Man planterar 1000 blommor åt blind fru

Efter att ha förlorat sin syn stängde fru Kuroki in sig i sitt hem och ville inte gå ut. Hennes man fyllde deras trädgård med blommor så att hon kunde njuta av doften och bli gladare.

Sakerna vi gör för kärleken är fantastiska och ibland helt otroliga. Det som överraskar mest är att det fortfarande finns par som, trots sina ålder, fortsätter göra saker för att visa varandra kärlek och ingjuta förhållandet med lycka.

Ett av de bästa exemplen på det kommer från en japansk jordbrukare som blivit världsberömd för en nobel och vacker kärlekshandling för sin synskadade fru.

Han spenderade nästan två år med att jobba i och sköta en stor trädgård med blommor som hans älskade fru kunde njuta av.

Berättelsen kommer från en Youtube-video som har delats av människor i hela världen och nått miljontals visningar och kommentarer på kort tid.

Berättelsen…

Kurokis trädgård

I Shintomi, i prefekturen Miyazaki i Japan, lever paret Kuroki mitt i en gigantiskt blomsterträdgård som nyligen har blivit en turistattraktion.

Trots att det är en privatägd trädgård välkomnar paret runt 7,000 besökare varje år som kommit för att beundra det vackra landskapet, men även för att ta del av berättelsen bakom trädgården och de gamla jordbrukarna.

Allt började 1956 när det nygifta paret först flyttade in i huset som skulle komma att bli deras hem för resten av livet. De hade två barn och levde lyckligt i flera år.

Men i takt med att åren gick började fruns hälsa försämras. På grund av hennes diabetes utvecklade hon allvarliga synproblem som i slutänden gjorde henne helt blind.

Sjukdomen påverkade alla i familjen hårt, men framförallt fru Kuroki. Deprimerad stängde hon in sig i hemmet under en längre tid och vägrade lämna det om det inte var helt nödvändigt.

Med tanke på situationen och för att göra sin fru glad försökte herr Kuroki komma på andra sätt att glädja sin fru och få tillbaka hennes leende.

Besök denna artikel: Kramens helande kraft

Trådgård med blommor

Det var då han fick idén om att ge henne en gåva som alla förälskade män en gång gett bort: blommor. Men han visste att en bukett inte skulle räcka, så han började arbeta på sin stora överraskning.

Han drog nytta av kullarna runt hemmet och börja plantera ”shibazakura” – en typ av blomma som är känd för sin starka doft.

Han planterade ett helt fält fullt av blommor för att se om doften skulle locka hans fru att komma ut. När han insåg att idén skulle fungera slet han i två år för att helt täcka sin trädgård med blomman.

Läs: Hur man odlar vitlök hemma

Trots att frun hade förlorat sin syn för över 30 år sedan hindrade det henne inte från att njuta av sin mans vackra arbete. Istället för att hålla sig instängd i sitt hem går hon numera ut varje dag med sin älskade man för att njuta av blommornas doft och den friska luften.

Efter att berättelsen delats på Youtube har herr Kuroki intervjuats av internationell media som har spridit hans prestation, och framförallt hans stora kärlekshandling, för hela världen att se.

MER FÖR DIG