Behandling mot bukfett och vätskeretention

Ingefära bidrar till att bränna fett genom att påskynda din ämnesomsättning och gör att du känner dig mätt. Kanel ökar din kroppstemperatur, vilket ger samma effekt.

Vem har inte lite extra fett runt midjan? När vi åldras är det normalt att ämnesomsättningen minskar, särskilt hos kvinnor, samt att vi ansamlar fett i regionen plus en del överflödig vätska i kroppen. Vill du höra om en enkel behandling som du kommer att älska? Ta reda på vilken den är i dagens artikel.

Enkelt sätt att minska bukfett och vätskeretention

Te
Är det verkligen möjligt att bekämpa båda problemen på samma gång? Eliminera vätskeretention samtidigt som du bekämpar bukfett? Naturligtvis, men det finns ingen mirakelkur. Detta är en enkel och hälsosam behandling som du utför tre gånger i veckan.

Ibland är det de mest grundläggande faktorerna som ger de bästa resultaten, särskilt när det gäller medicinalväxter. Så vilka medicinalväxter bör vi använda och varför?

Maskros: Detta är en av de mest effektiva växterna när det kommer till att bränna fett. Enligt experter är roten den del av växten som erbjuder fördelar vid bantning, och det fungerar verkligen. Du hittar maskrosrot i hälsokostbutiker. Förutom att vara ett bra rengöringsmedel för njurarna och levern stimulerar det också urinproduktion. Detta minskar inflammation i buken, reglerar blodsockernivåer och stärker immunförsvaret.

Färsk, krossad ingefära: Du har förmodligen redan hört talas om ingefäras fantastiska förmågor när det kommer till att minska kroppsfett, avgifta kroppen och bekämpa inflammation. Enligt University of Maastricht snabbar det dessutom upp ämnesomsättningen och hjälper dig att bränna ännu mer fett. Ingefära gör att du känner dig mättare, så det bidrar till att ge dig en bra start på dagen.

Kanel: Visste du att konsumtion av kanel är en bra metod för att minska bukfett och gå ner i vikt? Dessutom är det jättegott, och i kombination med vissa livsmedel och teer är kanel ett mycket effektivt sätt att sänka dina blodsockernivåer för att undvika toppar och dalar hos sitt insulin. Kanel ökar också kroppstemperaturen något, vilket främjar olika kemiska reaktioner som påskyndar din ämnesomsättning. På detta sätt bränns fler kalorier tack vare kroppens termogena processer.

Mynta: Gillar du den utsökta smaken hos mynta? För medicinska ändamål är det utmärkt för att minska kroppsfett, stimulera matsmältningen, öka din ämnesomsättning samt förbättra gallblåsans funktion och stimulera produktionen av galla.

Hur bereder du denna behandling mot bukfett?

Ingefära
Du behöver bara följande ingredienser:

  • 1 matsked maskrosrot
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • En nypa kanel
  • 5 myntablad
  • 3 ½ dl vatten
  • 2 matskedar honung
Platt mage
Detta är ett enkelt recept på ett te som du bör konsumera tre gånger om dagen, tre gånger i veckan. Den första ”dosen” tar du på morgonen innan frukost, precis efter att du stigit upp. Drick den ljummen och på fastande mage.

Det är viktigt att alla ingredienser är färska. Dessa växter finns nästan överallt, så de är lätta att få tag på. Var noga med att alltid använda maskrosrot eftersom det är den bästa delen av växten när det kommer till bantning.

Din andra dos tar du efter lunch, vilket underlättar matsmältningen och avgiftar kroppen.

Den tredje och sista dosen tar du precis innan du går till sängs. Återigen, kom ihåg att alltid dricka detta medan det är ljummet – varken för varmt eller för kallt.

Utöver alla dess andra effekter hjälper kombinationen av honung, mynta och ingefära dig att sova bättre. Teet är inte bara bra för att minska bukfett; det är också en utmärkt tonic för kroppen och en sund matsmältningskur.

Allt du behöver göra för att bereda ditt te är att koka upp vattnet och tillsätta de övriga ingredienserna. Låt det dra i 10 minuter. Häll därefter vätskan i en glasbehållare och låt svalna till rumstemperatur. Drick en tredjedel tre gånger om dagen. Följ denna rutin tre gånger i veckan för bästa resultat.

Som du naturligtvis vet bör du komplettera denna huskur med en balanserad kost som är fri från skadliga fetter. Och glöm inte att få dig någon form av motion varje dag, även om det bara är en 30 minuters promenad i rask takt. Och om du gör det med en vän är det ännu enklare.

MER FÖR DIG