Sex huskurer som rengör artärväggarna

När du rengör dina artärväggar med dessa naturliga kurer förbättrar du samtidigt hjärthälsan och förebygger för komplikationer som kan påverka din livskvalitet.
Sex huskurer som rengör artärväggarna
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Skriven av Solimar Cedeño

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Om du tror att det inte är nödvändigt att man emellanåt rengör artärväggarna, har du fel. Blockeringar i artärerna innebär allvarliga hälsorisker eftersom det kan leda till hjärt- och kärlsjukdomar.

Om du konsumerar fleromättade fetter och leder en stillasittande livsstil kan detta leda till att dina artärer till slut blockeras med kolesterol och blodproppar. Detta minskar blodflödet till hjärtat.

Konsekvenserna av detta är gradvisa och långsamma. Om de lämnas obehandlade kan de vara dödliga.

Några sjukdomar som kan härröra från detta tillstånd är:

Men som tur är finns det livsmedel som hjälper till att rengöra artärväggarna, som om det vore ett avloppssystem. Detta hjälper blodet att åter flöda fritt genom kroppen, vilket gör att syre, antioxidanter och näringsämnen kan utföra sina funktioner.

Även om det finns vissa mediciner som man kan använda när man rengör artärväggarna, rekommenderar vi naturliga behandlingar eftersom de är billigare och lätta att få tag på. De är ett ofarligt alternativ som också avgiftar kroppen, vilket kan förändra ditt liv radikalt.

Rengör artärväggarna med huskurer

1. Konsumera vitlök

Rengör artärväggarna med vitlök

Vitlök är ett livsmedel med många antioxiderande egenskaper som hjälper till att minska det skadliga kolesterolet (LDL) i artärerna och samtidigt öka nivåerna av det goda kolesterolet (HDL).

Dess höga innehåll av B-vitaminer mjukar upp blodkärlen, vilket förhindrar blodproppar.

En effektiv behandling som hjälper till att rensa artärerna är att äta en vitlöksklyfta på tom mage, som ett piller. Detta är en enkel och effektiv metod som rengör artärväggarna.

Du kan också kombinera detta med andra medicinska livsmedel för att förbättra dess egenskaper:

Ingredienser

 • 1 vitlöksklyfta
 • Saften från 1 citron
 • 2 1/2 dl vatten

Gör så här

 1. Tillsätt vitlök och citronsaft i kokande vatten och låt svalna.
 2. Förvara sedan i kylskåpet i tre dagar, sila och ställ tillbaka i kylen.
 3. Ta en matsked av denna blandning före varje måltid i fyrtio dagar, en kur som du kan göra gång per år.

2. Rengör artärväggarna med äpple

Äpplen innehåller en fiber som sänker kolesterol samt flavonoider som minskar risken för hjärtinfarkt med 50%.

Det bästa sättet att få i sig dessa fördelar är att äta äpplet precis som det är, och utan tillbehör. Men som alternativ kommer här två äppelrecept som hjälper dig när du rengör artärväggarna.

Äppelsmoothie

Ingredienser

 • 2 äpplen (200 g)
 • 3 morötter

Tillagning och konsumtion

 1. Mixa äpplen och morötter till en slät dryck.
 2. Kyl och drick ett glas av denna smoothie på tom mage i sju dagar.

Äppelcidervinägerrecept

Ingredienser

Förberedelse och konsumtion

 1. Pressa vitlöksklyftan och kör i en mixer tillsammans med äppelcidervinägern.
 2. Drick till frukost följt av ett glas vatten (2 dl). Upprepa under en veckas tid.

3. Granatäpplejuice

Granatäpple är en frukt som innehåller mycket antioxidanter och polyfenoler. Därför är detta en av de bästa lösningarna för att rensa artärerna och även sänka kolesterolet.

För att bäst dra fördel av dess egenskaper och förbättra cirkulationen rekommenderar vi att du konsumerar denna frukt i sitt naturliga tillstånd eller dricker den som juice. Gör detta under en veckas tid, helst på fastande mage.

Du bör också läsa: Motverka arteriell blockering med dessa 7 livsmedel

4. Gurkmeja rengör artärväggarna

Gurkmeja rengör artärväggarna

Gurkmeja är en krydda som är mycket uppskattad på grund av dess goda smak och läkande egenskaper. Den stimulerar produktionen av magsafter, vilket hjälper kroppen att absorbera och metabolisera fetter.

Gurkmeja bidrar också till att minska kolesterolhalten i blodet, vilket minskar risken för stroke och åderförkalkning. Det bästa sättet att konsumera gurkmeja är i dess naturliga tillstånd som krydda på fisk, grönsaker, kött eller annan typ av mat.

Du kan också konsumera gurkmeja på följande vis:

Ingredienser

 • 2 1/2 dl vegetabilisk mjölk
 • ½ tesked gurkmeja
 • 1 matsked honung

Förberedelse och konsumtion

 1. Blanda ner en tesked gurkmeja och en tesked honung i ett stort glas vegetabilisk mjölk.
 2. Blanda ingredienserna väl och drick en till två gånger om dagen efter måltider.

5. Ät fisk två gånger i veckan

Se till att lägga till kallvattenfisk i din kost eftersom dessa fiskar är utmärkta källor till omega-3-fettsyror. Att äta denna typ av fisk hjälper till att sänka kolesterolet och hålla hjärtat friskt.

Vi rekommenderar särskilt sardiner, ansjovis, lax, makrill och sill. Att äta dessa fiskar i kombination med broccoli eller mangold hjälper till att förbättra din övergripande hälsa.

6. Ingefära är superfood för hjärtat

Ingefära är en rot som används mycket i asiatisk medicin och också som krydda. Dess antioxiderande egenskaper hjälper till att rensa ut gifter från artärerna.

Dess särpräglade smak förhöjer smaken i många rätter, så du kan använda den som en krydda för att ta del av dess läkande egenskaper. Om du vill öka dess effekter, gör ett ingefärste.

Ingredienser

 • 2 1/2 dl vatten
 • 1 matsked ingefära
 • 2 teskedar honung

Förberedelse och konsumtion

 1. Värm upp vattnet tillsammans med ingefärsroten.
 2. Låt det sedan dra i några minuter och tillsätt en tesked honung när drycken svalnat lite.
 3. Drick före sänggående under en veckas tid.

Sist av allt, men inte minst viktigt: om du vill hålla ditt hjärta friskt, undvik att röka och se till att träna någon fysisk aktivitet en halvtimme varje dag. Och tänk på att lägga till frukt och grönsaker i din dagliga kost!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Aviram M, Rosenblat M. Pomegranate for Your Cardiovascular Health. Rambam Maimonides Med J. 2013;
 • Siegel G, Malmsten M, Pietzsch J, Schmidt A, Buddecke E, Michel F, et al. The effect of garlic on arteriosclerotic nanoplaque formation and size. Phytomedicine. 2004;
 • Zhao CN, Meng X, Li Y, Li S, Liu Q, Tang GY, et al. Fruits for prevention and treatment of cardiovascular diseases. Nutrients. 2017.
 • Wu HC, Horng CT, Tsai SC, Lee YL, Hsu SC, Tsai YJ, et al. Relaxant and vasoprotective effects of ginger extracts on porcine coronary arteries. Int J Mol Med. 2018;
 • Wongcharoen W, Phrommintikul A. The protective role of curcumin in cardiovascular diseases. International Journal of Cardiology. 2009.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.