Fördelarna med att dricka honungsvatten på tom mage

De flesta av oss känner till fördelarna med honung och dess appliceringar inom skönhet och gastronomi. Honung är ett mycket hälsosamt livsmedel, med många fördelar och egenskaper som verkligen förbättrar vår hälsa och motverkar att vi ådrar oss vissa typer av sjukdomar. Dess effekter kan dock bli ännu bättre ifall vi dricker det regelbundet som honungsvatten.

Olika studier har visat att honungsvatten har många fördelar för hälsan och att detta är ett idealiskt sätt att konsumera honung regelbundet. För att du ska veta vad som händer i din kropp då du dricker honungsvatten kommer vi här berätta om de fördelar som finns med att dricka honungsvatten på tom mage.

Du kan gå ner i vikt

Honung är ett livsmedel som ökar mättnadskänslan och hjälper till att kontrollera matångest. Ifall du löser upp en matsked honung i vatten kan detta hjälpa dig att gå ner i vikt, och du kommer att känna dig mättare. Detta kontrollerar även mekanismen i hjärnan som påverkar sockersuget.

Bra för att motverka artrit

honungsvatten mot artrit

En studie gjord vid University of Copenhagen visade att patienter som dricker honungsvatten känner mindre smärta efter bara ett par minuter. Av denna anledning rekommenderas det att du dricker honungsvatten för att motverka sjukdomar som artrit.

Hjälper till med att sänka kolesterolvärdet

I en annan undersökning kom det fram att patienter med en hög nivå av kolesterol kan sänka dessa med upp till 10% med honungsvatten under de följande timmarna. Tack vare denna fördel hjälper honungsvatten till med att motverka kardiovaskulära problem. För att ta del av denna fördel bör du ta två matskedar honung i ett glas vatten.

Stärker immunförsvaret

Honung är ett livsmedel med antibiotiska och antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla borta virus och bakterier som orsakar infektioner, förkylningar och influensa. Honungsvatten är en idealisk huskur för att förbättra immunförsvaret och motverka att du får en rad olika sjukdomar.

Motverkar trötthet

honung

Honungsvatten mot trötthet

Genom att dricka honungsvatten motverkar du utmattning och trötthet. Honungsvatten hjälper till att vitalisera kroppen, förbättra hjärnförmågan och hålla oss aktiva.

Höjer energinivåerna

Honungsvatten kan också ha kraftfulla energigivande effekter för de som vill öka sin fysiska prestation. Även då det i dagens läge finns många energidrycker i affären kan många av dessa ha skadliga effekter på kroppen i det långa loppet, och de kan påverka hälsan. Ett bra alternativ är att dricka honungsvatten på tom mage för att få en naturlig energikälla som även ger oss näringsämnen.

Andra fördelar med att dricka honungsvatten på tom mage

honungsvatten

  • En fantastisk kur för matsmältningen.
  • Ett bra alternativ för att motverka problem med bronkit, astma och andra respiratoriska sjukdomar.
  • Hjälper till att eliminera gifter som ackumulerats i kroppen.
  • Rengör tarmarna och motverkar parasiter.
  • Hjälper till att hålla kroppen frisk tack vare dess antibakteriella egenskaper.
  • Förbättrar tarmarnas funktioner och tar itu med mikroorganismer.

Tillredning

Det enda du behöver göra är att späda ut en matsked organisk honung i ett glas ljummet vatten och dricka det på morgonen. Denna blandning har en mycket god smak och kommer även hjälpa dig att motverka stress och andra emotionella problem.

Du bör tänka på…

Denna blandning bör konsumeras på morgonen på tom mage för att motverkar sjukdomar och för att ta del av honungens fördelar. Det är mycket bra för magen och honungen ger även extra näring åt din hud.

Det är också en bra idé ifall du vill förbättra njurarnas funktion. Det är även idealiskt att dricka innan du går och lägger dig för att det ska verka i din kropp under natten.

Att ofta dricka honungsvatten på morgonen kan hjälpa dig att motverka åldringsprocessen och skador på celler, då det är bra för både huden och dina organ.

MER FÖR DIG