Motverka slapp hud i ansiktet med morötter

Det är viktigt att de ingredienser som du använder är av bra kvalitet, och att de är ekologiska om möjligt. På det sättet kan huden bättre dra nytta av fördelarna.
Motverka slapp hud i ansiktet med morötter
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

När huden åldras tappar den vissa näringsämnen som den behöver för att hålla sig fast. Det är en normal process efter 40 års ålder, men du kan motverka slapp hud i ansiktet om du använder dig av knep som stimulerar produktionen av kollagen och elastin.

Det finns många faktorer som påverkar huden, och därför snabbar denna process upp efter 30 års ålder. Forskare har sedan en tid tillbaka utvecklat återställande behandlingar som kan ge näring åt huden och motverka slapp hud i ansiktet samt reducera uppkomsten av rynkor.

Många av de produkter som du hittar i affären gör ett bra jobb med att reparera skadad hud, men de är väldigt kostsamma. Den bra nyheten är att det finns naturliga alternativ som inte alls är dyra och som du kan använda för att ge näring åt huden och minska de negativa effekterna från din omgivning.

Vi kommer i denna artikel att dela med av oss en naturlig mask med morötter och apelsiner för att återfå fastheten i din hy.

Mask med morötter för att motverka slapp hud i ansiktet

knippe-med-morötter

Det finns många produkter för att motverka slapp hud och rynkor. Flera olika studier från skönhetsindustrin har lyckats visa på en rad naturliga ingredienser som kan hjälpa huden att repareras och hålla sig ung under längre tid.

Något av det som har använts mest är morötter, en rotfrukt som är rik på betakaroten och antioxidanter som förbättrar hälsan både internt och externt.

Men du behöver inte gå till affären för att leta upp produkter som innehåller morötter. Du kan applicera dem naturellt för att förbättra hudens hälsa.

morotspure-i-burk

Denna mask med morötter kan kombineras med näringsgivande ingredienser som apelsin, som verkar antioxidantisk och sammandragande, och som minskar förändringar i huden och får den att se friskare och yngre ut.

Ingredienser

Tillredning

 • Börja med att skala moroten och se till att bara ta bort det yttre lagret
 • Skölj den sedan med lite vatten och äppelcidervinäger för att ta bort alla bakterier och spår av bekämpningsmedel
 • Skär moroten i små bitar och lägg sedan dessa i mixern
 • Skär apelsinen på mitten och extrahera juicen
 • Häll juicen i mixern och lägg till en matsked honung
 • Mixa på snabb hastighet och låt sedan blandningen stå i några sekunder för att få en homogen massa

Applicering

motverka-slapp-hud-med-morötter
 • Innan du brer ut produkten på ansiktet bör du tvätta dig ordentligt och ta av allt smink
 • När huden är ren och fräsch applicerar du masken på hela ansiktet, men undvik ögonen och munnen
 • Du kan även applicera massan på halsen eftersom det är ett område som lätt blir slappt
 • Låt det verka i 30 minuter så att huden hinner absorbera alla näringsämnen
 • Skölj därefter med ordentligt med kallt vatten (för att aktivera cirkulationen och öka krämens effekt)
 • Tänk på att det är en naturlig produkt som du bör använda minst 3 till 4 gånger per vecka för att få önskad effekt
 • Det finns ingen maxtid för användning och du kan använda kuren hur mycket som helst.

Tänk på!

Denna naturlig produkt är ingen mirakelprodukt och det kan ta några veckor för att se resultat. Det är dock värt besväret att applicera krämen regelbundet för att dra nytta av dess fördelar.

Dess effektivitet när det kommer till att minska slapp hud beror även på din livsstil, din kosthållning samt din träning.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Julie A. Evans, Elizabeth J. Johnson, “The Role of Phytonutrients in Skin Health”, Nutrients. 2010 Aug; 2(8): 903–928.
  • Prince MR, Frisoli JK., “Beta-carotene accumulation in serum and skin”, Am J Clin Nutr. 1993 Feb;57(2):175-81.
  • Ané Orchard, Sandy van Vuuren, “Commercial Essential Oils as Potential Antimicrobials to Treat Skin Diseases”, Evid Based Complement Alternat Med. 2017; 2017: 4517971.
  • Mi-JinLee et al. “Antioxidative activity and antiaging effect of carrot glycoprotein”, Journal of Industrial and Engineering Chemistry, Volume 25, 25 May 2015, Pages 216-221

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.