Gå ner i vikt med juice på morot, apelsin & persilja

Den må vara rik på vitaminer, men du ska aldrig ersätta dina måltider med denna juice. Syftet med den är bara att komplettera din diet.
Gå ner i vikt med juice på morot, apelsin & persilja
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Naturlig juice blir allt mer populär eftersom den är bra för att tappa vikt på ett hälsosamt sätt utan att behöva svälta. Dessa juicer karaktäriseras vanligtvis av få kalorier, men gott om viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra näringsämnen som stödjer viktnedgång.

I dagens artikel vill vi dela med oss av ett gott recept på en viktnedgångsjuice med morot och apelsin som kan hjälpa dig att tappa vikt snabbt. Kombinationen av dessa ingredienser gör det till en potent rensare som gynnar din hälsa samtidigt som du går ner i vikt.

Hur fungerar denna naturliga juicediet?

Morötter och apelsiner tillhandahåller kroppen med stora mängder antioxidanter; dessa främjar elimineringen av gifter som bidrar till ansamlingen av fett. För att förstå hur fördelaktig denna juice kan vara är det bra att veta mer om ingrediensernas egenskaper.

Fördelar med morötter

Morotsjuice

Morötter har blivit en av de viktigaste livsmedlen för att gå ner i vikt eftersom de är en naturlig källa till fibrer, som bidrar till bra matsmältning och utrensning av avfall i kroppen. Utöver det är morötter väldigt mättande så att du inte småäter mellan måltider.

De främjar avgiftning, aktiverar matsmältningsenzymer och förbättrar din kropps förmåga att ta bort avfall. De är även vätskedrivande och stimulerar dina njurar till att eliminera överflödig vätska genom urinen.

De är rika på vitaminer och mineraler, låga i fett och kalorier, och kommer med gott om vatten. Morötter förbättrar dessutom din kropps förmåga att bränna kalorier och tappa vikt snabbt. Som om det inte vore nog har de ett lågt glykemiskt index och innehåller mycket betakaroten, vitamin A och kalium.

Fördelar med apelsiner

Apelsinjuice

Apelsin har länge hyllats som en av de bästa källorna till vitamin C, som hjälper till att höja immunförsvaret och förebygger diverse sjukdomar. Ett annat intressant faktum är att apelsiner innehåller viktiga antioxidanter som bidrar till regenereringen av celler, bra kardiovaskulär hälsa och frisk hud.

För att visa dig hur apelsiner kan främja hälsosam viktnedgång är det viktigt att påpeka att de förbättrar matsmältningen, hjälper till att ta bort gifter från kroppen och bidrar till bra funktion i levern. Apelsiner innehåller syror, antioxidanter och fibrer som snabbar upp ämnesomsättningen, bränner fler kalorier och hjälper dig att tappa vikt.

Hur gör man en juice med morot och apelsin?

Nu när du känner till alla fördelarna med juicen är det dags att följa det här enkla receptet.

Ingredienser

Apelsin-och-morot
 • 2 apelsiner
 • Två morötter
 • 2 dl vatten
 • 1 knippe persilja

Beredning

Instruktioner
 • Steg 1. Ta bort bladen från persiljan.
 • Steg 2. Hacka morötterna.
 • Steg 3. Skär apelsinerna på hälften.
 • Steg 4. Extrahera juicen.
Viktnedgångsjuice-recept
 • Steg 5. Lägg morötter och persilja i mixern.
 • Steg 6. Häll i vattnet och saften från apelsinerna.
 • Steg 7. Mixa i några minuter tills juicen är välblandad.
 • Steg 8. Servera färsk med några isbitar.

Kom ihåg!

Denna juice ska komplettera din diet men den är inte en mirakeldryck som kan ta bort dina extrakilon över en natt. Att dricka den dagligen ökar din ämnesomsättning och hjälper dig att bränna fler kalorier. Det bästa vore att dricka den på tom mage.

Under inga omständigheter ska du ersätta måltider eller rätter med denna juice. Den är menad att drickas som ett tillskott!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.