11 sätt att kombinera en kavaj

11 sätt att kombinera en kavaj

Senaste uppdateringen: 11 januari, 2023

En kavaj går aldrig ur mode, speciellt om du vet hur man kombinerar den. Trenden är att bära det här plagget med byxor, klänningar och kjolar, eftersom det länge har varit fristående från formaliteter. Det finns en mängd olika roliga sätt att kombinera en kavaj.

Förutom att vara ett grundläggande inslag i garderoben, är kavajer extremt mångsidiga när det gäller att anpassa sig till olika trendiga outfitar. Detta plagg, som en gång i tiden endast var avsett för herrar, har hoppat in i damgarderoben och får även kvinnor att känna sig bekväma och eleganta.

Låt oss upptäcka vikten av att ha den här typen av mångsidig garderob och de olika sätten att sätta ihop en outfit med samma kavaj.

Varför alla behöver en kavaj i sin garderob

En kavaj är en joker när du ska klä dig. När allt kommer omkring kan du bära den på jobbet, i skolan, på evenemang, fester eller när du ska till matbutiken. Bland de många fördelarna med detta plagg är att den hjälper till att ge en särskilt proper stil samtidigt som den värmer.

Likaså är en kavaj också synonymt med god smak; faktum är att med en kavaj är det lättare att kombinera andra plagg för att sätta ihop en outfit, och lyckligtvis går kavajerna verkligen aldrig ur mode. Tvärtom, den som har en kavaj i garderoben har ett plagg som lyckas kombinera två väsentliga begrepp: mode och stil.

Som Cuadernos del Centro de Estudios de Diseño y Comunicación påpekar, omfattar mode produkter som har blivit populära under en specifik period och på en specifik plats, medan stil grupperar ihop egenskaperna och detaljerna som skiljer en produkt från andra. Som sagt, kavajen uppfyller båda kriterierna.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också gillar att läsa: Ta bort skrynklor från kläder utan att använda strykjärn

Olika sätt att kombinera en kavaj

Blazer är mycket mer än bara trendiga plagg. Faktum är att sättet att bevisa deras anpassningsförmåga är att bära kläder med de egenskaper som vi föreslår nedan.

Kombinera en blazer med en skjorta
Du kan kombinera en kavaj med jeans för en avslappnad stil för kontoret eller en utflykt med vänner.

1. Design utöver det vanliga

En kavaj behöver inte vara monoton och tråkig, särskilt om du väljer en design som går emot mönstret och är attraktiva. Några av dessa modeller är följande:

  • Oversize-kavajer: Även om det inte är din storlek så är en XXL-kavaj i snygga färger kombinerad med en färgglad tröja perfekt för många olika looks.
  • Knappar och axelvaddar: Med en flirt till vintagelooken ger dubbla knappar i mitten och på ärmarna, samt mini-axelvaddar, elegans och femininitet till en kavaj. Du kan även bära den här typen av kavaj med jeans.
  • Kavaj i kimonostil: Dessa kavajer är inspirerade av kläderna som bärs av geishor. Denna stil är längre och materialet är i mjuk textil som kan vara enfärgat eller med tryck eller krusiduller. Du kan bära den med midjehöga shorts, enkla kjolar och leggings eller bikershorts. Eller varför inte ett par baggy-jeans!

2. Olika tryck

Att dra nytta av mönster är en annan ofelbar metod när du vill kombinera med en kavaj för din outfit.

  • Ränder: Ingen svart topp kan bli fel med en randig kavaj. Den perfekta outfiten passar bra till klackar.
  • Zebrarandiga kavajer: Det som är bra med detta djurtryck i kläder är att det inte bara finns i vitt med svart; en kavaj med beige ränder kan du kombinera med leggings med hög midja undertill.
  • Rutor: Detta mönster är tvåfärgat, vanligtvis i svart och vitt. Det är en perfekt match med varma, enkla blusar. Se dock till att aldrig kombinera detta tryck med andra tryck.

3. Kombinera en minikjol med din kavaj

För att förbättra utseendet på din kavaj skadar det aldrig att bära en minikjol. Om du är särskilt vågad, pressa stilen till sin gräns genom att bära en vit t-shirt och högklackat till. Denna kombination är ett sätt att komma ur rutinen med byxor.

4. Välkomna knäbyxan

En kavaj med en midjetröja blir en bländande kombination med vida knäbyxor. Den breda karaktären hos dessa byxor och deras snitt eller strax under knälängd är ett annat bra sätt att kombinera en kavaj. Som med de flesta mixar, passar allt från höga klackar till tennisskor denna look.

5. Kombinera din kavaj med utsvängda byxor

När det gäller denim eller andra textilier är byxor med breda ben eller utsvängda ben väldigt pigga tillsammans med en kavaj. Du kan också lägga till höga klackar, ankelboots eller sneakers.

Och tvivla inte effektiviteten hos sneakers och blazers i kombination! En artikel publicerad i tidningen ABC nämner att ett högtidsplagg i kombination med ett vardagligt plagg ger en överraskningsfaktor och stimulerar hjärnan.

Kombinera en kavaj med en topp
Våga bära kavajer i intensiva färger.

6. Knyt kavajen och kombinera med jeans

Jeans med hög midja och ett par gympaskor passar till vilken kavaj som helst. Originaliteten i denna klassiska outfit kommer från de extra designdetaljerna på byxorna.

Till exempel, om jeansen är åtsittande och slitna, kommer en spets eller blommig topp att passa mycket bra till, speciellt med en svart, marinblå eller brun kavaj.

7. Leta efter matchande plagg

Även om du bara kan köpa en kavaj som ett plagg, är en kavaj- och byxuppsättning i samma design också ett snyggt alternativ. Denna matchande kostym är funktionell eftersom den ger formalitet när du bär den med klackar, sofistikering när du bär den med balettkläder och coolhet när du bär den med sneakers.

8. Kombinera klänningar med en kavaj

Vita klänningar passar främst bra med damkavajer i amerikansk stil. Se till att kavajen har en helt annan nyans; med en klart blå kavaj får du en särskilt snygg outfit.

9. Gör intryck med jumpsuits

Jumpsuits är slående plagg i sig själva, men under kallare årstider eller om du vill lägga mer personlighet till stilen, kombinera med en kavaj! Beroende på färgen på din jumpsuit kan du antingen kontrastera den eller matcha den med kavajen.

10. Var inte rädd för färger

De färger som är lite läskiga är de som i slutändan imponerar. Gult, grönt, orange och fuchsia är livfulla och populära val för att kombinera din kavaj med en vit skjorta och jeans eller andra byxor.

Tänk på att de nyanser du väljer påverkar mer än bara ditt utseende. Enligt forskning inom ämnet påverkar färger också känslomässiga tillstånd!

11. En helvit outfit

Om outfiten är helvit får du en ståtlig touch som du kan framhäva den med guldaccessoarer. Denna look är snygg på jobbet, en kvällsfest och även för evenemang på dagen.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Fem produkter som kan ta bort fettfläckar från kläder

Vad ska du tänka på när du ska kombinera en kavaj

Vad ska du då tänka på när du vill kombinera en kavaj? Svaret är enkelt: det finns inga gränser. Våga experimentera med stilar som förstärker dina egenskaper men framför allt får dig att känna dig bekväm.

Ett sista viktigt tips är att ge en chans till olika färger och samtidigt leka med accessoarer. Det här är ett bra sätt att skapa spännande outfits som skapar intryck.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.