5 medicinska växter som hjälper dig förlora vikt

5 medicinska växter som hjälper dig förlora vikt
Sofía Quintana Alonso

Granskad och godkänd av sjukgymnasten Sofía Quintana Alonso.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Vissa medicinska växter, så som grönt te, rött te, ingefära, maskros, och åkerfräken har väldigt positiva effekter på vår hälsa, speciellt när det kommer till att förlora vikt (så länge som dessa växter paras ihop med en hälsosam kost och daglig motion).

I denna artikel kommer vi förklara fördelarna med medicinska växter, samt det bästa sättet att äta dem så att du kan börja gradvis tappa vikt utan att göra några större uppoffringar. Följ dessa tips och du kommer garanterat förlora de där kilona för gott, medan du samtidigt förbättrar din hälsa.

Grönt te

Grönt te är väldigt populärt och speciellt känt för dess bantningsegenskaper. Den största anledningen till att det hjälper dig förlora vikt är för att det snabbar upp din metabolism, ett resultat av dess stimulerande egenskaper. Detta gör det lättare för dig att bränna kalorier och därmed förlora några kilon. Utöver det hjälper det dig att bränna fetter och minimerar vattenbevaringen i kroppen, vilket gör detta till ett mångfacetterat under.

Vi rekommenderar att du håller konsumtionen av grönt te ganska lågt om du lider av förstoppning, eftersom det är ett blodstillande medel, och även om du är anemisk, då denna dryck gör att du inte kan ta upp järn i kroppen lika lätt.

Green-tea-bkajinosve

Rött te

Rött te kommer faktiskt från samma växt som grönt te, men till skillnad från dess gröna variant går rött te igenom en lång fermentationsprocess. Det är därför rött te gör dig ännu smalare än grönt te, samt ger större stimulans, och därför är det inte det bästa alternativet för de som lider av oro eller sömnlöshet. Vi rekommenderar att du väljer den ena eller den andra, beroende på din situation.

Åkerfräken

För de som är överviktiga på grund av vattenbevaring rekommenderar vi att du får i dig åkerfräken, vilket är först och främst vattendrivande. Denna planta kan öka mängden urin kroppen producerar upp till 30%, och är även väldigt hälsosam då den hjälper till att eliminera gifter.

Denna växt kan du hitta på sommaren i fuktiga områden, nära floder, sjöar eller sumpmark, och speciellt i lermark. Den bästa delen att använda är stjälken, inte bladen. Häng upp ett par stjälkar och låt dem torka.

Horsetailsve

Maskros

Maskros är ett av de mest renande medicinska växterna som finns. Om du vill nå din ideala vikt behöver du först få bort gifterna du har i kroppen. Det är dessutom vätskedrivande, vilket betyder att den kan hjälpa din kropp att smälta fetter och reglera dina glukosnivåer.

Ingefära

Ingefära är en supermat som länge har varit känd för dess medicinska egenskaper. I detta fall pratar vi om hur den kan hjälpa dig att förlora vikt tack vare dess förmåga att snabba upp din metabolism. Men även förbättra din matsmältning, bränna fetter och reglera glukosnivåer.

Ginger-teasve

Hur dricker jag dem?

För att vinna på dessa medicinska växter borde du dricka dem dagligen som te. Och drick ca tre koppar per dag. Ett annat alternativ är att dricka dessa växters extrakt. Vilket du kan köpa i en örtbutik. I detta fall borde du dricka dem tillsammans med flera glas vatten per dag.

Du borde börja varje dag med att dricka åtminstone två koppar av dessa vätskor på tom mage. Drick sedan annat te eller extrakt på förmiddagen eller eftermiddagen. Försök att inte dricka dem innan du går och lägger dig. Så du slipper gå upp och gå på toaletten mitt i natten, och så att dess stimulerande egenskaper inte håller dig vaken.

Du kan alltid lägga till lite citronjuice till dessa drycker så att deras egenskaper blir ännu större. Om du vill ha det lite sötare borde du använda stevia så att du inte lägger till några extra kalorier.

Fastän vissa dietister rekommenderar att du dricker kalla drycker för att öka mängden kalorier du bränner är sanningen att kalla drycker är dåligt för levern. Så vi rekommenderar inte att du följer detta råd. Det bästa du kan göra är att dricka varma, ljumma, eller svala drycker. Aldrig iskalla drycker.

Notera

Det ska noteras att inga medicinska växter kan utöva mirakel. Dessa växter är behandlingar som är meningen att komplettera en hälsosam diet. Effekterna är inte omedelbara, utan gradvisa, vilket låter din kropp naturligt förlora vikt. Det förhindrar även de negativa effekterna av att snabbt förlora vikt. Eller, möjligheten att snabbt återfå den vikt du förlorat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.