa. Om vi ​​inte får det sätter vi våra kroppar i riskzonen och sänker vår livskvalitet. Vi ser sämre ut och vi kommer att vara trötta och stressade. Vi måste hitta en omedelbar lösning om vi har problem med att få sova.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.