Så inreder du ett rum i riktig vintagestil

En inredning i vintagestil har inga begränsningar, det enda du ska tänka på är att använda möbler och dekorationer som för dig tillbaka i tiden. Pastelltoner kan alltid hjälpa dig att få den perfekta looken.
Så inreder du ett rum i riktig vintagestil

Senaste uppdateringen: 16 april, 2019

I designvärlden hänvisar vintagestil till alla objekt som ökar i värde med tiden.

Termen “vintage” har revolutionerat världen för design, mode och inredning. Men vintagestil innebär inte att du måste gå och leta dina inredningsobjekt i antikaffärer.

Du har antagligen redan flera objekt i ditt hem som går hand i hand med detta koncept.

Vill du inreda ett rum? Leta då efter något objekt som du kan måla eller putsa upp eller något som har en livlig färg eller pastellfärg.

Det viktiga är att inte hoppa över detaljerna: halsband, snören, möbler, gardiner, band, klockor, blommor, lampor, ljus, kistor, böcker, lampor, fotoramar eller gamla kameror. Använd allt du kommer att tänka på!

Du kommer att märka att allting som du inte tycker passar in dagens moderna tid kommer se spektakulärt ut.

Målet är att skapa en lugn och rogivande atmosfär som är romantisk och intim.

Idéer för inredning i vintagestil

Ljus

Tända ljus

Stearinljus är absolut nödvändiga för en inredning i vintagestil. Kombinationen av livfulla färger och den flammande lågan när du tänder ljuset efter att solen gått ner, ger rummet en romantisk touch som skapar en lugn atmosfär.

Blommor

Inred med blommor

Blommor i pastellfärger, både naturliga eller artificiella, rekommenderas vid inredning i vintagestil, så länge de följer samma färgpalett. Du kan testa på att placera dem så att de bildar en mittpunkt, att pryda ingången med blommor eller till och med göra en båge av blommor.

Trä

Inred med trä för vintagestil

Det är dags att återvinna trälådorna som du inte har använt på länge.

  • Trälådor ser riktigt bra ut fyllda med blommor eller julljus eller om de används som en serveringslåda för flaskor på festen eller som efterrättsbord.
  • Vissa använder dem till och med som fot för lampor eller ljus.
  • Vedträn är också ett bra alternativ.

Tyger

När det gäller tyger finns det flera alternativ: du kan välja tyger i livfulla eller genomskinliga färger för att dekorera bord eller dekorera i trädgården.

  • Om du har ljust färgade gardiner, välj blekrosa eller gräddfärgat tyg.
  • Att använda pastellfärgade band för att kontrastera färgerna kommer att räcka.
  • Om du vill kan du prova med mönster eller spets.

Fotografier

Inred ditt hem i vintagestil

Det är dags att transportera dina bilder 20 år tillbaka i tiden. Med hjälp av gamla fotoramar och svartvita utskrifter kan du få din vägg att se ut som om den är från dina mor- eller farföräldrars tid.

  • Försök hitta ramar som är tillverkade av trä. Du kan faktiskt till och med använda växter eller träd om det är utomhus.
  • Använd snören, pinnar eller band för att hänga upp dem.

En cykel är en bra detalj för vintagestil

En cykel är en bra detalj för vintagestil

Du kan vara lite kreativ och använda en cykel som dekoration eller som välkomstmöbel i hallen.

Dekorera cykeln med några blomsterarrangemang, ljus, korgar och även stearinljus i en glasburk, och det kommer att se fantastiskt ut.

Pärlor

Pärlor är en fin detalj

Om du lägger pärlor i en liten kista fylld med andra antikviteter, kommer det automatiskt ge en känsla att du har rest tillbaka i tiden. Det är en feminin och också maskulin touch. I verkligheten är pärlor någonting som alla gillar.

  • Vi rekommenderar att du lägger dem på bord och runt blommor men utan att placera ut dem för perfekt. Målsättningen är att få det att se naturligt ut.

Porslin är en viktig detalj för inredning i vintagestil

En annan rekommenderad detalj för vintageinredning är porslin. Ett fat eller en servis kan knyta ihop de andra inredningsdetaljerna i ett rum. Blomstermönster och pastellfärger rekommenderas, och speciellt tekoppar ger en hembonad känsla.

En bur

Fyll en bur med blommor

Storleken spelar ingen roll: öppna burar med stearinljus, blommor eller lampor ger en romantisk och lugn känsla till rummet. Blommorna kan vara artificiella eller riktiga, och gärna i pastellfärger.

En riktig vintagestil behöver en antikvitet

Om du vill att ditt inredningsverk ska bli riktigt oförglömligt, ha med en antikvitet. Till exempel är gamla telefoner, skivspelare, vinylskivor, klockor eller en gammal kista alla bra alternativ.

Lampor

Använd inte för starkt ljus i lamporna

När vi kommer till belysning är dimmade ljus mycket bättre. Less is more, som man säger.

Undvik att fylla upp hela utrymmet med ljus, och om det är ett slutet utrymme, dra nytta av naturligt ljus. Detta skapar en lugn atmosfär och framhäver detaljerna i dekorationen.

Speglar

Det kan aldrig bli fel med en spegel

Slutligen, ett objekt som du inte kan vara utan är en spegel. Använd roliga dekorationsspeglar, måla dem i livfulla färger och sätt blommor och ljus runt dem.

Du kan också försöka ge en spegel en mer rustik känsla genom att limma fast några bitar ovanpå en träbit.

Nu när du har den väldiga listan över tillbehör som du behöver för att ge ditt rum en vintagetouch, kan du bara släppa ut kreativiteten och låta den skapa en verklighet!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.