Smoothie med ananas och chiafrön för att tappa vikt

Både ananas och chiafrön hjälper till att rensa våra kroppar samtidigt som vi får mättnadskänsla och förbättrar våra tarmtömningar.
Smoothie med ananas och chiafrön för att tappa vikt

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

De som vill tappa vikt är inte bara ute efter att förbättra sin figur, utan vill även förebygga en rad olika sjukdomar som associeras med övervikt och fetma. Detta recept på smoothie med ananas och chiafrön kan hjälpa till med viktnedgången.

Glöm ohälsosam viktnedgång och mirakeldieter

En av de främsta anledningen att minska överflödigt fett har varit fåfänga. Men idag är många medvetna om rollen vikt spelar för vår hälsa. Problemet med önskan att vara smal är att vi ibland använder metoder som inte är helt hälsosamma. “Mirakeldieter” eller kostvanor som exkluderar livsmedelsgrupper är bara ett par exempel på dessa.

De goda nyheterna är att det nu är lätt att finna omfattande, hälsosamma planer för viktnedgång, eftersom mer och mer information blir tillgänglig för att designa dieter för olika individer.

Det finns även många kända näringstillskott som förbättrar ämnesomsättningen, stimulerar förlust av fett och förlänger mättnadskänslan. Bland dessa alternativ finns en naturlig shake som görs på ananas och chiafrön, som har uppvisat goda resultat tack vare sitt höga näringsvärde. Se nedan för de huvudsakliga egenskaperna och ett enkelt recept du kan njuta av hemma.

Shake för viktnedgång med ananas och chiafrön

Denna shake med ananas och chiafrön är ett gott och nyttigt alternativ för att komplettera dieter för viktnedgång. Egenskaperna assisterar i rensandet av gifter som byggts upp i kroppen, och som om det inte vore nog främjar den minskning av fettvävnader.

Fördelar med ananas för viktnedgång

ananas-upplagd-på-fat

Ananas är en tropisk frukt vars vatten och antioxidativa innehåll gör den till ett av de bästa alternativen för viktnedgång. Den är välkänd för sina kraftfulla vätskedrivande och avgiftande egenskaper, som även hjälper till att eliminera kvarhållen vätska och gifter, samt minskar inflammation i kroppen.

Dess huvudsakliga fördel för viktnedgång tillskrivs det höga innehållet av bromelin, som är ett matsmältningsenzym som hjälper till att smälta komplexa proteiner. Det ger den matsmältningsegenskaper som gör den perfekt för att förhindra uppsvälldhet, gaser och upprörd mage.

Lägg också till högt fiberinnehåll – något som är viktigt för bra matsmältning och kontroll av kolesterol.

Fördelar med chiafrön för viktnedgång

chiafron-i-skål

Chiafrön är ett kosttillskott som har blivit en av de mest högaktade metoderna för att tappa vikt. Det rör sig inte om någon mirakelprodukt, men fröna har många egenskaper som de som vill tappa vikt söker.

Ur näringssynvinkel står de ut från mängden eftersom de har över fem gånger mer kalcium än mjölk, tre gånger mer järn än spenat och mer fibrer än havre. De har även antioxidativa och matsmältande egenskaper som är fundamentala för att rensa kroppen. Regelbunden konsumtion hjälper dig att kontrollera aptiten, undvika uppsvälldhet och ger en bra proteindos till kroppen.

Recept på smoothie med ananas och chiafrön

shake-med-ananas-och-chiafron

Denna shake bör ses som ett tillskott och inte som en hel måltid. Om du dricker den till frukost bör den ackompanjeras av hälsosamma livsmedel, såsom ägg, fullkorn och grönsaker.

Ingredienser

 • 2 skivor ananas
 • 2 skedar chiafrön
 • Saften från 2 apelsiner
 • 100 ml vatten
 • Honung (valfritt)

Beredning

 • Skala ananasen, skär två stora skivor och skiva i små kuber.
 • Extrahera juicen från de båda apelsinerna och häll i mixern tillsammans med ananas, honung och vatten.
 • Bearbeta tills du får en jämn konsistens.
 • Servera utan att sila och använd chiafröna som dekoration.
 • Ett annat alternativ är att blötlägga chiafröna i minst två timmar och sedan lägga dem i mixern tillsammans med de andra ingredienserna.
 • Drick innan du äter, till frukost eller i stunder av okontrollerbar hunger.

Kom ihåg att du måste ackompanjera den med en lågkaloridiet och träningsrutin för att märka skillnad.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.