Behandling mot bukfett och vätskeretention

Ingefära bidrar till att bränna fett genom att påskynda din ämnesomsättning och göra så att du känner dig mätt. Kanel ökar din kroppstemperatur, vilket ger samma effekt.
Behandling mot bukfett och vätskeretention
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Vem har inte lite extra fett runt midjan? När vi åldras är det normalt att ämnesomsättningen minskar, särskilt hos kvinnor, samt att vi ansamlar fett i området plus en del överflödig vätska i kroppen. Vill du höra om en enkel behandling mot både bukfett och vätskeretention som du kommer att älska? Ta reda på vilken den är i dagens artikel.

Enkelt sätt att minska bukfett och vätskeretention

Kur mot bukfett och vätskeretention

Är det verkligen möjligt att bekämpa bukfett och vätskeretention på samma gång? Naturligtvis, men det finns ingen mirakelkur för att göra det. Den kur vi ska berätta om idag är en enkel och hälsosam behandling som du utför tre gånger i veckan.

Ibland är det de mest grundläggande faktorerna som ger de bästa resultaten, detta gäller särskilt när man använder medicinalväxter. Så vilka medicinalväxter bör vi använda och varför?

Maskros

Detta är en av de mest effektiva växterna när det kommer till att bränna fett. Enligt experter är roten den del av växten som erbjuder fördelar vid bantning, och det fungerar verkligen. Du hittar maskrosrot i hälsokostbutiker. Förutom att vara ett bra rengöringsmedel för njurarna och levern stimulerar det också urinproduktionen. Detta minskar inflammation i buken, reglerar blodsockernivåerna och stärker immunförsvaret.

Färsk, krossad ingefära

Du har förmodligen redan hört talas om ingefäras fantastiska förmågor när det kommer till att minska kroppsfett, avgifta kroppen och bekämpa inflammation. Enligt University of Maastricht snabbar det dessutom upp ämnesomsättningen och hjälper dig att bränna ännu mer fett. Ingefära gör att du känner dig mättare, så det bidrar till att ge dig en bra start på dagen.

Kanel

Visste du att konsumtion av kanel är en bra metod för att minska bukfett och gå ner i vikt? Dessutom är det jättegott, och i kombination med vissa livsmedel och teer är kanel ett mycket effektivt sätt att sänka blodsockernivåerna för att undvika toppar och dalar hos insulinet. Kanel ökar också kroppstemperaturen något, vilket främjar olika kemiska reaktioner som påskyndar ämnesomsättningen. På detta sätt bränns fler kalorier tack vare kroppens termogena processer.

Mynta: Gillar du den fräscha smaken hos mynta? För medicinska ändamål är det utmärkt för att minska kroppsfett, stimulera matsmältningen, öka ämnesomsättningen samt förbättra gallblåsans funktion och stimulera produktionen av galla.

Hur bereder du denna behandling mot bukfett och vätskeretention?

Behandling mot bukfett och vätskeretention
Du behöver bara följande ingredienser:
  • 1 msk maskrosrot
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • En nypa kanel
  • 5 myntablad
  • 3 ½ dl vatten
  • 2 msk honung
Drick tre gånger om dagen

Så dricker du detta te mot bukfett och vätskeretention

Detta är ett enkelt recept på ett te som du bör konsumera tre gånger om dagen, tre gånger i veckan. Den första “dosen” tar du på morgonen innan frukost, precis efter att du stigit upp. Drick den ljummen och på fastande mage.

Det är viktigt att alla ingredienser är färska. Dessa växter finns nästan överallt, så de är lätta att få tag på. Var noga med att alltid använda roten av maskrosen eftersom det är den bästa delen av växten när det kommer till att minska fett.

Din andra dos tar du efter lunch, vilket underlättar matsmältningen och avgiftar kroppen.

Den tredje och sista dosen tar du precis innan du går till sängs. Återigen, kom ihåg att alltid dricka detta medan det är ljummet – varken för varmt eller för kallt.

Effekter av teet

Utöver alla dess nämnda effekter hjälper kombinationen av honung, mynta och ingefära dig att sova bättre. Teet är inte bara bra för att minska bukfett; det är också en utmärkt tonic för kroppen och en sund matsmältningskur.

Allt du behöver göra för att bereda ditt te är att koka upp vattnet och tillsätta de övriga ingredienserna. Låt det dra i 10 minuter. Häll därefter vätskan i en glasbehållare (sila den gärna) och låt svalna till rumstemperatur. Drick en tredjedel tre gånger om dagen. Följ denna rutin tre gånger i veckan för bästa resultat.

Som du naturligtvis vet bör du komplettera denna huskur mot bukfett och vätskeretention med en balanserad kost som är fri från skadliga fetter. Och glöm inte att få dig någon form av motion varje dag, även om det bara är en 30 minuters promenad i rask takt. Och om du gör det med en vän är det ännu enklare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.